آجر سفید و طوسی بتنی با 25درصد تخفیف
لوله پولیکا و پروپیلن با 30درصد تخفیف
سنگ عباس آباد با 30درصد تخفیف
پرچم ایران
جستجو

اجرای بلوک هبلکس، ایمنی و زیبایی تکرارنشدنی!

اجرای بلوک هبلکس، ایمنی و زیبایی تکرارنشدنی!
در این مطلب از مجله مانامستر صفر تا صد نکات اجرای بلوک هبلکس و قیمت اجرای دیوار هبلکس را مانند جدول قیمت هبلکس، مراحل اجرا و… بررسی خواهیم کرد.

فهرست مطالب

با توجه به رشد هر روزه تکنولوژی، شاهد رونمایی از مواد جدید در صنایع مختلف هستیم. یکی از این مواد جدید در صنعت ساختمان‌سازی، بلوک هبلکس یا بلوک سبک است. این بلوک‌های کاربردی به دلیل ویژگی‌های خوبی که دارند در دیوارچینی و حتی ساخت سقف استفاده می‌شوند.

یکی از مهم‌ترین مزایای بلوک هبلکس، سرعت بالای اجرای آن است که با توجه به مهارت شخص تعیین می‌شود. روش اجرای این بلوک‌ها در دیوارچینی نیز می‌تواند در سرعت اجرای کار موثر باشد. در این مطلب از مجله مانا مستر صفر تا صد نکات اجرای بلوک هبلکس و قیمت اجرای دیوار هبلکس را مانند جدول قیمت هبلکس، مراحل اجرا و… بررسی خواهیم کرد.

سرعت اجرای بلوک هبلکس

بلوک هبلکس چیست؟

بلوک هبلکس یا aac نوعی بلوک اتوکلاو شده هوادار است که ظاهری متخلخل دارد. به دلیل شرایط ساخت این بلوک که شامل دمای بالا و فشار زیاد می‌شود، مقاومت بالایی را از آن شاهد هستیم. بلوک‌های هبلکس عایق بسیار خوبی در برابر تغییر دما و صدا هستند.

همچنین به دلیل وزن کمی که دارند، در انواع پروژه‌های سبک‌سازی ساختمان به کار گرفته می‌شوند. یکی از مهم‌ترین مواد در ترکیب اولیه بلوک هبلکس، سیلیس است که کمیاب بودن آن سبب افزایش قیمت اجرای بلوک هبلکس نسبت به سایر بلوک‌ها می‌شود.

بلوک هبلکس سقفی اتوکلاو مانالکس (AAC) سایز 60*25*20 - مانامستر

برای خرید بلوک هبلکس از مانامستر

مزایای استفاده از بلوک هبلکس

پیش از بررسی نحوه اجرای هبلکس، باید بتوانیم دلایل قانع‌کننده‌ای برای انتخاب این بلوک ارائه دهیم. با بررسی مزایای استفاده از بلوک هبلکس می‌توان در انتخاب این محصول راسخ‌تر عمل کرد. در ادامه برخی از این مزایا را مشاهده می‌کنید:

  • کاهش وزن نهایی سازه
  • افزایش مقاومت سازه در برابر حوادث طبیعی مثل زلزله
  • جلوگیری از اتلاف انرژی به دلیل عایق بودن در برابر تغییرات دما
  • ظرافت بیشتر سازه نهایی
  • اجرای آسان بلوک هبلکس
  • احتیاج به نیروی کار کمتر

بلوک هبلکس و کاربردهای بی‌نظیر آن

مطابق ضوابط اجرای دیوار هبلکس در کشور ما ابعاد بلوک شامل عرض 25 سانتی‌متر، طول 60 سانتی‌متر و ضخامت بین 7.5 تا 50 سانتی‌متر می‌شود. با توجه به این ابعاد از بلوک‌ها، در ساخت دیوار داخلی و خارجی استفاده می‌شود.

