کاشی و سرامیک یکی از رایجترین متریالها برای کفپوش مکانهای مختلف محسوب میشوند. این مصالح دارای تنوع زیادی در طرح، رنگ و بازه قیمتی هستند و به همین دلیل محبوبیت زیادی دارند. نکتهای مهم در حفظ ظاهر و زیبایی کفپوش کاشی یا سرامیک، نحوه نصب و اجرای آن است.
روند کاشیکاری باید با مهارت و ظرافت زیادی صورت بگیرد تا نتیجه نهایی رضایتبخش باشد. در این مطلب از مجله مانامستر آموزش صفر تا صد کاشی کاری کف را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
اقدامات اولیه برای کاشیکاری کف
آشنایی با اقدامات اولیه کاشیکاری کمک میکند که روند نصب کاشیها با دقت و سرعت بیشتری صورت بگیرد. اقدامات اولیه آموزش نصب سرامیک کف اتاق شامل موارد زیر هستند:
انتخاب متریال مناسب برای نصب کفپوش
قبل از شروع عملیات نصب کاشی و سرامیک باید طرح، رنگ و ابعاد مناسب انتخاب شوند؛ ظاهر کفپوش تاثیر زیادی در طراحی داخلی فضا دارد. در یک مطلب جداگانه توضیح دادیم که سرامیک کف چه رنگی خوبه و چطور باید آن را انتخاب کرد. ابعاد سرامیک و کاشی باید با توجه به متراژ فضا در نظر گرفته شود؛ همچنین سرامیکهای براق با انعکاس نور فضا را بزرگتر نشان داده و مناسب متراژهای پایین هستند.
برای خرید انواع سرامیک کف از مانامستر کلیک کنید
یک نکته مهم در انتخاب متریال، آشنایی با تفاوت میان سرامیک و کاشی است. کاشیها از یک لایه مغزی سفالی و روکش شبه شیشه تشکیل میشوند. حال اگر لعاب روکش کاشی از جنس سرامیکی باشد به آن سرامیک میگویند. به طور کلی سرامیکها بدنه محکمتری نسبت به کاشیها دارند.
- بیشتر بخوانید: پرفروش ترین سرامیک کف: از دلایل محبوبیت تا ترندها
طراحی مدل چیدمان کاشی و سرامیک
آموزش نصب کفپوش و نحوه چیدمان کاشیها نیز تاثیر زیادی در شکلگیری فضا دارد؛ حتی میتواند مساحت اتاق را در ذهن بیننده، بزرگتر یا کوچکتر جلوه بدهد. از مدلهای محبوب چیدمان کاشیها میتوان به روش ساده، لوزی، حصیر و جناقی اشاره کرد.
سایر روشهای چیدمان سرامیک و کاشی نیز شامل روش آجری، چرخدندهای، قطری، شطرنجی، خالدار، مدولار، نردبانی، و غیره میشوند. در بین روشهای محبوب، انتخاب این که برای مثال نصب سرامیک کف لوزی بهتره یا مربع بستگی به فضای موجود و سلیقه افراد دارد.
چیدمان ساده کاشیهای کف
این مدل آسانترین و رایجترین روش چیدمان کاشی و سرامیک است که به مدل مربعی نیز شناخته میشود. در این مدل کاشیهای مربعی با الگوی تکراری و مشابه در کنار یکدیگر قرار میگیرند.
چیدمان لوزی سرامیکها
طریقه نصب سرامیک کف لوزی نیز یکی از محبوبترین روشهای سرامیککاری است. جهت اجرای این روش باید کاشیها را از گوشه و با زاویه 45 درجه در کنار یکدیگر قرار داد.
چیدمان کاشی طرح حصیری
در این روش کاشیها به شکل زیر و رو چیده میشوند و طرحی شبیه به حصیر دارند. نصب با این روش بسیار زمانبر بوده و باید توسط افراد متخصص صورت بگیرد.
چیدمان جناقی سرامیکها
جهت نصب سرامیکها به روش جناقی، باید هر کدام از کاشیها به شکل 7 در کنار هم قرار بگیرند. حفظ الگوی جناقی کاری بسیار پیچیده و سخت است و نیاز به نیروی کار متخصص دارد. کوچکترین اشتباهی در چینش کاشیها، باعث بهم خوردن الگوی چیدمان میشود.
