آجر سفید و طوسی بتنی با 25درصد تخفیف
لوله پولیکا و پروپیلن با 30درصد تخفیف
سنگ عباس آباد با 30درصد تخفیف
جستجو

صفر تا صد مراحل ساخت ساختمان به زبان ساده

صفر تا صد مراحل ساخت ساختمان به زبان ساده
مجله ساختمانی مانا مستر در این مقاله با توضیح کامل صفر تا صد مراحل ساختمان‌سازی 1402 تلاش می‌کند کوتاه‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین ترتیب مراحل ساخت ساختمان را پیش روی شما قرار دهد
فهرست مطالب

ساختمان‌سازی یا ساخت و ساز ساختمان مهم‌ترین و پرسودترین صنعت در میان صنایع فعال در کشور است. افراد زیادی با سرمایه‌گذاری در خانه‌های قرار گرفته در بافت فرسوده شهری و تبدیل آن‌ها به خانه‌های آپارتمانی به دنبال افزایش سرمایه خود هستند.

حال سوال اساسی این است که مراحل ساختمان‌سازی چیست و اولویت‌ها در مراحل ساخت ساختمان کدامند؟ اطلاع کامل از مراحل ساخت خانه برای مهندسان ساختمان و پیمانکارانی که به تازگی فعالیت خود را در صنعت ساختمان‌سازی آغاز کرده‌اند و همچنین افرادی که قصد دارند منزل مسکونی خود را به آپارتمان چند طبقه تبدیل کنند بسیار ضروری است و در کاهش زمان، هزینه و انرژی بسیار مفید خواهد بود.

مجله ساختمانی مانا مستر در این مقاله با توضیح کامل صفر تا صد مراحل ساختمان‌سازی 1403 تلاش می‌کند کوتاه‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین ترتیب مراحل ساختمان‌سازی را پیش روی شما قرار دهد تا علاوه بر کاهش هزینه، در سرعت مراحل ساخت ساختمان برای خواننده راه‌گشا باشد.

مراحل اولیه ساختمان سازی

تولید و پخش مصالح ساختمانی مانامستر آماده ارائه انواع مصالح ساختمانی مانند سنگ ساختمانی، بلوک هبلکس، کاشی، سرامیک و… با بهترین قیمت به فعالین صنعت ساختمان‌سازی کشور می‌باشد. برای استعلام قیمت می‌توانید با کارشناسان ما در مانا مستر در ارتباط باشید.

بلوک هبلکس سقفی اتوکلاو مانالکس (AAC) سایز 60*25*20 - مانامستر

برای خرید بلوک هبلکس

از مانامستر

بیشتر بخوانید: اجرای بلوک هبلکس، ایمنی و زیبایی تکرارنشدنی!

مراحل ساختمان‌سازی از صفر تا صد

اگر بخواهیم مراحل ساخت ساختمان و صفر تا صد ساختمان‌سازی را به صورت تیتروار و پشت سر هم بیاوریم شاید به نظر کار سخت و پیچیده‌ای به نظر بیاید اما واقعیت این است که ساختمان‌سازی یک فرایند زمان‌بر است و نیاز به اندکی صبوری دارد که مرحله به مرحله باید در آن پیش رفت.

اجرای ساختمان سازی

ساخت ساختمان به معنی تغییر یک سازه به شکلی است که مطلوب ما باشد و این مراحل نیاز به یک عملیات منسجم و پشت سر هم دارد. می‌توانیم ساختمان‌سازی را از خرید زمین یا از یک سازه‌ی قدیمی شروع کنیم. مراحل ابتدایی ساختمان‌سازی در این دو اندکی با یکدیگر تفاوت دارند. در تمام مراحل ساخت ساختمان باید جزییاتی مانند مسائل حقوقی با دقت مورد بررسی قرار بگیرند.

به دلیل سرمایه‌ی سنگینی که در ساخت خانه مورد نیاز است در نظر گرفتن ارزش افزوده و رشد زمین خریداری شده در آینده، نیز یکی از موارد ضروری و مهم است که باعث می‌شود خسارتی متوجه سازنده و سرمایه‌گذار نباشد.