البته اجرای دیوار هبلکس به عنوان دیوار باربر یا همان دیوار اصلی توصیه نمی‌شود. اجرای سقف هبلکس به عنوان سقف کاذب نیز در برخی از پروژه‌ها کاربرد دارد.

ابعاد بلوک هبلکس

نکات مهم پیش از اجرای بلوک هبلکس

یکی از مهم‌ترین نکات که قبل از اجرای عملیات چیدمان هبلکس باید به آن توجه داشت، روش صحیح نگهداری از بلوک‌ها است. نگهداری صحیح از بلوک هبلکس باعث حفظ کیفیت آن و در نتیجه افزایش استحکام سازه می‌شود. در ادامه برخی از نکات کلیدی پیش از اجرای این نوع بلوک را بررسی می‌کنیم.

حفاظت از بلوک‌ها در برابر ضربه

وارد شدن صدمه در حین باربری و جابجایی بلوک‌ها، ساختار آن‌ها را تخریب می‌کند و نمی‌توان به درستی از آن‌ها استفاده کرد. جهت جابجایی بلوک‌های باید از دستگاه‌های تخصصی مثل لیفتراک استفاده کرد تا کمترین ضربه به بلوک‌ها وارد شود.

استفاده از دستگاه‌های تخصصی مثل لیفتراک برای جابجایی بلوک

افزایش مقاومت بلوک در برابر تغییر دما

جهت افزایش مقاومت بلوک در برابر تغییر دما و حفظ خاصیت عایق بودن آن، باید تلاش کرد تا بلوک‌ها را به دمای محیط عادت داد. برای هم‌دما شدن بلوک‌ها با محیط، می‌توان یک هفته یا حداقل یک روز قبل از نصب بلوک‌ها پالت روی آن‌ها را جدا کرد. به این ترتیب می‌توان تا حد خوبی سلامت بلوک‌های هبلکس را تضمین کرد.

مرطوب کردن سطح بلوک هبلکس پیش از اجرا

درست قبل از اجرای بلوک‌ها سطح آن‌ها باید به خوبی مرطوب شود تا در برابر آب مقاومت بیشتری داشته باشد و قابلیت اتصال بهتری از خود نشان دهد. مرطوب کردن سطح بلوک‌ها باعث افزایش چسبندگی ملات نیز می‌شود که در نهایت مقاومت سازه افزایش می‌یابد.

مرطوب کردن سطح بلوک هبلکس پیش از اجرا

ملات مورد استفاده در اجرای بلوک هبلکس

طبق دستورالعمل استاندارد ملی ایران، جهت اجرای بلوک هبلکس باید از نوعی ملات بستر نازک یا به اصطلاح چسب بلوک استفاده شود. این دستورالعمل اجرای بلوک هبلکس با توجه به میزان بالای جذب آب توسط بلوک‌ها تنظیم شده است.

بنابراین جهت پیشگیری از ایجاد مشکلات مخاطره‌آمیز، باید از ملات مخصوص استفاده شود. البته به شکل تجربی در قرارداد اجرای هبلکس ثابت شده که بهتر است ملات ردیف اول از نوع ملات سنتی یا همان ماسه و سیمان باشد.

ملات مورد استفاده در اجرای بلوک هبلکس

استفاده از ملات مخصوص هبلکس (چسب هبلکس)

جهت آماده‌سازی بلوک هبلکس باید هر 25 کیلوگرم ملات خشک را با حدود 7 تا 8 لیتر آب مخلوط کرد. مخلوط نهایی نباید چندان سفت یا خیلی رقیق باشد. در صورتی که مخلوط بسیار سفت باشد، با ماله حرکت نمی‌کند و اگر محلول نهایی بسیار رقیق باشد از کنار بلوک می‌ریزد و استحکام کافی را نخواهد داشت.