محاسبه تعداد کاشی یا سرامیک مورد نیاز
پس از انتخاب طرح چینش سرامیکها میتوان تعداد مورد نیاز سرامیک و کاشی را تخمین زد. با کمک دو مولفه ابعاد هر کاشی و مساحت فضای مورد نظر، میتوان تعداد سرامیک کف را تعیین کرد. البته در این محاسبه باید میزان 3 تا 15 درصد پرتی را هم در نظر گرفت.
کفسازی و آمادهسازی بستر برای کاشیکاری
آخرین اقدام در آموزش کاشی کاری کف و قبل از انجام عملیات نصب کاشی و سرامیک، آماده سازی کف برای سرامیک کاری است. این فرایند برای جلوگیری از وارد شدن آسیب به تاسیسات برقی و مکانیکی صورت میگیرد. در واقع پس از این که تمام اقدامات تاسیساتی انجام شد، روی آنها را پوشانده و سپس سرامیککاری را شروع میکنند.
در ابتدای این روش بلندترین معارض تاسیسات را در نظر گرفته، سپس ضخامت ملات سرامیک (2.5 سانتیمتر) و ضخامت خود سرامیکها را (حدود 1 سانتیمتر) به آن میافزایند. در ادامه به کمک فوک بتن یا متریال دیگر کفسازی صورت میگیرد.
ابزار و مواد لازم برای نصب کاشی
مانند تمام عملیاتهای ساختمانی، کاشیکاری نیز نیازمند مجهز بودن به وسایل و مواد گوناگونی است. فارغ از نوع کاشی یا سرامیک که رکن اصلی فرایند هستند، موارد زیر جزو وسایل ضروری به شمار میروند:
- سنگ فرز، کاتر کاشی یا الماس
- ملات یا چسب
- اسپیسر یا همتراز
- چکش پلاستیکی
- ماله شیاردار
- سطل آب
- دستمال نرم یا اسفنج
- دوغاب (ترکیب پودر سیمان سفید و پودر سنگ با نسبت 1 به 2 و ترکیب با آب)
برای خرید چسب کاشی و سرامیک از مانامستر
آموزش کاشی کاری کف
مراحل اصلی کاشیکاری، در تمام شرایط یکسان بوده و ممکن است تغییرات مختصری نسبت به نوع متریال به کار رفته به وجود بیاید. مراحل سرامیک کاری کف فارغ از ماهیت مادهای که برای نصب سرامیکها به کار میرود، شامل موارد زیر است:
مرحله اول: هموار بودن بستر کاشیکاری
در این مرحله از آموزش کاشی کاری کف باید از هموار بودن کفسازی مطمئن شده و تمام برجستگیها و فرورفتگیهای موجود در سطح را برطرف کنید. میتوان به کمک سیمان این ایرادات را برطرف کرد و یک بستر مسطح و صاف به وجود آورد.
مرحله دوم: انجام ترازبندی
ترازبندی به کمک شاقول، نخ یا خطکش انجام میشود. این فرایند کمک میکند که کاشیها به طور مرتب و یکدست در کنار هم قرار بگیرند.
مرحله سوم: بررسی نمای پیش از نصب
در این مرحله از آموزش کاشی کاری کف باید با استفاده از گچ یا نوارهای مخصوص، خطوط راهنمایی برای مشخص شدن مسیر چیدمان کاشیها و سرامیکها مشخص کنید.
در ادامه باید قبل از ریختن ملات یا چسب، سرامیکها را در محل قرار داده و نمای کلی کار را بررسی کنید. این کار باعث میشود که اطمینان کافی نسبت به صحیح بودن اجرای سرامیکها به وجود بیاید و اصلاح اشتباهات قبل از ریختن ملات امکانپذیر باشد.
مرحله چهارم: نصب سرامیک به کمک ملات یا چسب
پس از اجرای مراحل اولیه باید به نصب کاشی یا سرامیک بپردازید. فاصلهگذاری بین سرامیکها را فراموش نکنید؛ انجام فاصلهگذاری در حالت حرفهای به شکل چشمی و برای سهولت کار به کمک وسایل مخصوص صورت میگیرد.