در ادامه مراحل ساخت ساختمان در سه دسته کلی مراحل اولیه، مراحل اجرای ساختمان و مرحله پایانی قرار می‌گیرند و هر کدام به طور کامل توضیح داده خواهند شد.

بیشتر بخوانید: دقیق‌ترین لیست مصالح ساختمانی با دسته‌بندی‌های مختلف

ساختمان سازی با متخصص

مراحل اولیه ساختمان سازی

در این بخش از مراحل ساختمان‌سازی در ایران، به توضیح مراحل ابتدایی برای تبدیل یک ساختمان قدیمی به یک زمین آماده برای شروع ساخت و ساز می‌پردازیم.

1- گرفتن پروانه و مجوز برای تمام مراحل ساخت ساختمان

اولین مرحله در ساخت و ساز گرفتن مجوزهای لازم برای انجام تخریب ساختمان است. اگر قصد انجام ساختمان‌سازی به صورت مشارکت را دارید این مسئولیت بر عهده‌ی سازنده می‌باشد اما اگر مالک هستید و قصد انجام نوسازی را دارید تمام مراحل ساخت ساختمان را باید خودتان انجام بدهید.

در این مراحل پس از آماده کردن مدارک لازم جهت تخریب ساختمان لازم است به دفاتر خدمات الکترونیک مراجعه کنید. پس از ارائه مدارک، دفتر خدمات الکترونیک یک کارشناسی جهت بازدید از محل پروژه مشخص کرده و کارشناس پس از بازدید، دستور نقشه را به سازنده تحویل می‌دهد.

صفر تا صد مراحل ساخت ساختمان

2- دستور نقشه شامل چه مواردی است؟

دستور نقشه شامل اطلاعات زیر می‌باشد که سازنده آن را به یک دفتر نقشه کشی ساختمان تحویل می‌دهد و در خواست طراحی نقشه ساختمانی می‌نماید.

  • ابعاد زمین اصلاح شده
  • نوع کاربری
  • تعداد طبقات مجزا
  • سطح اشغال طبقه و غیره

3- ارجاع نقشه به شهرداری

نقشه‌ی اولیه که توسط دفتر فنی و مهندسی طراحی شده است پیش از اجرا باید تاییدیه لازم از معاونت شهرسازی را دریافت کند تا عوارض تراکم تعیین شده طبق قانون پرداخت بشود.

ارجاع نقشه به شهرداری

4- تعیین کردن مهندس ناظر

پس از پرداخت عوارض شهرداری، مدارک پیش‌نویس از معاونت شهرسازی دریافت می‌شود که بر اساس آن‌ها دفتر خدمات ساختمان مهندس ناظر را تعیین می‌نماید. مراحل اجرای ساختمان پس از عقد قرارداد رسمی با مهندس ناظر آغاز خواهد شد. اما پیش از تخریب ساختمان لازم است نکات زیر رعایت بشوند.

مراحل اجرای ساختمان

مراحل اجرای ساختمان

مراحل اجرای ساختمان پس از تخریب کامل سازه قبلی آغاز می‌گردد. البته پیش از آن لازم است که خاک منطقه مورد نظر در یک آزمایشگاه خاک برای تحمل تعداد طبقات و واحدها کاملاً تایید و همچنین فضای مورد نیاز برای ورود و خروج ماشین‌آلات و مصالح پای‌کار فراهم شده‌باشد.

مراحل اجرای ساختمان

1- گودبرداری و پی کنی

گودبرداری اولین مرحله از مراحل شروع ساختمان‌سازی می‌باشد. در نقشه اولیه که توسط مهندس طراحی شده است تعداد طبقات و از آن مهم‌تر طول و عرض فندانسیون ساختمان مشخص شده است.