دلایل منع استفاده از ملات ماسه و سیمان

معایب اجرای بلوک هبلکس با ملات سیمان سبب شده که از این ترکیب جهت اجرای سازه‌های هبلکسی استفاده نشود. مهم‌ترین معایب استفاده از این ملات سنتی شامل موارد زیر می‌شود:

  • افزایش مدت زمان اجرا
  • افزایش هزینه‌ها
  • ناهماهنگی با رنگ بلوک‌ها
  • از بین بردن خاصیت عایق بلوک‌ها
  • افزایش وزن دیوار

نحوه‌ی اجرای دیوار هبلکس

اصل اول در طریقه اجرای هبلکس، نبودن هیچ‌گونه حفره یا فضای خالی در بالا و کف قطعات است. در نصب هبلکس باید تمامی درزها با ملات مخصوص پوشیده شده و ملات به طور یکنواخت روی سطح بلوک‌ها پخش شود. در ادامه قدم به قدم مراحل اجرای هبلکس و دیتیل اجرای هبلکس را بررسی می‌کنیم.

قدم اول: قرار دادن ردیف اول

پس از کسب اطمینان از سلامت بلوک‌ها و مرطوب کردن سطح آن‌ها باید ردیف یا رج اول چیده شود. پیش از قرار دادن بلوک‌های ردیف اول باید یک لایه ملات سنتی با ارتفاع 1 تا 2 سانتی‌متر بر روی زمین ریخته شود. این ملات معمولا از سیمان، ماسه و کمی آهک تشکیل می‌شود.

جهت اجرای دیوارهای همکف، یعنی دیوارهایی که فاصله‌ای کمتر از 30 سانتی‌متر از سطح خاک دارند، باید قبل از اجرای ملات یک لایه عایق رطوبتی اجرا شود. پس از اجرای ملات باید رج اول بلوک‌ها با کنترل دقیق و بررسی تراز طولی-عرضی در جای خود قرار بگیرد. در اجرای دیوار چینی هبلکس، پس از نصب هر بلوک باید سطح آن با برس تمیز شود.

نحوه‌ی اجرای دیوار هبلکس

قدم دوم: پخش کردن چسب هبلکس

در این مرحله از اجرای تیغه چینی هبلکس باید قسمت عمودی بلوک به چسب آغشته شده و بلوک‌ها به یکدیگر متصل شوند. حداقل ضخامت چسب هبلکس مورد استفاده 2 میلی‌متر و حداکثر ضخامت آن 3 میلی‌متر است. جهت اجرای چسب باید از ماله یا کاردک دندانه‌دار استفاده شود.

قدم سوم: تنظیم و تراز کردن بلوک‌ها

پس از قرار دادن چسب باید تراز بودن بلوک چک شود. اصلاح کردن حالت بلوک به وسیله چکش لاستیکی بعد از 5 دقیقه امکان‌پذیر است. همچنین در این مرحله باید تعبیه کردن مسیر برای عبور تاسیسات الکتریکی در نظر گرفته شود.

قدم چهارم: اجرای ردیف‌های بعدی

درزهای عمودی ردیف‌ها باید بین 100 تا 150 میلی‌متر با درزهای عمودی ردیف زیرین فاصله داشته باشد. می‌توان برای تنظیم بلوک‌ها و تراز ساختن آن‌ها از چکش پلاستیکی استفاده کرد. در این مرحله نیز باید به ایجاد مسیر برای تاسیسات الکتریکی و ایجاد فضا برای عبور سیم، کابل، کلید و پریز توجه کرد.

برشکاری بلوک‌ها با استفاده از اره دستی، اره نواری و لوازم نجاری قابل انجام است. همچنین برای سوراخکاری می‌توان از دستگاه برش دوار استفاده کرد.

روش‌های برشکاری بلوک‌ها

قدم پنجم: انجام اندود خارجی

مطابق ضوابط اجرای بلوک هبلکس، پس از کنترل و پر کردن فضای میان بلوک‌ها، باید اندود خارجی صورت بگیرد. این مرحله به منظور از بین بردن شکاف‌ها و درزهای بزرگ انجام می‌شود.

تمامی حفره‌ها و شکاف‌های موجود باید با ملات یا کف پلی‌ یورتان پر شوند. همچنین باید لوله‌ها و داکت‌ها به خوبی به دیوار متصل شوند و فضای خالی بین آن‌ها و دیوار نیز با ملات پر شود.