این وسایل اسپینسر نام دارند و تا زمان خشک شدن چسب یا ملات میتوان از آنها برای چک کردن تراز سطح استفاده کرد. پیشنهاد میشود پس از نصب هر کاشی تراز سطح کار را هم بررسی کنید.
مرحله پنچم: بندکشی
پس از خشک و سفت شدن ملات یا چسب، باید اسپینسرها را از روی سطح کاشی و سرامیک جدا کرده و از پودر بندکشی یا دوغاب برای فیکس کردن استفاده کنید. دوغاب از ترکیب سیمان سفید و پودر سنگ با نسبت 1 به 2 تشکیل شده و برای پر کردن فواصل بین کاشیها استفاده میشود.
پس از خشک شدن دوغاب باید به کمک اسفنج یا دستمال خیس، سطح کاشی را تمیز کرد تا تغییر رنگ اتفاق نیافتد. از چسب هم میتوان برای پر کردن فواصل استفاده کرد؛ اما حتما قبل از خشک شدن چسب آن را تمیز کنید.
انواع پودر بندکشی از مانامستر را با قیمت عمده خریداری کنید!
آموزش سرامیک کاری کف
آموزش کاشی کاری کف باید با توجه به روشهای مختلف صورت بگیرد. به طور کلی دو روش اصلی نصب سرامیک یا کاشیکاری به کمک ملات یا چسب انجام میشود. فراموش نکنید در آموزش سرامیک کاری کف با سیمان و چسب، زیرسازی مناسب، مقاوم کردن بستر زیر کار و اطمینان از یکنواختی سطح مهم هستند.
آموزش سرامیک کف با ملات
در نصب سرامیک کف با ملات سیمان از مخلوط ماسه سیمان استفاده میشود. ابتدا به کمک ماله شیاردار لایهای به ضخامت 2.5 سانتیمتر جهت کفسازی بر روی سطح زمین بکشید و ترازسازی کنید. این مرحله آموزش سرامیک کاری کف با ملات باید قبل از خشک شدن ملات تا حدود 20 دقیقه انجام شود.
نکته مهم در آموزش سرامیک کاری کف با ملات سیمان، استفاده از ملات نرمه در نصب کاشیهایی با رنگ روشن است. این ملات از ترکیب پودر سنگ، سیمان سفید و آب تشکیل میشود و جلوی تغییر رنگ کاشی و سرامیکها را میگیرد. مثلا نصب سرامیک کف با سیمان سفید راه خوبی برای سرامیکهای روشن است. سایر آموزش نصب سرامیک کف با سیمان مطابق مراحل گفته شده انجام میشود.
آموزش کاشی کاری کف با چسب
در حال حاضر بسیاری از نصابها به دلیل کاهش هدر رفت ملات و کاهش سطح ارتفاع، چسب کاشی و سرامیک را بهترین روش نصب سرامیک کف میدانند. چسب سرامیک یک آیتم جدید در میان مصالح ساختمانی بوده و به عنوان جایگزینی برای ملات ماسه سیمان محسوب میشود.
این چسبها در دو نوع خمیری و پودری موجود هستند؛ نوع خمیری آن به آمادهسازی خاصی احتیاج ندارد؛ اما نوع پودری باید با آب ترکیب شود. مراحل آموزش کاشی کاری کف با چسب تقریبا شبیه آموزش کاشی کاری کف با سیمان هستند.
پس از آمادهسازی چسب باید تا ارتفاع 5 میلیمتر از ناحیه مورد نظر را با چسب بپوشانید؛ این فرایند توسط ماله شیاردار انجام میشود که برای چسبندگی بیشتر بین کاشی و سطح باید در یک جهت کشیده شود. بعد از آن چیدن سرامیکها و ترازسازی آنها شروع خواهد شد.
نکته مهم در نحوه نصب سرامیک کف با چسب، در نظر گرفتن مدت زمان خشک شدن سرامیک کف است که معمولا بیست دقیقه طول میکشد. روش نصب سرامیک کف با چسب امروزه بسیار رایجتر است.