در این مرحله خاکبرداری تا رسیدن به خاک بکر انجام می‌شود. دلیل آن هم رسیدن به یک سطح محکم و تا حد ممکن بدون رانش است تا پس از پایان یافتن ساختمان پی‌ها دچار نشست بیش از حد یا نشست‌های متفاوت نشوند.

یکی دیگر از دلایل ضرورت رسیدن به خاک بکر استفاده از سیمان در پی‌ریزی ساختمان می‌باشد. در نتیجه سطح زيرين پی‌ها بايد حداقل ۱٫۵ تا ۲ متر پايين‌تر از تراز کف زمين قرار بگیرد.

گودبرداری و پی کنی

2- مقاوم سازی

پس از پایان گودبرداری و پی کنی، مقاومت و استحکام زمین توسط یک مهندس سازه مورد بررسی قرار می‌گیرد. ممکن است در این مرحله لازم باشد که مقاوم سازی انجام بشود حتی ممکن است با توجه به شرایط زمین و تعداد طبقات، سازنده مجبور به ایجاد یک یا دو ردیف دیوار سنگی برای رسیدن به استحکام مورد نظر باشد.

3- قالب بندی فندانسیون

انجام صحیح و اصولی قالب‌بندی فندانسیون بسیار مهم است. زمانیکه مقاوم سازی ساختمان به طور کامل انجام شد مرحله قالب‌بندی آغاز می‌شود. قالب‌بندی توسط جنس‌های مختلف مانند قالب فلزی، قالب چوبی، قالب پلاستیکی، قالب آجری و … صورت می‌گیرد.

ایجاد قالب‌بندی توسط یک شخص حرفه‌ای و با تجربه در این مرحله مقدمه‌ی مرحله‌ی بعد یعنی بتن‌ریزی می‌باشد.

قالب بندی فندانسیون

4- آرماتوربندی فندانسیون

پس از قالب‌بندی فندانسیون، آرماتوربندی آن زیر نظر مهندس ناظر و مهندس سازه انجام می‌شود. در آرماتوربندی فندانسیون، حجم و قطر میلگردها با توجه به تعداد طبقات ساختمان مشخص می‌گردد.‌

5- بتن ریزی

قالب‌ها از هر جنسی که باشند به طور کامل چرب شده و سپس بتن‌ها داخل آن‌ها ریخته می‌شود. بتن از ترکیب نسبت مناسبی از شن و ماسه به دست می‌آید که در نهایت یک جسم توپر، سنگین و بدون فضای خالی خواهد بود.

بعد از آن‌که بتن داخل قالب‌ها ریخته شد، باید مدت زمانی مشخص و کافی منتظر بمانیم تا بتن‌ها به طور کامل خشک بشوند و شکل قالب را به خود بگیرند. انجام اصولی قالب بندی و شکل‌گیری یک بتن مستحکم، مهمترین عامل ‌در ایجاد یک اسکلت مستحکم ساختمانی می‌باشد.

به همین دلیل در هنگام بتن‌ریزی لازم است به جزییات مهمی مانند میزان آبی که با شن و سیمان ترکیب می‌شود، حداقل عیار سیمان، بسته شدن کامل آرماتورها با یکدیگر و داشتن فاصله یکنواخت برای رسیدن به مقاومت یکدست در تمام قسمت‌های ساختمان، ویبره زدن برای از بین بردن تخلخل و حباب هوا و افزودنی‌های دیگر با توجه به شرایط محیطی و همچنین عاری بودن محل بتن‌ریزی از مواد زائد مانند خاک دقت کافی را داشته باشیم.

بتن ریزی

6- اجرای ستون‌ها

3 تا 4 روز پس از بتن‌ریزی، در این مرحله آرماتورهای ستون که طبق نقشه آماده شده‌اند به آرماتورهای ریشه متصل می‌شوند. پس از کنترل و اطمینان حاصل پیدا کردن از شماره آرماتورها و فاصله خاموت‌ها طبق نقشه، برای بتن‌ریزی پای ستون‌ها اقدم می‌شود.

