بله درست است نه تنها احساس خوشایندی ندارد بلکه بسیار آزار دهنده است، صدای زیاد و ناهنجاری که هنگام راه رفتن بر روی سرامیک های لق شده بوجود می آید ممکن است در طول روز و در مکان های پر سر و صدا مسئله مهمی نباشد اما در طول شب راه رفتن بر روی این سرامیک های لق شده بسیار آزار دهنده است، بنابراین جهت خرید انواع کاشی و سرامیک و مصالح برای کف و دیگر بخش های منزل و همچنین پس از خرید آنها در حین استفاده نیاز به رعایت برخی نکات است تا از لق شدن سرامیک پیشگیری شود.
همچنین برای آنکه بتوانیم این مسئله را به راحتی حل کنیم ابتدا باید بدانیم علت لق شدن سرامیک کف چیست تا در ادامه با آموزش روش تعمیر سرامیک کف به تعمیر سرامیک لق شده بپردازیم؛ پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
8 علت بلند شدن سرامیک کف
لق شدن سرامیک کف یکی از مشکلاتی است که در هر ساختمان و یا فضای باز مشاهده می شود، این مسئله فارغ از قدیمی یا نوساز بودن منازل به عوامل مختلفی بستگی دارد که لازم است در ادامه با دلایل لق شدن سرامیک های کف آشنا شویم.
- بیشتر بخوانید: انواع چیدمان کاشی و سرامیک کف
1- تغییرات دما
یکی از مهمترین دلایلی که در نهایت موجب لق شدن سرامیک خواهد شد تغییرات دمایی (انبساط و انقباض) مواد اولیه و ملات اتصال سرامیک به کف می باشد؛ به دلیل اختلاف دما میان ملات سطح زیرین سرامیک که عامل اتصال آن به کف است و سرامیک به کاربرده شده اختلاف دما بوجود می آید که در نهایت موجب از بین رفتن بندکشی سرامیک ها خواهد شد.
اما چاره کار در رابطه با این مورد برای گرفتن لقی سرامیک کف بندکشی دوباره سرامیک های لق شده است؛ توجه داشته باشید سرامیک هایی که در برابر نور مستقیم خورشید هستند بیشتر دچار لق شدگی شده و در نهایت نیاز به نگهداری و مراقبت بیشتری دارند. همچنین جهت خرید انواع کاشی و سرامیک به مواد اولیه به کاربرده شده و جنس آن نیز توجه شود.
2- ملات اتصال بین سرامیک و کف
ملات بین سرامیک و سطح مورد نظر یکی از مهم ترین مسائلی است که اگر به درستی انتخاب نشود موجب لق شدن سرامیک شده و علت بالا آمدن سرامیک کف می باشد. هنگام نصب سرامیک ها اگر از ملات سفت و خشک استفاده شود چسبندگی لازم را ایجاد نمی کند؛ زیرا رطوبت ملات در زمان نصب سرامیک بسیار مهم است و اگر به هر دلیلی مانند تأخیر در نصب یا کیفیت پایین، ملات خشک شود لق شدگی سرامیک را به دنبال خواهد داشت.
همچنین ضخامت ملات استفاده شده نیز مسئله مهمی است، در اغلب موارد دیده شده که یکی از دلایل رایج لق شدن و بالا آمدن سرامیک ها استفاده از ملات با ضخامت کم بوده است، پس به ضخامت ملات متناسب با محلی که استفاده می شود دقت کنید.
3- ابعاد سرامیک استفاده شده
ابعاد سرامیک نیز می تواند یکی از دلایل لق شدن سرامیک کف باشد، زیرا اگر سرامیکی که استفاده می شود ابعاد بزرگی داشته باشد ملاتی که در لایه میانی بین سرامیک و کف استفاده می شود به تمام قسمت های سرامیک دسترسی نداشته و در نهایت می تواند علت بالا آمدن سرامیک کف باشد.
4-تردد بسیار زیاد
یکی از نکات مهم هنگام نصب سرامیک کف توجه به میزان رفت و آمد افراد در آن محل است؛ زیرا اگر عبور و مرور در مکان مورد نظر شما بسیار زیاد است حتماً باید از سرامیک یا کفپوشی استفاده شود که مقاومت بالایی در برابر فشار بار زنده داشته باشد.
