آجر سفید و طوسی بتنی با 25درصد تخفیف
لوله پولیکا و پروپیلن با 30درصد تخفیف
سنگ عباس آباد با 30درصد تخفیف
جستجو

ترک در دیوار هبلکس و 6 دلیل ایجاد آن!

ترک در دیوار هبلکس و دلایل ایجاد آن
در این مطلب از مجله مانامستر، علت‌های ایجاد ترک در دیوار هبلکس، نحوه پیشگیری و مقابله با آن را بررسی می‌کنیم تا این دغدغه برای شما حل شود.
فهرست مطالب

بلوک هبلکس یکی از جدیدترین مصالح در صنعت ساختمان‌سازی است که ویژگی‌های مثبت زیادی دارد. این بلوک توانسته است در زمینه‌های مختلف، جایگزین مصالح دیگر شود و توجه مهندسان ساخت و ساز را به خود جلب کند. ایجاد ترک بر روی دیوار، یکی از مشکلات احتمالی پس از ساخت دیوار با بلوک هبلکس است.

راهکارهای زیادی برای حل این مشکل و مقابله با آن، وجود دارد. در این مطلب از مجله مانامستر، علت‌های ایجاد ترک در دیوار هبلکس، نحوه پیشگیری و مقابله با آن را بررسی می‌کنیم تا این دغدغه برای شما حل شود.

ترک در دیوار هبلکس

بلوک هبلکس یا اتوکلاو چیست؟

بلوک هبلکس یا اتوکلاو شده، یکی از جدیدترین مصالح ساختمانی است که توسط تکنولوژی‌ها و دستگاه‌های پیشرفته ساخته می‌شود. مواد تشکیل‌دهنده این بلوک‌ها شامل سیمان، آب، آهک، سیلیس و پودر آلومینیوم می‌شود. این ترکیبات باعث ایجاد ویژگی‌های خاصی مثل مقاومت بالا در برابر رطوبت، سبک‌سازی ساختمان و عایق بودن در برابر صدا و گرما می‌شود که بسیار کاربردی هستند.

علیرغم وزن پایین بلوک هبلکس، مقاومت آن بسیار زیاد است و می‌تواند وزن سنگین سازه را نیز تحمل کند. این ویژگی باعث می‌شود که بلوک‌های هبلکس در ساخت دیوار‌های کاذب، دیوارهای خارجی و داخلی به کار برده شوند.

علت ایجاد ترک در دیوار هبلکس چیست؟

ترک‌های روی دیوار یک سازه، تحت تاثیر عوامل مختلفی به وجود می‌آیند. ترک‌ها جنبه ظاهری نمای دیوار را به خطر می‌اندازند؛ همچنین حس ناامنی را به افراد منتقل می‌کنند. به کمک آشنایی و بررسی این عوامل می‌توان راهکارهایی را برای جلوگیری از ایجاد ترک دیوار هبلکس ارائه داد. در ادامه به مهم‌ترین دلایل ترک خوردن دیوارهای هبلکس می‌پردازیم.

کیفیت پایین مصالح دیوار هبلکس

استفاده از بلوک‌های هبلکس نامرغوب، یکی از مهم‌ترین دلایل ایجاد ترک در دیوار هبلکس است. ترکیب مواد سازنده بلوک، میزان و نسبت مقدار آن‌ها به یکدیگر، نقش تعیین‌کننده‌ای در کیفیت محصول نهایی دارند. برخی از تولیدکنندگان سودجو، از مواد ارزان‌قیمت‌تری برای ساخت بلوک استفاده می‌کنند.

برای مثال بکارگیری آهک یا گچ به جای سیمان، سود نهایی زیاد برای فروشنده دارد؛ اما این کار در نهایت باعث ایجاد مشکلاتی مثل ترک دیوار می‌شود. بهتر است مصالح و بلوک‌های هبلکس را از تولیدکنندگان و پخش‌کنندگان معتبر مانند مانامستر خریداری کنید.

