آجر سفید و طوسی بتنی با 25درصد تخفیف
لوله پولیکا و پروپیلن با 30درصد تخفیف
سنگ عباس آباد با 30درصد تخفیف
جستجو

سنگ گرانیت چیست و چه کاربردی دارد؟

سنگ گرانیت چیست و چه کاربردی دارد؟
در این مطلب از مجله مانامستر توضیح می‌دهیم که سنگ گرانیت چیست؛ سپس به بررسی ویژگی‌های مختلف این سنگ و کاربرد آن می‌پردازیم.
فهرست مطالب

مهندسین و کارشناسان پروژه‌های ساختمانی، همیشه به دنبال بهترین متریال برای ساخت و تزئین سازه‌های مختلف هستند. کاربرد گسترده و کیفیت مناسب برخی از مصالح در ساختمان‌سازی سبب شده است که برای سال‌ها طولانی در پروژه‌های عمرانی مورد استفاده قرار بگیرند. سنگ گرانیت یکی از این مصالح است که در بسیاری از نقاط جهان در پروسه فعالیت‌های ساختمانی به کار گرفته می‌شود.

ویژگی‌های مثبت گرانیت و کاربردهای مختلفش سبب شده است که بتوان آن را در حیطه‌های گوناگون استفاده کرد. در این مطلب از مجله مانامستر توضیح می‌دهیم که سنگ گرانیت چیست؛ سپس به بررسی ویژگی‌های مختلف این سنگ و کاربرد آن می‌پردازیم.

سنگ گرانیت نهبندان - مانامستر

برای خرید سنگ گرانیت از مانامستر کلیک کنید

منظور از سنگ گرانیت چیست؟

پیش از پرداختن به کاربرد‌ها و ویژگی‌های این متریال پرطرفدار، ابتدا باید مشخص کنیم که منظور از سنگ گرانیت چیست؟ گرانیت یا خارا نوعی سنگ آذرین است که از اجتماع و سرد شدن تدریجی مواد مذاب در لایه سطحی زمین یا لیتوسفر به وجود می‌آید.

این سنگ در واقع از دانه‌های درشت کوارتز، فلدسپات، میکا و کانی‌های دیگر تشکیل شده است و با توجه به کانی به کار رفته، رنگ‌های مختلفی دارد. می‌توان سنگ گرانیت را بعد از بالزات فراوان‌ترین سنگ در پوسته زمین دانست که به دلیل استحکام و مقاومتش در ساختمان‌سازی به کار می‌رود.

با توجه به کاربرد گسترده گرانیت و ریولیت در صنعت ساختمان‌سازی، شاید از خود بپرسید که شباهت سنگ گرانیت و ریولیت چیست. باید بگوییم که هر دوی این سنگ‌ها از تنوع رنگی مناسب، مقاومت بالا و ویژگی‌های مثبت دیگری برخوردار هستند؛ با این حال در برخی از جزئیات با یکدیگر تفاوت دارند.

بیشتر بخوانید: بهترین سنگ کف مغازه | چه سنگی برای کف مغازه بخریم؟

استفاده از سنگ گرانیت در کانتر آشپزخانه

5 کاربرد سنگ گرانیت چیست؟

حال که با سنگ گرانیت، ترکیبات و شرایط تشکیل شدن آن آشنا شدیم، باید کاربرد این سنگ محبوب را بررسی کنیم. زیبایی، مقاومت و استحکام بالای این سنگ سبب شده است که بتوانیم آن را در موقعیت‌های مختلفی به کار ببریم. در ادامه بیشترین موارد کاربرد سنگ گرانیت را معرفی می‌کنیم:

  • استفاده از گرانیت به عنوان سنگفرش مکان‌های پرتردد مثل خیابان‌ها، ایستگاه‌های مترو و…
  • کاربرد سنگ گرانیت در ساختمان اداری و تجاری لوکس به عنوان کفپوش
  • انتخاب گرانیت به عنوان سنگ تزئینی نمای خارجی ساختمان‌ها
  • کاربرد این سنگ در طراحی داخلی ساختمان‌ها مثل کانتر آشپزخانه یا در سرویس‌های بهداشتی
  • ساخت مجسمه و یادبود با استفاده از گرانیت
  • انتخاب برای سنگ کف پارکینگ

مزایای استفاده از سنگ گرانیت چیست؟

حال که با سنگ گرانیت و کاربرد آن آشنا شده‌ایم باید مزایای آن را زیر ذره‌بین قرار دهیم. با وجود محبوبیت بالای گرانیت، می‌توان حدس زد که این متریال از مزایای خوبی برخوردار است. با این‌ حال بهتر است جزئیات نکات مثبت این سنگ را ارزیابی کنیم:

  • مقاومت بالا در برابر نفوذ آب
  • مقاوم در برابر سایش، خوردگی و فرسایش
  • طول عمر و دوام بالا
  • مقاومت در شرایط جوی گوناگون
  • نصب آسان
  • مقاوم در برابر ضربه و خش خوردگی
  • تجزیه‌پذیر بودن و امکان بازیافت
  • مقاوم در برابر انواع قارچ‌ها و میکرو ارگانیسم‌ها
کاربرد سنگ گرانیت چیست؟ سنگ گرانیت در دو رنگ در کف پوش

معایب بکارگیری سنگ گرانیت چیست؟

در بررسی و خرید سنگ ساختمانی متوجه می‌شویم که هیچ یک از آن‌ها بدون عیب نیستند! این مسئله در مورد گرانیت نیز صدق می‌کند. بهتر است پیش از اقدام به خرید، در مورد معایب سنگ گرانیت اطلاعات بیشتری کسب کنید. در ادامه مهم‌ترین نکات را بررسی می‌کنیم:

  • دارای وزن زیاد
  • جذب و انتشار امواج رادیواکتیو (نامناسب برای بیمارستان)
  • گران‌تر بودن گرانیت نسبت به سایر سنگ‌ها
  • عدم مقاومت در برابر انتشار دما
  • احتمال زنگ زدگی در گرانیت‌هایی با ترکیب آهن
  • احتمال تغییر رنگ برخی از گرانیت‌ها در مرور زمان
سنگ گرانیت رنگ روشن در کف پوش

انواع سنگ گرانیت چیست؟

جهت آشنایی بیشتر با این متریال پرکاربرد در صنعت ساختمان‌سازی باید با انواع سنگ گرانیت آشنا شویم. در خرید سنگ گرانیت متوجه خواهید شد که این محصول معمولا بر اساس رنگ و طرح دسته‌بندی می‌شود. جالب است بدانید که علت به وجود آمدن لکه‌های رنگی بر روی این سنگ، مدت زمان سرد شدن مواد مذاب است.

هر چه زمان بیشتری طول بکشد، لکه‌ها یا دانه‌های رنگی گرانیت بزرگ‌تر می‌شوند. البته نوع کانی‌ها و مواد معدنی به کار رفته در این سنگ‌ها اصلی‌ترین دلیل تفاوت رنگ آن‌ها با یکدیگر است. در ادامه بررسی می‌کنیم که انواع سنگ های گرانیت چیست.

تنوع رنگ و طرح سنگ گرانیت

گرانیت مشکی

گرانیت مشکی یکی از پرفروش‌ترین انواع این سنگ در بازار ایران است که در نتیجه فراوانی دانه‌های آمفیبول، بیتوتیت، پیروکسم و الیوین به وجود می‌آید. این نوع سنگ در بازار در دو نوع درجه 1 و 2 به فروش می‌رسد؛ نوع درجه 1 ظاهری یکنواخت سیاه و خاکستری با ساختار کاملا همگن دارد و نوع درجه 2 دارای برخی کریستال‌های براق و پراکنده در ساختار خود است.

گرانیت مشکی ساختاری بسیار مقاوم دارد و به میزان تیره‌تر بودن رنگ آن، میزان استحکامش افزایش می‌یابد. از گرانیت‌های پرفروش در بازار ایران می‌توان به گرانیت مشکی تویسرکان، نطنز، چایان و سرکان اشاره کرد. کاربرد سنگ گرانیت مشکی در نمای ساختمان‌ها و حتی در ساخت آرامگاه و سنگ‌های مزار است.

سنگ گرانیت مشکی

گرانیت سفید

گرانیت سفید با داشتن سایه‌های روشن و لکه‌های زرد و خاکستری، جلوه مدرن و زیبایی به فضای سازه می‌بخشد. علت ایجاد رنگ سفید حضور کوارتز و فلدسپات در ترکیب آن می‌باشد و لکه‌های موجود بر روی آن به دلیل وجود آمفیبول و بیتوتیت ایجاد می‌شوند.

معمولا از این سنگ برای دیزاین فضای داخلی هتل‌ها و ساختمان‌های اداری یا تجاری استفاده می‌شود. به دلیل جذب بالای غبار و احتمال تغییر رنگ این سنگ در فضای بیرون، بکارگیری آن در نمای خارجی ساختمان‌ها توصیه نمی‌شود. گرانیت سفید بروجر، نطنز، تکاب و زاهدان از پرفروش‌ترین گرانیت‌های روشن در ایران هستند.

