آجر سفید و طوسی بتنی با 25درصد تخفیف
لوله پولیکا و پروپیلن با 30درصد تخفیف
سنگ عباس آباد با 30درصد تخفیف
پرچم ایران
جستجو

ویژگی‌ها و کاربردهای لوله پلی پروپیلن چیست؟

ویژگی‌ها و کاربردهای لوله پلی پروپیلن چیست؟
گروه مجله مصالح ساختمانی مانامستر در این مقاله پس از توضیح جامع درباره لوله پلی پروپیلن چیست؟ انواع لوله‌های پلی پروپیلن، مزایا و کاربردهای آن‌ها، به معرفی برندهای معتبر تولید کننده این لوله‌ها می‌پردازد.

فهرست مطالب

لوله پلی پروپیلن یک نوع از لوله‌های پلیمری هستند که امروزه به وفور در تاسیسات ساختمانی از آن استفاده می‌شود و در بازار با نام PP یا لوله‌های سبز نیز شناخته می‌شود. دلیل استفاده از این لوله‌ها به جای لوله‌های فلزی و آهنی قدیمی در تاسیسات ساختمانی، عدم زنگ زدگی و قیمت پایین‌تر در مقایسه با آن‌ها می‌باشد.

همچنین ویژگی‌های دیگری مانند وزن سبک در کنار استحکام بسیار زیاد، انعطاف پذیری، رسوب ناپذیری و مقاومت در برابر دمای بالا تا حدود 90 درجه سانتیگراد، این لوله‌ها را به بهترین جایگزین برای لوله‌های آهنی در صنعت تبدیل کرده است.

گروه مجله مصالح ساختمانی مانامستر در این مقاله پس از توضیح جامع درباره لوله پلی پروپیلن چیست؟ انواع لوله‌های پلی پروپیلن، مزایا و کاربردهای آن‌ها، به معرفی برندهای معتبر تولید کننده این لوله‌ها می‌پردازد. تولید و پخش مصالح ساختمانی مانامستر یکی از شرکت‌های تولید کننده لوله پلی پروپیلن در خدمت فعالین صنعت ساختمان سازی کشور می‌باشد.

نحوه تولید لوله پلی پروپیلن

مراحل تولید لوله پلی پروپیلن چیست؟ برای تولید انواع لوله‌های پلی پروپیلن و همچنین اتصالات آن‌ها در خط تولید لوله پلی پروپیلن، مراحل زیر انجام می‌شود:

  1. مواد اولیه لوله پلی پروپیلن گرانول پلی پروپیلن است که یک نوع ماده‌ی ضایعاتی به دست آمده از کارخانه‌جات تولیدی و مواد پتروشیمی می‌باشد. ترکیب این ماده با مواد اولیه دیگر، مرحله‌ی اول تولید لوله‌های پلی پروپیلن است که با توجه به کیفیت و خلوص مواد استفاده شده در این مرحله، لوله‌ی تولید شده نیز مرغوب‌تر خواهد بود.
  2. مواد معدنی در این مرحله به مواد اولیه اضافه می‌شوند. این مواد به افزایش انعطاف پذیری و همچنین برشکاری راحت‌تر این لوله‌ها کمک می‌کند.
  3. در این مرحله ماده‌ی اولیه از نظر شاخص گرانروی، دانسیته، استحکام کششی، مقاومت در مقابل ضربه و موارد دیگر بررسی می‌شود. تست‌ها و آزمایش‌هایی که در مرحله دوم انجام می‌شوند به تولید محصول با کیفیت‌تر کمک می‌کنند.
  4. ماده‌ی خامی که از مراحل قبل به دست آمده است وارد دستگاه اکسترودر می‌شود. خروجی این دستگاه یک ماده‌ مذاب است که می‌توان آن را با استفاده از قالب‌های مورد نظر فرم‌دهی کرد. استاندارد لوله پلی پروپیلن شاخه‌های 4 متری می‌باشد.
  5. در این مرحله، برای جلوگیری از عبور نور در لوله از مواد رنگدانه و حرارت جوشکاری فیوژن استفاده می‌شود.
تولید لوله پلی پروپیلن