طریقه نصب کاشی کف سرویس بهداشتی
نکاتی در مورد طریقه نصب کاشی کف سرویس بهداشتی و حمام وجود دارند که رعایت آنها باعث بهبود کیفیت و ظاهر فضا خواهد شد. در ادامه به بررسی نکات مهم در آموزش نصب سرامیک کف توالت و حمام میپردازیم.
- پیشنهاد میشود عرض سرامیکها یا کاشیهای کف و دیوار سرویسها به یک اندازه باشد؛ زیرا عدم تناسب اندازهها باعث چفت نشدن بندها و کاهش زیبایی ظاهری سرویس میشود.
- برای نصب سرامیک در مکانهایی مثل حمام سرویس بهداشتی، باید بعد از کفسازی و قبل از نصب سرامیک، عایقکاری صورت بگیرد. این روند مشابه نکات آموزش کاشی کاری کف است.
- جهت افزایش چسبندگی و جلوگیری از سقوط کاشیهای دیوار، باید با یک لایه توری مرغی یا رابیتس، روی عایقها را پوشاند. برای این کار باید توری را کمی بالاتر از لایه عایق بر روی دیوار فیکس کرد و با حرارت دادن ایزوگام آن را به عایق چسباند.
- بهتر است برای بهبود زیبایی فضای سرویس، اجرای روش سرامیک کاری کف را از اولین نقطه دید بعد از باز شدن سرویس بهداشتی شروع کنید؛ سپس بقیه قطعهها را نسبت به آن تکه تراز نمایید.
- بیشتر بخوانید: آشنایی با مراحل بازسازی و تعویض سرامیک سرویس بهداشتی
آموزش کاشی کاری دیوار با سیمان
جهت پوشاندن دیوارها در مکانهای مختلف مثل آرایشگاهها، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام خانهها از کاشی و سرامیک استفاده میشود. در ادامه به گامهای اصلی آموزش کاشی کاری دیوار با سیمان میپردازیم. در مرحله اول باید سطح دیوار را از هر شی اضافی مثل قاب کلید و پریز پاکسازی کنید.
در مرحله بعد میتوان با استفاده از نخهایی که به رنگ پودری آغشته شدهاند، خطوطی عمودی و افقی روی سطح دیوار ایجاد کنید. این خطوط نقشه و مسیری را برای نصب سرامیک و کاشی مشخص میکنند و دید کلی نسبت به فرایند کاشیکاری ایجاد میکنند.
مرحله سوم شامل قرار دادن ملات بر روی سطح دیوار و چسباندن کاشیها بر روی آن است. میتوان از موارد مختلف برای فیکس کردن کاشیها استفاده کرد.
در مرحله بعد و پس از خشک شدن باید فضای خالی بین کاشیها با ملات پر شود؛ سپس میتوان برای عایقبندی بهتر، از چسب آکواریوم برای درز بین سرامیکها و کاشیها استفاده کرد. در نهایت باید سطح روی کاشیها را به کمک یک دستمال یا اسفنج خیس تمیز کرد.
نحوه نصب سرامیک پرسلانی
سرامیک یا کاشی پرسلان مانند سرامیک معمولی از ترکیب خاک رس سفید با کائولینیت، گرانیت، فلدسپات و مواد دیگر تشکیل میشوند. این مواد در دمای بالای 1200 درجه سانتیگراد و در اعمال فشار بالا توسط دستگاههای پرس ساخته میشوند.
این شرایط باعث میشود که کاشی پرسلان سطح مقاومتر و زیباتری داشته باشد. سرامیک پرسلان شامل انواع لعابدار، بدون لعاب، پولیشی و فول بادی میشوند. در ادامه به بررسی نحوه نصب سرامیک پرسلانی کف و دیوار میپردازیم.
- بیشتر بخوانید: پرسلان چیست و چه تفاوتی با کاشی و سرامیک معمولی دارد؟
نصب سرامیک پرسلانی کف
به دلیل پایین بودن جذب آب این سرامیکها، پیشنهاد میشود در نصب آنها از چسب استفاده شود. اگر به هر دلیلی امکان استفاده از چسب در مقیاس زیاد وجود نداشته باشد، نحوه نصب سرامیک پرسلانی کف با ملات به این شکل است که باید با کمک ترکیب چسب و ملات کاشیکاری را انجام داد.