همچنین موادی که برای چسباندن سرامیک های این ناحیه استفاده می شود نیز باید قدرت کافی برای نگه داشتن سرامیک ها بر روی کف را داشته باشد؛ که می توان از چسب های اتصال استفاده شود. اگر در مکان های شلوغ و پر تردد این نکات را نادیده بگیرید، در مدت کوتاهی ناچار به تعمیر مجدد و لق گیری سرامیک خواهید شد.
5- رفت و آمد بر روی سرامیک هایی که تازه نصب شده
این نکته را حتماً همه می دانیم که کاشی و سرامیک تازه نصب شده قابل استفاده نمی باشد و نمی توان بلافاصله بر روی آن راه رفت، با توجه به ملات به کاربرده شده که هر کدام زمان مشخصی برای خشک شدن نیاز دارند اما حداقل 24 ساعت زمان لازم است تا ملات به خوبی خشک شده و اتصال قوی را میان سرامیک و کف ایجاد کند.
اگر پس از چسباندن سرامیک ها بلافاصله بر روی آن ها رفت و آمد انجام شود، ممکن است در همان لحظه تغییری مشاهده نشود اما در آینده ای نه چندان دور سرامیک ها لق شده و نیاز به تعمیر مجدد دارد.
- بیشتر بخوانید: نحوه نصب کاشی کف
6- بندکشی نامناسب
بندکشی بین سرامیک ها اگر به درستی انجام شود و از مواد مرغوبی استفاده شود در نهایت باعث آب بندی درزها می شود. اما چرا آب بندی درزها مهم است؟
بندکشی مناسب با استفاده از مواد مرغوب می تواند به درستی سبب چسباندن لبه های سرامیک شود و اگر از مواد مرغوبی استفاده نشود یا به درستی انجام نشود هنگام شست و شوی سطح، آب و مواد شوینده که اغلب اسیدی است به سطح زیرین نفوذ کرده و موجب لق شدن سرامیک کف خواهد شد.
7- استفاده از چسب نگهدارنده نامناسب
کاشی و سرامیک پرسلان که در دسته بندی محصولات کاشی و سرامیک مانامستر نیز مشاهده می شود و بهوسیلهی جدید ترین تکنولوژی صنعت کاشی و سرامیک تولید می شود، جذب آب بسیار پایینی داشته و این مسئله باعث شده تا سرامیک با ملات استفاده شده در سطح زیرین اتصال درستی برقرار نکند.
با توجه به خاصیت این نوع سرامیک ها بهتر است که از چسب کاشی و سرامیک قوی برای چسباندن آن ها استفاده شود زیرا در غیر این صورت به احتمال بسیار زیادی با لق شدن و بالا آمدن سرامیک کف مواجه خواهید شد و ناچار به پرداخت هزینه مجدد جهت تعمیر خواهید شد.
برای خرید چسب کاشی و سرامیک از مانامستر
8- بی تجربه بودن کاشی کار
شخصی که بعنوان نصاب کاشی و سرامیک استخدام می شود نیاز است تا تمام مراحل نصب را به خوبی بداند، همچنین متناسب با هر شرایطی بهترین ملات و روش را برای نصب انتخاب کند.
زیرا اگر نصاب تجربه کافی در این زمینه نداشته باشد علاوه بر نصب غیر اصولی سرامیک ها نمی تواند مصالح و مواد اولیه مرغوب و اصل را تشخیص دهد، پس مهارت پایین کاشی کار و نصاب سرامیک در بسیاری از مواقع می تواند علت بالا آمدن سرامیک کف باشد.
چگونه سرامیک لق شده را تعمیر کنیم؟
در بخش قبل با تمام موارد لق شدن و علت بلند شدن سرامیک کف آشنا شدیم اما برای جواب سوال چگونه سرامیک لق شده را محکم کنیم نیاز است با هم مراحل لق گیری سرامیک کف را مرور کنیم تا در صورت برخورد با چنین مشکلی برخورد صحیح را بدانیم و مطابق آن عمل کنیم.
گام اول
ابتدا لازم است سرامیک های لق شده را با ابزارهای مناسبی از محل قرارگیری آن جداکنیم. هنگام جدا کردن سرامیک ها دقت کنید اگر کاشی و سرامیک سالم و بدون هیچ گونه شکستگی می باشد بندکشی های اطراف آن را با ابزارهایی مانند کاردک جدا کنید و سپس با استفاده از یک مکش قوی بدون هیچ گونه آسیب و شکستگی آن را از محل خود خارج کنید.