تفاوت لوله پلی اتیلن و لوله پلی پروپیلن چیست؟

پلی اتیلن و پلی پروپیلن از نظر ظاهری و معیارهایی مانند دوام، مقاومت در برابر آب، اکسیژن و نمک، وزن کم،سهولت در استفاده و عایق الکتریکی بودن بسیار به یکدیگر شبیه هستند و از هر دوی آن‌ها به وفور در صنعت استفاده می‌شود اما تفاوت‌هایی نیز با یکدیگر دارند که در ادامه توضیح می‌دهیم:

  • پلی پروپیلن نقطه ذوب بالاتری نسبت به پلی اتیلن دارد. پلی پروپیلن در دمای 180 درجه سانتیگراد و پلی اتیلن در دمای 140 درجه سانتیگراد ذوب می‌شود.
  • پلی پروپیلن سطح صاف‌تری دارد و در مقایسه با پلی اتیلن به راحتی تمیز می‌شود.
  • پلی اتیلن خاصیت انعطاف پذیری بیشتری دارد اما پلی پروپیلن در حین داشتن دوام بیشتر، شکننده‌تر است.
  • حتی گران‌ترین و مرغوب‌ترین لوله‌های پلی اتیلن از لوله‌های پلی پروپیلن ارزان‌تر هستند. به طور کلی ماده اولیه پلیمر پلی پروپیلن گران‌تر است و اگر ضرورتی در استفاده از این لوله‌ها نباشد، با استفاده از لوله‌های پلی اتیلن می‌توان هزینه‌ها را کاهش داد.

ویژگی‌ها و مشخصات لوله‌ پلی پروپیلن چیست؟

مشخصات لوله پلی پروپیلن چیست؟ لوله پلی پروپیلن یکی از بهترین و با استحکام‌ترین پلیمرهای صنعت پلاستیک است که به دلیل داشتن ویژگی‌های منحصر به فرد نیمه سخت، نیمه شفاف، مقاومت شیمیایی بالا، مقاومت در برابر سایش و حرارت، گزینه نخست در صنعت و تاسیسات ساختمانی می‌باشد.‌

  1. سطح صاف و صیقلی درون و بیرون لوله به حرکت آسان و روان سیالات کمک می‌کند.
  2. لوله‌های پلی پروپیلن عمدتا عایق صدا می‌باشند و هنگام عبور سیالات از داخل آن‌ها صدایی شنیده نمی‌شود.
  3. لوله‌های پلی پروپیلن عایق حرارتی هستند در نتیجه در هنگام لوله کشی مشکلی در مسیر عبور آب گرم نخواهیم داشت. در لوله‌های معمولی عبور جریان آب گرم، باعث آسیب به وسایل دیگر خواهد شد.
  4. لوله‌های پلی پروپیلن زنگ نمی‌زنند و درنتیجه طعم آب درون این لوله‌‌ها تغییر نمی‌کند.
  5. مواد درون لوله‌های پلی پروپیلن ته نشین نمی‌شود در نتیجه قارچ‌ها و جلبک‌ها در این لوله‌ها رشد نمی‌کنند. استفاده از این لوله‌ها در لوله کشی آب ساختمان به همین دلیل بسیار متداول است.
  6. طول عمر مفید این لوله حدود 50 سال است که در مقایسه با لوله‌های آهنی بیشتر می‌باشد.
  7. وزن لوله پلی پروپیلن کم است و در نتیجه حمل و جابه‌جایی این لوله‌ها بسیار آسان است.
  8. هزینه لوله کشی به وسیله‌ی این لوله‌ها در تاسیسات ساختمانی و صنعت در مقایسه با لوله‌های دیگر کمتر است.
  9. انعطاف پذیر بودن لوله‌‌ها در لوله کشی تاسیسات ساختمانی بسیار مفید است.
  10. نقطه ذوب لوله‌های پلی پروپیلن بالا است و در نتیجه به آسانی آسیب نمی‌بینند.
طول عمر مفید لوله پروپیلن

مزایا و معایب لوله پلی پروپیلن چیست؟

لوله‌های پلی پروپیلن به دلیل مزایای زیادی که دارند، در کاربردهای گوگوناگون قابل استفاده هستند. بعد از بررسی مشخصات لوله پلی پروپیلن چیست در ادامه پس از توضیح مزایای این لوله‌ها به معایب آن‌ها نیز خواهیم پرداخت.