در کارگاه‌های کوچک، بتن ستون‌ها به صورت دستی ریخته می‌شود که بهتر است برای پر شدن قالب از بتن رقیق‌تر استفاده بشود.

7- ساخت و اجرای اسکلت ساختمان (فلزی و بتنی)

پس از قالب‌بندی و بتن‌ریزی در مراحل مختلف ساختمان‌سازی نوبت به مرحله‌ی ساخت و اجرای اسکلت فلزی می‌رسد.

در این مرحله اجرای اصولی اسکلت توسط مهندس سازه انجام می‌شود. سازه و اسکلت ساختمان در انواع مختلف بتنی، چوبی و فلزی اجرا می‌شوند که هر کدام از آن‌ها دارای مزایای متفاوتی هستند. به طور متداول سازندگان از اسکلت بتنی یا فلزی استفاده می‌کنند که در هر دو روش نیز با رعایت اصول دقیق می‌توان یک ساختمان مستحکم و ایمن را ایجاد کرد.

ساخت و اجرای اسکلت ساختمان (فلزی و بتنی)

روند ایجاد ستون‌ها صرفه نظر از نوع ستون، به این صورت است که باید ابتدا ستون‌های اصلی و مهم که بیشترین میزان وزن ساختمان بر روی آن‌ها قرار دارد و سپس ستون‌هایی که در قسمت‌های کناری و یا گوشه‌ها قرار گرفته‌اند ساخته بشوند.

در هنگام اجرای فندانسیون و آرماتور بندی اگر قصد به کارگیری اسکلت فلزی را داریم باید صفحه ستون و پایه‌ها در بدنه فندانسیون قرار بگیرند.

8- اجرای تیرها و سقف‌ها

ساخت سقف‌ها در این مرحله و پیش از دیوار چینی انجام می‌‌شود. در این مرحله که با نام طاق زنی نیز می‌شناسیم ابتدا سقف ساختمان به مستطیل‌ها یا مربع‌های کوچک‌ تقسیم شده و سپس آن‌ها را به وسیله‌‌ی تیرچه‌های فلزی به قسمت‌های کوچکتر تقسیم می‌کنیم.

با توجه به تغییر شرایط زندگی و تبدیل شدن خانه‌های بزرگ به واحدهای آپارتمانی، امروزه مصالح ساختمانی تغییرات اساسی داشته‌اند و دیگر از آجرها در سقف ساختمان استفاده نمی‌شود و مصالح ساختمانی مدرن مانند بلوک هبلکس به دلیل داشتن مزایای بسیار زیاد به سرعت جایگزین آجرها شده‌اند.

برای استعلام قیمت یا خرید انواع بلوک هبلکس و همچنین اعطای نمایندگی مصالح ساختمانی با کارشناسان ما در تولید و پخش مصالح ساختمانی مانامستر تماس بگیرید.

9- دیوارچینی بیرونی و داخلی

آخرین مرحله از مراحل اجرای ساختمان دیوارچینی است. در این مرحله نیز می‌توان از آجرها یا مصالح دیگر مانند بلوک‌های هبلکس استفاده کرد که به دلیل داشتن ویژگی‌هایی مانند عایق دمایی و صوتی بودن، بلوک‌های هبلکس طرفداران بیشتری در صنعت ساختمانی دارد.

استفاده از دیوارهای پیش ساخته نیز برای دیوارهای خارجی بسیار متداول می‌باشد. پس از دیوارچینی جهت استحکام بیشتر دیوارها بتن پاشی انجام می‌شود.

دیوار چینی به دو نوع 10 سانتی‌متری و 15 سانتی‌متری تقسیم می‌شوند که دیوارهای 10 سانتی‌متری برای جدا کردن فضاهای داخل یک واحد ساختمانی و دیوارهای ضخیم‎‌تر برای دیوارهای بیرونی که بین واحدهای مجزا قرار می‌گیرند استفاده می‌شوند.