سنگ گرانیت سفید

گرانیت سبز

این نوع گرانیت به واسطه حضور آمازونیت و برخی از انواع فلدسپات به وجود می‌آید. در ایران این نوع سنگ بیشتر در استان خراسان جنوبی یافت می‌شود. گرانیت سبز روشن بیرجند، گرانیت اردستان و یزد نیز از معروف‌ترین انواع این سنگ هستند که به کشورهای اروپایی نیز صادر می‌شوند.

گرانیت‌های سبز دارای استحکام بسیار بالا و مقاومت خوبی در برابر نفوذ آب هستند. به همین دلیل می‌توان از آن‌ها به عنوان متریال سنگفرش و نمای خارجی یا داخلی ساختمان‌ها استفاده کرد.

گرانیت قرمز

گرانیت‌های قرمز انواع مختلفی دارند که زمینه آن‌ها بین قرمز روشن تا تیره متغیر است و رگه‌های نارنجی و آجری در آن‌ها دیده می‌شود. رنگ قرمز این سنگ‌ها به دلیل حضور پتاسیم فلدسپار صورتی و در برخی مواقع اکسید آهن است.

در ایران معادن غنی سنگ گرانیت قرمز در استان یزد، دارای سنگ‌های باکیفیتی هستند که در دو طیف قرمز تیره و روشن تولید می‌شوند. با توجه به مقاومت بالای این سنگ در برابر عوامل جوی و نفوذ آب، می‌توان آن را در محیط خارجی و به عنوان سنگ نمای ساختمان به کار برد.

سنگ گرانیت قرمز

گرانیت آبی

شاید از خود پرسیده باشید که کمیاب‌ترین نوع سنگ گرانیت چیست. در این صورت باید گرانیت آبی را به شما معرفی کنیم که از مونزونیت تشکیل شده و یکی از کمیاب‌ترین انواع گرانیت محبوب است. این نوع سنگ به شکل اسلب و به تعداد محدود وارد کشور می‌شود؛ به همین دلیل از قیمت بالایی برخوردار است.

زیبایی بی‌اندازه این سنگ و قیمت بالای آن سبب شده است که آن را به عنوان یک متریال تزئینی در دکوراسیون داخلی سازه‌های لاکچری به کار ببرند. برای مثال می‌توان از این سنگ به عنوان کانتر آشپزخانه، در سرویس بهداشتی یا دیوار پشت تلویزیون استفاده کرد.

گرانیت خاکستری

این نوع گرانیت از ترکیب تقریبا یکسان کوارتز، آمفیبول و فلدسپار به وجود می‌آید و رنگی در طیف خاکستری روشن تا تیره دارد. گرانیت شقایق نهبندان و مروارید مشهد از بهترین انواع این سنگ هستند. به دلیل زیبایی این متریال می‌توان آن را در کف، پله و نمای داخلی یا خارجی ساختمان‌های ادرای و تجاری به کار برد. با توجه به فراوانی بالای این سنگ در طبیعت معمولا قیمت آن کمتر از سایر سنگ‌های گرانیت است.

سنگ گرانیت خاکستری در پله های بیرون ساختمان

گرانیت صورتی

حضور کانی صورتی فلدسپات در ترکیب مذاب باعث ایجاد سنگ گرانیت صورتی می‌شود. سنگ گرانیت صورتی زنجان را می‌توان محبوب‌ترین نوع گرانیت صورتی در ایران محسوب کرد که دارای زمینه صورتی با دانه‌های درشت تیره است. این نوع سنگ که مقاومت فشاری بالایی دارد را می‌توان به عنوان کفپوش در راه پله‌ها یا اماکن عمومی به کار گرفت.

قیمت سنگ گرانیت

با توجه به مراحل پیچیده استخراج و آماده‌سازی گرانیت، طبیعی است که این سنگ قیمت بالاتری نسبت به انواع کاشی، سرامیک یا سنگ‌های دیگر موجود در بازار داشته باشد. با این حال نمی‌توان از زیبایی، تنوع رنگی، مقاومت و دوام این سنگ چشم‌پوشی کرد. عوامل مختلفی بر روی قیمت گرانیت تاثیر می‌گذارند که بررسی آن‌ها سبب می‌شود به شکل بهتری بتوانید هزینه‌ها را برآورد کنید. در ادامه بررسی می‌کنیم که عوامل موثر بر قیمت سنگ گرانیت چیست.