مزایای لوله پلی پروپیلن چیست؟

  • با محیط زیست سازگاری دارند.
  • جابه‌جایی و حمل‌و‌نقل آن‌ها آسان است.
  • در مقابل مواد شیمیایی مقاومت خوبی دارند.
  • مدت زمان و هزینه لوله‌کشی با لوله‌های پلی پروپیلن در مقایسه با لوله‌های دیگر کمتر است.
  • قیمت انواع لوله‌های پلی پروپیلن در مقایسه با لوله‌های فلزی و پلیمری مناسب‌تر و به همین دلیل استفاده از آن‌ها در لوله‌کشی ساختمان مقرون به صرفه می‌باشد.
  • لوله‌های پلی پروپیلن انعطاف‌پذیر هستند و به همین دلیل در هنگام حوادثی مانند زلزله و همچنین صدمات احتمالی کمتر آسیب می‌بینند.
  • در مقایسه با لوله‌های فلزی، استحکام کششی لوله‌های پلی پروپیلن بیشتر است و در نتیجه اگر برای مدت طولانی تحت فشار باشند، نمی‌شکنند.
سازگاری لوله پروپیلن با محیط زیست

معایب لوله پلی پروپیلن چیست؟

در کنار مزایای بسیار زیاد، لوله‌های پلی پروپیلن معایبی نیز دارند:

  • اکسیژن از این لوله‌ها عبور می‌کند و به همین دلیل این لوله‌ها برای بعضی از کاربردها مناسب نمی‌باشند.
  • این لوله‌ها به علت نداشتن لایه‌‌ی فلزی، انبساط طولی پیدا می‌کنند. در نتیجه بهتر است لوله‌های پلی پروپیلن برخلاف لوله‌های فلزی و 5 لایه، بر روی دیوار و یا زیر پوشش مصالح ساختمانی نصب بشوند.

انواع لوله پرو پیلن و مشخصات آن‌ها

لوله‌های پلی پروپیلن به سه دسته‌ی کلی تقسیم می‌شوند که قیمت انواع لوله پلی پروپیلن با یکدیگر متفاوت است.

  1. PP-B یا لوله پلی پروپیلن کوپلیمر ضربه‌ای: این لوله‌ها به دلیل استحکام و دوام بالایی که دارند در مقابل انواع ضربه مقاوم هستند.یکی از کاربرد‌های لوله‌های پلی پروپیلن کوپلیمر ضربه‌ای در لوله کشی فاضلابی فشار پایین می‌باشد.
  2. PP-H یا لوله پلی پروپیلن همو پلیمر: این لوله‌ها به دلیل ویژگی‌های خاص مکانیکی در مقابل خورندگی انواع مواد شیمیایی مقاوم هستند و به همین دلیل لوله‌های پلی پروپیلن همو پلیمر در صنایع مختلف کارایی دارند.
  3. PP-R یا لوله پلی پروپیلن کوپلیمر راندوم: این نوع از لوله‌های پلی پروپیلن در مقابل مواد شیمیایی، دما و فشار بالا، پایداری قابل قبولی دارند. به دلیل داشتن ویژگی‌های بیان شده در کنار طول عمر مفید خوبی که دارند از لوله‌های پلی پروپیلن کوپلیمر راندوم در لوله کشی آب سرد و گرم ساختمان استفاده می‌شود.

همچنین لوله‌های پلی پروپیلن بر اساس تعداد لایه‌ای که دارند به چهار گروه تک لایه، سه لایه، پنج لایه و فویل‌دار تقسیم می‌شوند.

موارد استفاده و کاربرد لوله‌‌های پلی پروپیلن چیست؟

انواع لوله‌های پلی پروپیلن (PP-R, PP-H, PPB) در کاربردهای مختلف استفاده می‌شوند. در ادامه موارد استفاده لوله پلی پروپیلن آورده شده است.