در این روش میتوان پس از گذشت یک یا دو روز، فرایند بندکشی را آغاز کرد.
نصب سرامیک پرسلانی دیوار
اگر قصد استفاده از ملات برای نصب سرامیک پرسلانی بر روی دیوار را دارید باید به فکر به کار بردن اسکوپ باشید. اسکوپها قطعاتی فلزی از جنس ورق گالوانیزه هستند که در پشت کاشی یا سرامیک نصب میشوند. در فرایند نصب کاشیها، پایههای اسکوپ در ملات فیکس شده و مانع از افتادن سرامیک میشوند.
این روش نسبت به روش تمام چسب، هزینه کمتری دارد و آسانتر خواهد بود.
نصب سرامیک کف روی سرامیک
در صورتی که شرایط برای کندن سرامیکها و موزائیکهای قبلی وجود نداشته باشد، روشهایی برای نصب سرامیک کف بر روی موزاییک یا سرامیک قبلی وجود دارد. طریقه نصب سرامیک کف روی سرامیک به صورت زیر است:
مرحله اول: بررسی زیرسازی
اولین قدم برای سرامیک کاری کف با ملات بر روی سرامیک قبلی، بررسی زیرسازی و استحکام سرامیکهای اولیه است. باید تمام سطح از نظر لق بودن یا شکستگی چک و هر گونه اشکالی با چسب یا ملات فیکس شود.
مرحله دوم: تراز کردن سطح در دیوارها
در این مرحله باید سطح را با استفاده از یک تراز بلند، همتراز کرد. اگر بخشی از سطح با سایر نواحی همتراز نیست، باید به کمک روشهایی مثل اضافه کردن ملات یا ساب زدن، سطح را به طور دقیق یکدست کرد.
مرحله سوم: سمباده کشیدن یا تیشهای کردن
قبل از نصب کاشی جدید، باید سطح قبلی با سمباده یا چک زدن، کاملا صاف و صیقلی باشد تا سرامیک جدید و ملات به یکدیگر بچسبند. بعد از سمباده زدن حتما باید سطح شسته شده و خشک شود.
مرحله چهارم: ملات کشیدن بر سطح قبلی و چیدمان کاشی
در این مرحله از آموزش کاشی کاری کف باید به کمک ماله شیاردار ملات را بر روی سطح مورد نظر کشید. پس از چیدمان سرامیک باید با زدن پتک پلاستیکی بر روی سطح آن، حبابهای هوا را از زیرش خارج کرد تا به طور کامل فیکس شود. نهایتا بعد از خشک شدن کامل ملات، بندکشی صورت میگیرد.
- بیشتر بخوانید: بهترین چسب برای چسباندن کاشی روی کاشی چیست؟| معرفی بهترین چسب با حداقل هزینه
خرید و نصب حرفهای کاشی کف
اگر قصد خرید کاشی و سرامیک را دارید، امکان استفاده از خدمات مشاوره رایگان شرکت تولید و پخش مصالح ساختمانی مانامستر برای شما وجود دارد. شرکت مانامستر با سالها تجربه در زمینه تولید مصالح ساختمانی با کیفیت مرغوب و قیمت مناسب، بهترین خدمات را به مشتریان محترم در استان یزد هدیه میکند.
در راستای کاشیکاری کف میتوانید از محصولات خوب مانامستر استفاده کنید و در راستای نصب کاشی نیز از آنها مشورت دریافت کنید.
کلام آخر
کاشی و سرامیک جزو محبوبترین متریالها برای پوشاندن کف مکانهای مختلف محسوب میشوند. نصب این مصالح باید با دقت انجام شود تا نمای نهایی دارای ظرافت و زیبایی باشد. روشهای کاشیکاری یا نصب سرامیک باید با توجه به شرایط و متریال موجود انتخاب شود.
در این مطلب به آموزش کاشی کاری کف به شکل قدم به قدم پرداختیم و تمام شرایط مورد نیاز برای این عملیات را بررسی کردیم. شما میتوانید به کمک تیم مشاوره مانامستر، به خرید سرامیک کف باکیفیت بپردازید.