دیوارچینی بیرونی و داخلی با بلوک هبلکس

مراحل پایانی

عملیاتی که در ساختمان‌سازی پیش از انجام نازک کاری انجام می‌شوند در ادامه توضیح داده شده‌اند.

1- اجرای تاسیسات و خدمات ساختمانی

پس از به پایان رسیدن مراحل سنگین ساخت ساختمان، کارهای تخصصی آغاز می‌شوند. در ادامه اجرای تاسیسات ساختمانی که یکی از فنی‌ترین مراحل ساخت ساختمان می‌باشد توضیح داده شده‌اند:

نصب دودکش‌ها

رعایت نکات ایمنی در قطر دودکش‌ها و نحوه‌ی اجرای صحیح آن‌ها بسیار مهم است.

نصب هواکش‌ها

نصب انواع هواکش در ساختمان بهتر است توسط افراد متخصص انجام بشود. رعایت اصول در نصب هواکش‌ها به داشتن هوای مطبوع در ساختمان بسیار کمک می‌کنند.

نصب هواکش‌ها توسط متخصص
لوله کشی گاز

لوله کشی گاز توسط شرکت‌های دارای مجوز و افراد با تجربه انجام می‌شود و ممکن است چند روز زمان بگیرد.

لوله کشی فاضلاب

لوله کشی فاضلاب مهمترین بخش اجرای تاسیسات در واحدهای ساختمانی به ویژه واحدهای کوچک‌تر می‌باشد. مشکلاتی که ممکن است به دلیل عدم انجام یک لوله کشی فاضلاب اصولی در ساختمان ایجاد بشود در مواردی غیر قابل جبران یا بسیار هزینه‌بر هستند.

به کارگیری افراد متخصص برای انتخاب بهترین مسیر لوله کشی فاضلاب ساختمان و همچنین استفاده از تجهیزات مناسب تا سال‌ها آسودگی خاطر را برای ساکنین به همراه خواهد داشت.

لوله کشی برق و سیم کشی

در مرحله‌ی اول لوله کشی برق ساختمان و سپس سیم کشی انجام می‌شود. لوله‌ها در واقع نقشه‌ی راه مسیر سیم کشی هستند و از سیم‌های برق نیز محافظت می‌کنند.

لوله کشی برق و سیم کشی
تاسیسات آتش نشانی

معمولا تأمین تأسیسات آتش نشانی و قرار گرفتن کپسول‌ها و مخزن آب توسط پیمانکاران ساختمانی انجام می‌شود.

آهن کشی جای آسانسور

در ساختمان‌های چند طبقه با توجه به تعداد طبقات و همچنین تعداد رفت و آمدها از آسانسورها استفاده می‌شود که باید ابتدا چارچوب آسانسور به کمک آهن آماده شده و سپس اتاقک آن نصب بشود. شرکت‌های مرتبط و دارای مجوز، کلیه مراحل نصب آسانسور و همچنین خدمات سرویس آن را بر عهده می‌گیرند.

2- مراحل پیش از نازک کاری

پس از پایان اجرای تاسیسات ساختمان، تنها چند عملیات دیگر برای رسیدن به مرحله نازک کاری لازم است.

کف سازی طبقات

هدف اصلی کف سازی ایجاد سطحی است که قابل استفاده برای افراد ساکن در واحد باشد. در کف سازی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به طبقات زیرین ابتدا عایق بندی انجام شده و سپس شیب بندی و مشخص کردن مسیر عبور اتصالات مختلف انجام می‌شود.

کف سازی طبقات
نصب چارچوب درب و پنجره

چارچوب‌های درب و پنجره پیش از انجام گل و گچ نصب می‌شوند تا علاوه بر ظاهر زیبا، استحکام کافی داشته باشند.

گل و گچ کاری

گل و گچ کاری مرحله پایانی پیش از نازک کاری می‌باشد. پس از پایان نصب تاسیسات، انجام انواع لوله کشی‌‌ها و چارچوب‌‌های درب و پنجره، با یک لایه گل و گچ تمامی سطوح پوشانده می‌شوند. این لایه علاوه بر ایجاد عایق دمایی و صدایی، سطح دیوارها را کاملا صاف و یکدست می‌کند.