  • لوله کشی آب آشامیدنی و تاسیسات آب رسانی شهری
  • لوله‌ کشی سیستم‌های گرمایشی مانند رادیاتور
  • صنعت نساجی
  • صنعت مواد غذایی
  • تجهیزات آزمایشی و پزشکی
  • سیستم‌های فاضلاب و انتقال آب
  • سیستم‌های تخلیه شیمیایی
  • صنعت خودرو سازی
  • صنعت کشتی سازی
  • محیط‌های اسیدی و قلیایی
  • سیستم حرارتی خورشیدی
  • خطوط هوایی فشرده
  • هتل‌ها و بیمارستان‌ها
برای لوله‌ کشی سیستم‌های گرمایشی مانند رادیاتور

انواع لوله پلی پروپیلن فاضلابی

امروزه لوله پوشفیت فاضلابی یا لوله پلی پروپیلن فاضلابی به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی چون مقاومت شیمیایی بالا، مقاومت در برابر خوردگی، سایش و فشار، حمل و نصب آسان، اتصال بی‌نقص و بدون نشتی، عمر طولانی و قیمت به صرفه، یکی از مهم‌ترین اجزاء در شبکه فاضلاب شهری و ساختمانی است.

لوله‌های پلی پروپیلن فاضلابی در انواع و با قطرهای مختلف در بازار عرضه می‌شوند که می‌توان در دو نوع کلی آن‌ها را دسته بندی کرد:

1. لوله یک سر سوکت پوش فیت (اورینگی یا یک سر کوپله)

به کار بردن این لوله‌ها در سیستم فاضلاب شهری به دلیل داشتن ویژگی‌هایی چون مقاومت در برابر انبساط یا انقباض طولی و عدم نشتی سیالات، بسیار متداول است. در یک طرف لوله یک سر کوپله، سوکت وجود دارد که از آن برای اتصال به لوله‌های دیگر به روش پوش فیت استفاده می‌شود و سمت دیگر لوله باز است.

2. لوله دو سر سوکت پوش فیت

این لوله‌ها به دلیل وجود سوکت یا کوپله در دو طرف، به اتصالات و یا جوشکاری و چسب در هیچ سمتی برای اتصال نیاز ندارند و نسبت به مدل یک سر کوپله بسیار مقرون به صرفه می‌باشند.

انواع لوله پلی پروپیلن فاضلابی

تفاوت لوله سبز و لوله سفید پلی پروپیلن چیست؟

بعد از بررسی اینکه لوله پلی پروپیلن چیست، بررسی تفاوت لوله سبز و و لوله سفید مدنظر خواهد بود.

لوله‌های سبز و سفید دو نوع متفاوت از لوله‌های پلی پروپیلن می‌باشند که از بعضی جهات مانند مقاومت در برابر زنگ زدگی و خوردگی و همچنین مقاومت شیمیایی عملکردی تقریباً شبیه به یکدیگر دارند اما لوله‌های سبز به علت رنگ سبزی که در ساختار آن استفاده شده است بر روی طعم آب تاثیر می‌گذارند و به همین دلیل برای لوله کشی آب نوشیدنی در ساختمان مناسب نیستند.

تفاوت دیگر لوله‌های سبز و سفید را می‌توان در کاربرد و قیمت آن‌ها توضیح داد. لوله‌های سفید برای سیستم‌های لوله کشی تصفیه آب، لوله کشی ساختمان و موقعیت‌های تجاری مناسب هستند اما از لوله‌های سبز در سازه‌های ساختمانی، لوله کشی‌های حرارتی، مراکز فعال در زمینه تولید مواد غذایی استفاده می‌شود.

برای خرید لوله پلی پروپیلن از مانامستر

لوله سه لایه(Line 3) پلی پروپیلن (PP_RC) - مانامستر

قیمت انواع لوله پلی پروپیلن

قیمت لوله پلی پروپیلن و اتصالات pp با توجه به موارد زیر تعیین می‌شود :

  1. کیفیت و خلوص مواد اولیه
  2. مقدار مواد افزودنی
  3. برند تولید کننده لوله و اتصالات پلیمری
  4. ضخامت و سایز لوله
  5. متراژ لوله
قیمت انواع لوله پلی پروپیلن

جدول سایز و ابعاد لوله پلی پروپیلن چیست؟

سایز لوله پلی پروپیلن و وزن این لوله‌ها بر اساس یک استاندارد مشخص، در برندهای مختلف یکسان می‌باشد که در جدول زیر آورده شده است:

قطر خارجی (میلی‌متر)سایز (اینچ)ضخامت (میلی‌متر)وزن یک متر لوله (کیلوگرم)
201/23.40.172
253/44.20.266
3215.40.434
401/4 16.70.671
501/2 18.31.05
63210.51.65
751/2 212.52.34
903153.36
1104185.04
125520.96.49

نحوه اتصال لوله پلی پروپیلن

برای جوشکاری و اتصال لوله پلی پروپیلن باید مراحل زیر توسط یک فرد آموزش دیده انجام بشود. تمام مراحل نیاز به دقت کافی دارند تا اتصال لوله به طور اصولی و درست صورت بگیرد.