کیفیت پایین مصالح دیوار هبلکس

نحوه اجرای نامناسب دیوار هبلکس

اجرا و چینش نادرست بلوک‌های هبلکس دیواری، سبب می‌شود که مشکلاتی مثل ترک‌خوردگی یا تضعیف استحکام دیوار رخ بدهد.

رعایت قوانین چینش دیوار هبلکس مثل هم‌پوشانی ۱۵ سانتی‌متری هر بلوک، عایق‌کاری دو طرف دیوار و پر نکردن درزهای عمودی باعث ایجاد مشکلات کوچک و بزرگی می‌شود. بنابراین عملیات ساخت و اجرای دیوار با بلوک هبلکس باید توسط یک فرد ماهر و باتجربه صورت بگیرد.

استفاده از ملات سیمان به جای چسب مخصوص هبلکس

بکارگیری ملات ماسه سیمان به جای چسب مخصوص، شانس ایجاد ترک بر روی دیوار از جنس هبلکس را بالاتر می‌برد. هبلکس جذب آب بالایی دارد و با جذب آب ملات سیمان و ماسه، تراز بودن دیوار از بین می‌رود. این پدیده در نهایت منجر به ترک خوردن دیوار خواهد شد.

استفاده از ملات سیمان به جای چسب مخصوص هبلکس

تاثیر فرایند نشست زمین بر ترک دیوارهای هبلکس

از بین رفتن ذخایر آب زیرزمینی و خشکسالی، از دلایل ایجاد ترک در دیوار هبلکس به شمار می‌روند. این شرایط سبب شده که نشست زمین با سرعت بیشتری صورت بگیرد و شانس ایجاد ترک بر روی دیوار را بالاتر ببرد. بررسی محل ساخت و ساز می‌توان مشکلات این بخش را به حداقل برساند.

قرار گرفتن دیوار در معرض لرزش و ضربه

با وجود مقاومت بی‌نظیر بلوک هبلکس در برابر تغییرات دمایی و صدا، این بلوک‌ها همچنان در برابر فشار و ضربه آسیب‌پذیر هستند. قرار گرفتن دیوار در برابر لرزش و ضربه مداوم می تواند یک علت ترک گچ روی هبلکس محسوب شود.

برای مثال اسکلت آهنی با داشتن خاصیت بازی یا نوسان، سبب وارد شدن فشار لحظه‌ای می‌شود و در مرور زمان شانس ترک‌خوردگی را افزایش خواهد داد.

عوامل محیطی موثر در ترک دیوار هبلکس

عوامل محیطی نقش مهمی در روند ساخت و مشکلات آن دارند. برای مثال توصیه می‌شود عملیات گچ‌کاری هبلکس در فصول خیلی گرم یا خیلی سرد سال صورت نگیرد.

اگر در هیچ شرایطی نمی‌توان دمای مورد نیاز برای گچ‌کاری هبلکس را تهیه کرد، باید دمای آب را طوری تنظیم کرد که دمای ملات گچ، دمای اتاق را خنثی کند. رطوبت یکی دیگر از عوامل محیطی موثر در ترک‌خوردگی گچ است. پیشنهاد می‌شود بعد از گچ‌کاری و نازک‌کاری، شرایط تهویه مناسبی برای کاهش رطوبت در نظر گرفته شود.