سیمان کاری

سیمان کاری بیشتر در فضاهای خارجی ساختمان و به ندرت در بخش‌های داخلی انجام می‌شود. ‌هدف از سیمان‌کاری بالا بردن استحکام ساختمان و جلوگیری از نفوذ رطوبت به فضاهای دیگر می‌باشد و به همین دلیل در مکان‌هایی که بیشتر با آب سروکار داریم مانند سرویس‌های بهداشتی و حمام ممکن است نیاز به سیمان کاری داشته باشیم.

3- نازک کاری

پس از پایان اجرای ساختمان هر نوع عملیات اجرایی دیگری مانند کاشی و سرامیک کاری، نمای ساختمان، گچ کاری و نقاشی، نصب درب و پنجره‌ها، کمدهای دیواری، دکوراسیون داخلی و کابینت‌های آشپزخانه به عنوان نازک کاری شناخته می‌شود.

کاشی و سرامیک کاری

از کاشی‌ و سرامیک علاوه بر نمای ساختمان، برای تزیینات داخلی و همچنین به عنوان عایق‌های رطوبتی استفاده می‌شود. کاشی‌ها برای پوشاندن کف و دیوارهای حمام، سرویس‌های بهداشتی و آشپزخانه بهترین گزینه می‌باشند. سرامیک‌ها دارای طرح‌ها واندازه‌های متفاوت می‌باشند.

بیشتر بخوانید: صفر تا صد آموزش کاشی کاری کف

گچ کاری

در مکآن‌ها یی که امکان نصب کاشی و سرامیک وجود ندارد از گچ کاری برای پوشاندن همه‌ی ایرادات ونقص‌ها استفاده می‌کنیم

اجرای نمای ساختمان

نمای ساختمان در واقع شکل بیرونی و نمای بصری ساختمان است که در ارزش گذاری ملک بسیار موثر می‌باشد. نمای ساختمان علاوه بر سازگاری با دیگر ساختمان‌های اطراف باید زیبا و منحصر به فرد باشد.

نمای ساختمان در دو بخش داخلی و ساختمانی انجام می‌شود و در آن از مصالحی مانند سنگ، شیشه، کامپوزیت، آجر، سیمان، چوب و سرامیک استفاده می‌شود. برای مشاوره و خرید انواع سنگ‌های ساختمانی کاربردی در نمای ساختمان با کارشناسان مانامستر تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید: انواع سنگ نما در ساختمان| ویژگی‌ها+ عکس نمای ساختمان+ نمونه‌های پرکاربرد 1403

سنگ تراورتن عسلی دهشیر - مانامستر

برای خرید سنگ نمای ساختمان

از مانامستر کلیک کنید

نصب کابین آسانسور

نصب کابین آسانسور توسط شرکت‌های دارای مجوز و متناسب با تعداد واحداها و کاربری ساختمان تعیین می‌شود

کابینت آشپزخانه

طراحان داخلی بسیاری به شکل تخصصی در طراحی کابینت آشپزخانه فعالیت می‌کنند که بر اساس سلیقه‌ی افراد ممکن است طرح‌های کلاسیک و یا مدرن را پیشنهاد بدهند.

نصب درب و پنجره‌ها

نصب درب‌ها و پنجره‌ها در صورت نصب چارچوب‌ها کار چندان سختی نیست و افراد می‌توانند برای کاهش هزینه خودشان این کار را انجام بدهند.

نصب کمدهای دیواری

نصب کمدهای دیواری باتوجه به تعداد افراد ساکن در خانه ممکن است متفاوت باشد اما با توجه به کوچکتر شدن خانه‌ها تعداد بیشتر کمدهای دیواری به معنای نظم بیشتر در خانه خواهد بود.