اجرای هبلکس به کمک اتصالات

پس از آموزش اجرای هبلکس به روش معمولی باید روش‌های نوین آن را نیز بررسی کنیم. یک روش اجرای هبلکس استفاده از اتصالات مخصوص است. این اتصالات باعث استحکام بیشتر سازه و مقاومت آن در برابر وقوع زلزله می‌شود.

به طور کلی دو نوع وسیله برای اتصال بلوک‌های هبلکس به یکدیگر وجود دارد:

  1. بست رادیکالی یا ارتجاعی
  2. بست تخت، فلزی یا تسمه اتصال دو بلوک

در اجرای بلوک هبلکس با بست رادیکالی می‌توان با فاصله حداقل 2 سانتی‌متر ستون‌ها، دیوارها یا تیرها را به سازه متصل ساخت. همچنین با استفاده از بست تخت، که نوعی تسمه از جنس گالوانیزه است، می‌توان بلوک‌های هبلکس را کلاف کرد.

جهت استحکام بیشتر در دیوارهای هبلکسی داخلی و خارجی نیز می‌توان از این بست‌ها استفاده کرد. به طوری که برای هر دیوار خارجی در هر دو ردیف و برای دیوارهای داخلی در هر سه ردیف از بست رادیکالی و تخت استفاده می‌شود.

اتصالات بلوک‌های هبلکس

اتصال دیوار هبلکسی به اجزای دیگر سازه

اتصال دیوار بلوک هبلکس به سایر اجزای سازه باید مطابق شرایط سازه صورت بگیرد. روش کلی برای اجرای بلوک هبلکس و اتصال وجود ندارد و به نسبت نوع اجزا باید شرایط را مدیریت کرد.

نحوه اتصال دیوار به دیوار

مطابق آیین نامه اجرای بلوک هبلکس، اتصال دیوار غیر باربر به دیوار دیگر به دو شکل T یا L صورت می‌گیرد. در روش T اگر ضخامت یا کاربرد دو دیوار متفاوت باشد، باید اتصال از نوع با فاصله صورت بگیرد.

در این روش یک درز با ضخامت حداقل 6 میلی‌متر ایجاد می‌شود و با استفاده از ملات مناسب پر می‌شود. فاصله بین دو رج نیز با استفاده از بست مناسب کامل می‌شود. در روش L اگر دو دیوار به شکل همزمان و لاریز اجرا شوند، به تمهیدات دیگر نیاز نداریم.

نحوه اتصال دیوار به ستون

با استفاده از ملات ماسه و سیمان تمام درزهای اتصال دیوار به ستون پر می‌شود. دیوارها به کمک میله‌های مهاری از جنس فولاد نرم به ستون متصل می‌شوند. انتهای بیرونی میله مهار باید در شیار بلوک‌ها قرار گرفته و با ماده مناسب فیکس شود.

نحوه اتصال دیوار به ستون

نحوه اتصال دیوار به تیر

برای اتصال رج آخر دیوار به تیر می‌توان از ملات سیمان و ماسه یا کف پلی یورتان استفاده کرد. این ملات باید روی سطح افقی بلوک‌های ردیف آخر ریخته شود و هرگز نباید با اعمال فشار آن را در لابه‌لای درز قرار داد.

نحوه اتصال دیوار به سقف

در صورت عدم اجرای بلوک هبلکس سقفی و جهت اتصال دیوار هبلکسی به سقف معمولی، باید از ملات معمولی استفاده شود. این ملات باید تمام درزهای میان دیوار و زیر سقف را بپوشاند. البته برای پرکردن حفراتی که اندازه آن‌ها بیشتر از 5 سانتی‌متر است باید از کف پلی یورتان استفاده شود.