راه‌های جلوگیری از ترک خوردن دیوار هبلکس

شاید از خود پرسیده باشید که چگونه می توان از ایجاد ترک در بلوک AAC جلوگیری کرد؟ برخی از علل ایجاد ترک در دیوار هبلکس مانند عوامل محیطی اجتناب‌ناپذیر و خارج از کنترل هستند، اما می‌توان از برخی علت‌های دیگر جلوگیری کرد. راه‌های متنوعی برای جلوگیری از ایجاد ترک در دیوار هبلکس وجود دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت:

هم‌پوشانی دقیق بلوک‌های هبلکس

هم‌پوشانی دقیق بلوک‌های هبلکس

بلوک‌های هبلکس باید در زمان اجرا، حداقل ۱۵ سانتی‌متر با یکدیگر هم‌پوشانی داشته باشند. این روش به افزایش استحکام و ترک نخوردن دیوار کمک می‌کند. کمک گرفتن از فردی ماهر برای دیوارچینی می‌تواند این تکنیک را تضمین دهد.

استفاده از توری رابیتس در حین ایجاد دیوار هبلکس

هنگام نازک‌کاری و سیمان‌کاری دیوار هلبکس باید در کنج و تمام تقاطع‌ها از توری رابیتس استفاده شود. البته کم بودن پیچهای اتصال رابیتس به دیوار هبلکس، خود باعث ایجاد ترک در دیوار هبلکس می‌شود. به همین دلیل اجرای این عملیات نیازمند نیروی متخصص است.

پس از اجرای تأسیسات روی بلوک‌های هبلکس نیز لازم است مسیرها و سوراخ‌کاری‌ها با ملات سیمان و توری رابیتس تقویت شوند.

توجه به درزهای عمودی میان بلوک‌ها

استفاده از چسب و ملات در درزهای عمودی بلوک‌ها به استحکام دیوار و مقاومت آن در برابر ترک‌خوردگی کمک می‌کند. عدم استفاده از چسب در درزهای عمودی باعث ایجاد ترک بر اثر تنش حرارتی در دراز مدت می‌شود.

توجه به درزهای عمودی میان بلوک‌ها

عدم وجود فضای آزاد در اطراف دیوار

به علت خیز تیر‌ها، باید فاصله میان دیوار با سقف یا تیرها توسط مصالح انعطاف‌پذیر پر شود. فاصله بین دیوار و ستون باید به اندازه یک درصد ارتفاع دیوار یعنی حدود ۳ سانتی‌متر، با مصالح نرم مثل پشم سنگ پر شود.

اطمینان از استحکام دیوار

بندکشی مجدد پس از اتمام دیوارچینی، باعث جلوگیری از ترک در دیوار هبلکس می‌شود. این عملیات نقش موثری در بهبود عایق شدن دیوار در برابر تغییرات دمایی دارد.بندکشی مجدد پس از اتمام دیوارچینی، باعث جلوگیری از ترک خوردن دیوار می‌شود. این عملیات نقش موثری در بهبود عایق شدن دیوار در برابر تغییرات دمایی دارد.

بلوک هبلکس سقفی اتوکلاو مانالکس (AAC) سایز 60*25*20 - مانامستر

خرید بلوک هبلکس زیر قیمت کارخانه

بکارگیری مواد باکیفیت در ساخت دیوار

استفاده از چسب هبلکس معتبر و تایید شده توسط شرکت باعث استحکام بیشتر دیوار و کاهش احتمال ترک‌خوردگی آن می‌شود. یک نکته مهم برای جلوگیری از ترک خوردن دیوار و کاهش استحکام آن، تهیه بلوک هبلکس از کارخانه معتبر است. کیفیت مواد اولیه و مجهز بودن ماشین‌آلات کارخانه، بر کیفیت نهایی بلوک هبلکس تاثیر شگرفی دارند.

اگر قصد خرید بلوک هبلکس را دارید، می‌توانید از مشاوران خبره تیم مانامستر کمک بگیرید. شرکت تولید و پخش مصالح ساختمانی مانامستر یکی از بهترین شرکت‌های ساختمانی در استان یزد است که مرغوب‌ترین مصالح را با مناسب‌ترین قیمت ارائه می‌کند.