  • دستگاه جوشکاری مناسب برای لوله‌ها و اتصالات پلی پروپیلن انتخاب و نصب گردد.
  • دستگاه را روشن می‌کنیم تا گرم بشود
  • درجه ترموستات دستگاه را روی دمای 260 تا 270 درجه سانتیگراد تنظیم می‌کنیم.
  • وقتی لامپ ترموستات دستگاه خاموش بشود یعنی دستگاه به دمای مورد نظر رسیده است و می‌توانیم جوشکاری را آغاز کنیم.
  • لوله و اتصالات باید از قبل تمیز شده باشند.
  • طول جوش لوله را بر اساس جدول‌های فنی مشخص می‌کنیم و پس از علامت گذاری تا علامت مشخص شده، داخل قالب جوشکاری قرار می‌دهیم.
  • این مرحله بسیار مهم است. اگر مدت زمان گرمایش کمتر از زمان مورد نیاز باشد لوله به اندازه کافی ذوب نمی‌شود و اگر لوله برای زمان طولانی‌تری داخل دستگاه قالب جوشکاری قرار بگیرد نرم می‌شود و تغییر شکل و تغییر قطر لوله اتفاق می‌افتد. نهایتا در هر دو مورد جوشکاری به طور صحیح انجام نشده و با مشکلات جدی روبه‌رو خواهیم شد.
نحوه اتصال لوله پلی پروپیلن

مانا مستر، پخش کننده بهترین برند لوله پلی پروپیلن

پلی پروپیلن یکی از مهم‌ترین پلیمرها در صنعت پلاستیک سازی به شمار می‌رود. لوله‌های پلی پروپیلن که به لوله‌های سبز و سفید نیز شناخته می‌شوند به دلیل مزایای قابل توجهی مانند انعطاف پذیری و استحکام و مقاومت بالا در برابر ضربه، خوردگی و زنگ زدگی، در صنعت و تاسیسات آب رسانی شهری بسیار پرکاربرد هستند.

شرکت‌های تولید کننده لوله پلی پروپیلن این لوله‌ها را با برندهای مختلف در بازار عرضه می‌کنند که به لحاظ کیفیت مواد اولیه و همچنین قیمت با یکدیگر متفاوت هستند.

گروه مجله مصالح ساختمانی مانا مستر در این مقاله اطلاعات جامعی رادر رابطه با لوله پلی پروپیلن چیست، انواع لوله‌های پلی پروپیلن، مزایا و کاربردهای آن‌ها در اختیار شما قرار می‌دهد که مطالعه‌ی آن برای مهندسین و فعالان صنعت ساختمان سازی کشور مفید خواهد بود. همچنین تولید و پخش مصالح ساختمانی مانامستر با ارائه انواع مصالح ساختمانی با بالاترین کیفیت، در خدمت مشتریان عزیز می‌باشد.

0 0 رای ها
امتیاز بدهید
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برترین گروه های محصولی مانامستر

جدیدترین مقالات مانامستر

در این مطلب از مجله مانامستر در مورد وال پست دیوار هبلکس، اهمیت و کاربرد آن صحبت می‌کنیم تا بتوانید خرید اینترنتی بلوک هبلکس را با دقت بالایی انجام دهید.
گروه کارشناسان مجله ساختمانی مانامستر در این مقاله با ارائه‌ی مطالب مفید و کاربردی با عنوان راهنمای خرید انواع لوله و اتصالات ساختمانی شما را با معیارهای مهم و اساسی در هنگام خرید لوله و اتصالات آشنا می‌سازد.
با توجه به کاربرد و اهمیت لعاب در ساخت و پخت کاشی و سرامیک در ادامه این مطلب از مجله تولید و پخش مصالح ساختمانی به بررسی صفر تا صد ویژگی، مزایا، موارد استفاده و طرز تهیه لعاب کاشی می‌پردازیم.

تماس با ماناتایل

یکی از روش های زیر را برای ارتباط با ماناتایل انتخاب کنید.