نازک‌کاری دیوارهای هبلکس

با توجه به این که سطح دیوار هبلکس کاملا صاف است، می‌توان برای تزئین آن و ایجاد نمای زیبا از مواد مختلفی استفاده کرد. برخلاف تصور برخی از افراد، اجرای نما بر روی هبلکس هیچ ایرادی ندارد. در صورت اجرای صحیح دیوار هبلکس، نتیجه نهایی از نظر ایمنی و زیبایی بی‌نقص خواهد بود.

کاغذ دیواری، سنگ، سرامیک، چوب و گچ از مهم‌ترین پوشش‌ها هستند. اجرای گچ روی هبلکس و اجرای سرامیک روی هبلکس از محبوب‌ترین و آسان‌ترین روش‌ها به شمار می‌روند.

هزینه اجرای دیوار هبلکس

هزینه اجرای دیوار هبلکس به عوامل مختلفی بستگی دارد. در ابتدا باید هزینه بلوک‌ها و چسب هبلکس را محاسبه کرد که مجموع قیمت به تعداد بلوک‌ها و میزان چسب مصرفی وابسته است. با توجه به نوسانات بازار، نمی‌توان محدوده دقیقی را به عنوان هزینه اجرای هبلکس مشخص کرد. باید قبل از خرید بلوک‌ها، قیمت پیشنهادی را با جدول قیمت هبلکس مطابقت دهید.

اجرای دیوار هبلکس

علاوه بر تهیه متریال باید هزینه باربری و دستمزد اجرای بلوک هبلکس را نیز در نظر گرفت. هر چه تعداد کارکنان بیشتر باشد و مهارت بیشتری در زمینه اجرای دیوار هبلکس داشته باشند، دستمزد اجرای دیوار هبلکس بیشتر می‌شود.

اگر قصد خرید بلوک ساختمانی را دارید، می‌توانید با کارشناسان تیم مانامستر در ارتباط باشید. شرکت پخش مصالح ساختمانی مانامستر، از پیشروترین شرکت‌های ساختمانی در استان یزد است که توانسته در طی سال‌ها فعالیت، رضایت مشتریان را جلب کند.

این شرکت یکی از پخش‌کننده‌های اصلی بلوک هبلکس به سراسر ایران و هم‌چنین صادرکننده موفق این محصول به خارج از کشور است. جهت آشنایی بیشتر با ضوابط اجرای هبلکس و هزینه اجرای بلوک هبلکس با ما در تماس باشید.

کلام آخر

با توجه به افزایش چشمگیر مصرف بلوک هبلکس در پروژه‌های ساختمانی، باید با ویژگی‌های این نوع بلوک و از همه مهم‌تر شیوه اجرای بلوک هبلکس آشنا شویم.

در این مطلب به مهم‌ترین ویژگی‌های هبلکس، مزایای استفاده از این بلوک‌ها، مراقبت‌های پیش از اجرای سازه و دستمزد اجرای بلوک هبلکس اشاره کردیم. سپس تمام مراحل و نحوه ی اجرای دیوار هبلکس را بررسی کردیم. شما می‌توانید جهت کسب اطلاع بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با کارشناسان ما در تیم مشاوره مانامستر در تماس باشید.

0 0 رای ها
امتیاز بدهید
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برترین گروه های محصولی مانامستر

جدیدترین مقالات مانامستر

در این مطلب از مجله مانامستر توضیح می‌دهیم که سنگ گرانیت چیست؛ سپس به بررسی ویژگی‌های مختلف این سنگ و کاربرد آن می‌پردازیم.
مجله مصالح ساختمانی مانامستر در این مقاله پس از معرفی اینکه سنگ بازالت چیست، شما را با مزایا، معایب و کاربردهای متفاوت آن آشنا می‌سازد.
بیسکویت کاشی، در واقع بدنه‌ی اولیه و پخته‌شده‌ی کاشی، پیش از لعاب و رنگ نهایی است که نقشی اساسی در زیبایی و کیفیت نهایی کاشی ایفا می‌کند.

تماس با ماناتایل

یکی از روش های زیر را برای ارتباط با ماناتایل انتخاب کنید.