ترمیم ترک دیوار هبلکس

حال می‌دانیم چگونه از ترک خوردن دیوار هبلکس جلوگیری کنیم ؟ اما با وجود اجرای این مراقبت‌های گوناگون جهت جلوگیری از ترک باز هم احتمال ایجاد ترک‌خوردگی وجود خواهد داشت. خوشبختانه امکان ترمیم این ترک‌ها و بهبود ظاهر دیوار وجود دارد. در ادامه نحوه ترمیم ترک هبلکس را بررسی می‌کنیم:

تمیز کردن گچ اطراف ترک هبلکس

مرحله اول: تمیز کردن گچ اطراف ترک هبلکس

جهت شروع روند تعمیر، باید آثار باقی‌مانده ترک را از بین برد. می‌توان با استفاده از یک چاقو یا ابزار مخصوص این کار، گچ‌های اطراف ترک دیوار را از بین برد و به خوبی تمیز کرد.

مرحله دوم: استفاده از نوار درزگیر گچ

در این مرحله نوار درزگیر به اندازه ترک دیوار برش داده می‌شود. این نوار کمک می‌کند که گچ به طور کامل و یکنواخت به دیوار بچسبد و فضای ایجاد شده یکدست شود.

مرحله سوم: گچ‌کاری ترک دیوار

در این مرحله باید ملات گچ را با استفاده از ماله روی برش دیوار هبلکس کشید. این مرحله باید چندین بار انجام شود تا سطح گچ کاملا یکنواخت شده و ترک دیوار را به طور کامل پر کند. پیشنهاد می‌شود این کار تا چند سانتی‌متر بعد از لبه‌های درزگیر انجام شود.

گچ‌کاری ترک دیوار

مرحله پنجم: سمباده‌ کشیدن گچ

در مرحله آخر باید با استفاده از سمباده سطح گچ‌کاری شده را کاملا صاف و یکنواخت کرد. به این ترتیب قسمت گچ‌کاری شده ترک با سطح دیوار همسان می‌شود. با اتمام این مرحله دیوار هبلکس باری دیگر بدون ترک و با ظاهری مناسب قابل استفاده خواهد بود.

کلام آخر

ویژگی‌های خوب بلوک‌های هبلکس سبب شده که در امور مختلف ساختمان‌سازی، از این مصالح استفاده شود. پیش‌بینی مشکلات احتمالی در اجرای دیوار هبلکس و آشنایی با روش‌های رویارویی با آن‌ها، باعث کاهش احتمال ترک‌خوردگی می‌شود.

در این مطلب از مجله مصالح ساختمانی مانامستر دلایل اصلی ترک در دیوار هبلکس را بررسی کردیم؛ سپس راهکارهایی را برای جلوگیری و ترمیم این مشکل ارائه دادیم. شما می‌توانید به کمک تیم متخصص مانامستر، اطلاعات مفیدی را در حوزه خرید بلوک ساختمانی به دست آورید و باکیفیت‌ترین و مرغوب‌ترین مصالح ساختمانی را از این مجموعه خریداری کنید.

استفاده از بلوک هبلکس در امور مختلف ساختمان‌سازی
0 0 رای ها
امتیاز بدهید
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

جدیدترین مقالات مانامستر

در این مقاله به پرفروش ترین سرامیک کف، دلایل اصلی محبوبیت و فروش بالای سرامیک‌های کف در سال 2024 پرداخته و جدیدترین مدل‌هارا معرفی خواهیم کرد.
در این مقاله از مجله مصالح ساختمانی مانامستر، قصد داریم به بررسی و مقایسه تفاوت وال هنگ و توالت فرنگی بپردازیم.
در مجله مانامستر به بررسی جامع انواع سنگ‌ نمای ساختمان‌ ویلایی، ویژگی‌های هر یک از این سنگ‌ها، مزایا و معایب آنها و نحوه انتخاب سنگ مناسب می‌پردازیم.

تماس با ماناتایل

یکی از روش های زیر را برای ارتباط با ماناتایل انتخاب کنید.