کیفیت سنگ

مهم‌ترین مسئله موثر بر قیمت سنگ، کیفیت آن است. هر چه کیفیت گرانیت مرغوب‌تر باشد، قیمت آن بالاتر می‌رود. به طور کلی می‌توان گرانیت را بر اساس کیفیت به سه دسته دانه درشت، متوسط و ریز تقسیم‌بندی کرد. هر چه دانه‌های موجود در ساختار گرانیت کوچک‌تر و یکنواخت‌تر باشند، کیفیت آن سنگ بالاتر است و قیمت بیشتری دارد. دسته‌بندی دانه‌ها بر اساس اندازه به شرح ذیل است:

  • دانه درشت: قطر بالای 5 میلی‌متر
  • دانه متوسط: قطر بین 2 تا 5 میلی‌متر
  • دانه ریز: قطر زیر 2 میلی‌متر
سنگ گرانیت سبز

ابعاد گرانیت

استفاده گسترده از گرانیت به عنوان کفپوش سبب شده است که ابعاد و ضخامت این سنگ از اهمیت ویژه‌ای برخوردار باشد. به طور کلی هر چه ابعاد سنگ گرانیت بالاتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر می‌شود. میزان قطر و ضخامت نیز باید با توجه به شرایط استفاده تعیین شود.

تنوع رنگ و طرح سنگ

با توجه به اهمیت ظاهر و نمای سنگ‌ها، هر سنگی که از زیبایی بیشتر برخوردار باشد قیمت بیشتری نیز دارد. برای مثال گرانیت قرمز، صورتی و آبی به دلیل کمیاب بودن از قیمت بالاتری برخوردار هستند. هر چه طرح‌های روی سنگ منظم‌تر باشد، ارزش سنگ نیز بیشتر می‌شود.

فرآوری سنگ گرانیت

یکی از عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت و کیفیت سنگ گرانیت، نوع فرآوری آن است. هر چه دقت در برش سنگ بیشتر بوده و از تکنولوژی پیشرفته‌تری برای پولیش آن استفاده شده باشد، قیمت آن بالاتر است. شما باید با در نظر گرفتن این موارد، برآورد کنید که قیمت سنگ گرانیت مورد نظرتان مناسب است یا خیر. پیشنهاد می‌کنیم که گرانیت را از یک شرکت معتبر که کیفیت مصالح خود را تضمین می‌کند، خریداری کنید.

شرکت تولید و پخش مصالح ساختمانی مانامستر یک مجموعه معتبر با هدف عرضه متریال مرغوب به مشتریان است. این شرکت توانسته در طی سال‌ها فعالیت، رضایت مشتریان عزیز را جلب کند. شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر یا سفارش مصالح ساختمانی مورد نیازتان به طور عمده یا تک با کارشناسان مانامستر در ارتباط باشید.

سنگ گرانیت مشکی در کف پوش ساختمان

کلام آخر

انتخاب سنگ مناسب برای ساخت پروژه‌های ساختمانی، مجسمه یا بناهای یادبود کار آسانی نیست. با این حال طی چند سال اخیر ثابت شده که در رقابت بین سنگ‌ها معمولا گرانیت پیروز میدان است! گرانیت نوعی سنگ آذرین است که به دلیل ویژگی‌های خوبی که دارد، در بین پرکاربردترین سنگ‌ها قرار می‌گیرد.

در این مطلب بررسی کردیم که سنگ گرانیت چیست و چه انواعی دارد؛ سپس کاربرد سنگ گرانیتی و نکات دیگری در مورد آن را بررسی کردیم. شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر یا خرید متریال ساختمانی عمده باکیفیت، با کارشناسان تیم مانامستر در ارتباط باشید.

0 0 رای ها
امتیاز بدهید
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

جدیدترین مقالات مانامستر

در این مقاله از مجله مصالح ساختمانی مانامستر، به بررسی چیستی بست رادیکالی هبلکس، مراحل نصب، مزایا و نکات مهم در استفاده از آن خواهیم پرداخت.
در این مقاله به پرفروش ترین سرامیک کف، دلایل اصلی محبوبیت و فروش بالای سرامیک‌های کف در سال 2024 پرداخته و جدیدترین مدل‌هارا معرفی خواهیم کرد.
در این مقاله از مجله مصالح ساختمانی مانامستر، قصد داریم به بررسی و مقایسه تفاوت وال هنگ و توالت فرنگی بپردازیم.

تماس با ماناتایل

یکی از روش های زیر را برای ارتباط با ماناتایل انتخاب کنید.