نصب کمدهای دیواری
نقاشی ساختمان

نقاشی اتاق‌های متفاوت ممکن است با توجه به سلیقه افراد و سن آن‌ها متفاوت باشد. سبک کلی دکوراسیون داخلی نیز در انتخاب رنگ‌ها تاثیرگذار هستند.

دکوراسیون داخلی

انواع سبک‌های دکوراسیون‌های داخلی برای سلایق محتلف مناسب می‌باشند و سبک‌های مدرن در طراحی داخلی طرفداران خودشان را دارند. از طرف دیگر سبک‌های کلاسیک نیز مورد علاقه بسیاری از افراد هستند.

4- مرحله آخر: گواهی پایان کار

گواهی پایان ساخت ساختمان به معنای پایان عملیات ساختمانی و رعایت تمام اصول و استانداردها است. بدون این گواهی امکان خرید یا فروش ساختمان و هیچ‌گونه نقل و انتقالی وجود ندارد.

گواهی پایان کار

خرید انواع مصالح ساختمانی

به طور کلی مراحل ساخت ساختمان دارای دشواری‌ها و پیچیدگی‌های خاصی می‌باشد. همه‌ی مراحل ساخت ساختمان باید طبق قوانین شهرداری و نظام مهندسی انجام بشود و کسی که به عنوان سازنده قصد ساختمان‌سازی در ایران را دارد باید چندین مرحله را برای گرفتن مجوزهای قانونی بگذراند و سپس ساخت پروژه را آغاز کند.

رعایت صحیح و هوشمندانه ترتیب مراحل ساخت ساختمان علاوه بر صرفه جویی در انرژی و هزینه‌ی سازنده، به دلیل کاهش زمان تا رسیدن به نتیجه‌ی پایانی بسیار مهم می‌باشد.

مجله مانامستر در این مقاله با توضیح مراحل ساختمان‌سازی به ترتیب و با جزییات کامل اطلاعات جامعی را در اختیار فعالین صنعت ساختمان‌سازی و همچنین پیامانکارانی که قصد ورود به این صنعت گسترده را دارند قرار می‌دهد.

همچنین به دلیل بیان مراحل ساخت ساختمان به زبان ساده، مطالعه‌ی آن جهت آموزش ساختمان‌سازی مفید خواهد بود. جهت اعطای نمایندگی مصالح ساختمانی و خرید مصالح ساختمانی با کارشناسان ما در تولید و پخش مصالح ساختمانی مانامستر تماس بگیرید.

خرید انواع مصالح ساختمانی
5 1 رای
امتیاز بدهید
اشتراک در
اطلاع از
4 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
داود
امتیاز بدهید :
     

با سلام و عرض ادب
مطلب ارائه شده بسیار عالی و مفید فایده بود. من در شروع کار هستم و هرآنچه که از ساختمان سازی لازم بود تا بدونم و سئوالات متعددی که ذهنم رو مشغول کرده بود جواب همشون رو در این باصطلاح مقاله بدست آوردم.
واقعاً دست مریزاد.

مدیر
nastaranomidi
پاسخ به  داود

دوست عزیز ممنون از به اشتراک گذاری نظر و حسن توجه شما! در صورتی که این مقاله از مجله مانامستر برای شما مفید بود برای دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید

آیدین

سلام و تشکر از توضیحات
من شنیدم تاسیساتی مثل لوله آب باران بعد ازگچ و خاک دیوارها کار میشود ولی در این مقاله ابتدا تاسیسات کار شده و بعد سراغ گچ و خاک دیوارها رفته
آیا روال یا الزام مشخصی درین خصوص وجود دارد یا میتوان به هر دو روال عمل نمود
سپاس مجدد

مدیر
nastaranomidi
پاسخ به  آیدین

در خصوص زمان‌بندی اجرای تاسیسات (مثل لوله‌کشی آب باران) و عملیات گچ و خاک در پروژه‌های ساختمانی، اصول کلی‌ای وجود دارد که معمولاً دنبال می‌شود، اما در برخی موارد ممکن است تغییراتی در روال اجرا ایجاد شود.روال متداول:
در پروژه‌های ساختمانی به طور معمول، ابتدا تاسیسات کار گذاشته می‌شوند و سپس مراحل نهایی نظیر گچ و خاک دیوارها اجرا می‌شود. دلایل این ترتیب کار به شرح زیر است:
دسترسی به تاسیسات: زمانی که دیوارها هنوز کاملاً آماده نشده‌اند (یعنی هنوز گچ و خاک انجام نشده است)، دسترسی به مسیرهای عبور لوله‌ها آسان‌تر است. اگر تاسیسات قبل از گچ و خاک انجام شود، خطری برای خرابی یا ترک‌خوردگی دیوارها وجود ندارد.

محافظت از تاسیسات:
تاسیسات ممکن است به دیوارها تکیه کنند، بنابراین بعد از نصب آنها، گچ و خاک به عنوان لایه‌ای محافظ روی تاسیسات عمل می‌کند و مانع آسیب رسیدن به آنها می‌شود.

نیاز به هماهنگی با سایر بخش‌ها: اجرای تاسیسات قبل از گچ و خاک معمولاً به این دلیل انجام می‌شود که پس از اتمام عملیات تاسیساتی، بخش‌های بعدی ساختمان‌سازی مثل نصب درها، پنجره‌ها و انجام نازک‌کاری‌های نهایی مانند رنگ‌کاری انجام شود.

شرایط تغییر روال:
با این حال، در برخی شرایط خاص، ممکن است تاسیسات بعد از اجرای گچ و خاک نصب شوند:

شرایط خاص پروژه: در برخی پروژه‌ها، به دلایلی نظیر تاخیر در تامین تجهیزات تاسیساتی یا تغییرات طراحی، ممکن است روال معمول تغییر کند و گچ و خاک زودتر انجام شود و سپس نصب تاسیسات صورت گیرد.

روش‌های جدید اجرا: برخی تکنولوژی‌های نوین، مانند سیستم‌های لوله‌کشی مدرن که به دیوار آسیب نمی‌رسانند، ممکن است اجازه دهند که تاسیسات بعد از گچ و خاک نصب شوند.

مسائل اضطراری یا تغییرات: در برخی موارد اضطراری یا در صورت نیاز به تغییرات در تاسیسات (مثلاً به دلیل تغییر در طراحی اولیه)، ممکن است تاسیسات پس از اجرای گچ و خاک اجرا شوند.

نتیجه‌گیری:
روال استاندارد و توصیه‌شده این است که ابتدا تاسیسات نصب شوند و سپس گچ و خاک دیوارها اجرا شود. اما بسته به شرایط پروژه و امکانات موجود، گاهی روال تغییر می‌کند. از لحاظ الزامی هم، در بسیاری از کشورها و استانداردهای ساختمانی، قوانینی برای زمان‌بندی اجرای تاسیسات و نازک‌کاری‌ها وجود ندارد، اما رعایت این ترتیب برای بهینه‌سازی کار و جلوگیری از خرابی‌ها توصیه می‌شود.

اگر پروژه‌ای که در نظر دارید نیاز به تغییر روال دارد، باید با مهندسین ناظر و پیمانکار پروژه مشورت کنید تا بهترین تصمیم اتخاذ شود.

جدیدترین مقالات مانامستر

در این مقاله از مجله مصالح ساختمانی مانامستر، به بررسی چیستی بست رادیکالی هبلکس، مراحل نصب، مزایا و نکات مهم در استفاده از آن خواهیم پرداخت.
در این مقاله به پرفروش ترین سرامیک کف، دلایل اصلی محبوبیت و فروش بالای سرامیک‌های کف در سال 2024 پرداخته و جدیدترین مدل‌هارا معرفی خواهیم کرد.
در این مقاله از مجله مصالح ساختمانی مانامستر، قصد داریم به بررسی و مقایسه تفاوت وال هنگ و توالت فرنگی بپردازیم.

تماس با ماناتایل

یکی از روش های زیر را برای ارتباط با ماناتایل انتخاب کنید.