این مرحله اگر با دقت و رعایت نکات انجام نشود ممکن است کاشی و سرامیک های سالم را از بین ببرد و هزینه تعمیر را افزایش دهد، زیرا اگر بتوان از کاشی و سرامیک های قبلی مجدد استفاده کرد بسیاری از هزینه های تعمیر کاهش می یابد در غیر این صورت نیاز است تا مجدداً خرید کاشی کف را انجام دهیم.
گام دوم
پس از آنکه سرامیک مورد نظر یا تکه های آن را خارج کردیم تمیز کردن سطح زیرین بسیار با اهمیت است؛ زیرا با انجام این مرحله می توان زیر سازی درستی را برای نصب مجدد سرامیک ها فراهم کرد و اگر بی تفاوت در برابر خرده سرامیک ها و ملات باقی مانده رفتار کنیم و سرامیک را مجدد بر روی آن ها نصب کنیم در نهایت میزان چسبندگی نیز کاهش می یابد.
گام سوم
در مرحله نهایی پس از خالی کردن تمام مواد قبلی و آماده سازی سطح، با استفاده از ملات قوی و متناسب با نوع سطح می توان سرامیک را در محل مناسب قرار داده و با استفاده از ابزارهایی مانند چکش پلاستیکی با ضربههای پیوسته چسبندگی بین سرامیک و ملات زیرین را افزایش می دهیم و پس از همتراز شدن آن ها نوبت به بندکشی اصولی با مواد مرغوب می رسد تا از نفوذ آب و مواد شوینده اسیدی به سطح زیرین جلوگیری کرده و همچنین از لق شدن مجدد سرامیک ها نیز پیشگیری شود.
پس با انجام سه گام اصولی و با رعایت نکات و جزئیات متوجه این مسئله شدیم که چگونه سرامیک های لق شده را محکم کنیم.
روش رفع لقی سرامیک در منزل
همانطور که پیش تر اشاره شد وجود کاشی و سرامیک های لق در منزل تا حد زیادی موجب آزار و اذیت خواهد شد از این رو همیشه انتخاب یک استادکار جهت رفع لقی سرامیک کف انتخاب مقرون به صرفه ای نیست و گاهی می توان این مساله را با ابزار و روش های ساده ای در منزل رفع کرد.
رفع لقی سرامیک در منزل با استفاده از چسب بتن، دریل، وزنه، اسفنج و پاک کننده و گان امکان پذیر است که ابتدای کار با استفاده از دریل در چهار گوشه سرامیک لق شده بر روی درزها فاصله ایجاد می کنیم و تمام مواد و ضایعات را به خوبی از درزها خارج کنید.
حتما توجه کنید هنگام سوراخ کردن بیشتر از 2 سانتی متر وارد سطح زیرین نشوید تا به کف اصلی آسیبی وارد نشود، سپس چسب بتن را در گان مخصوص بریزید که می توانید گان را از تمامی فروشگاه های ابزار تهیه نمایید و تمام منافذ را مجددا با چسب بتن پر کنید به گونه ای که هیچ فضای خالی باقی نماند.
در این مرحله می توانید وزنه های مورد نظر را بر روی سرامیک قرار دهید و ممکن است برخی اوقات با این کار مقداری چسب از اطراف سرامیک خارج شود که می توانید با استفاده از اسفنج آن ها را تمیز نمایید.
علت خیس شدن سرامیک کف
یکی دیگر از مشکلات آزار دهنده خیس شدن سرامیک کف است که ابتدا لازم است بدانیم علت آن چیست تا بتوانید برای پیشگیری و یا رفع آن چاره ای بیندیشیم.
در ساختمان هایی که دمای محیط پایین و رطوبت بالا است این مشکل به وفور مشاهده می شود؛ که علت خیس شدن سرامیک کف نیز بصورت مستقیم با رطوبت بالای محیط و سرمای هوا در ارتباط است و در نهایت سبب بوجود آوردن نم بر روی سرامیک های کف و موجب آسیب به آن ها خواهد شد.
خیس شدن سرامیک های کف علاوه بر تخریب سطح و از بین بردن سرامیک ها در مراحل بعدی موجب خسارت به تمام لوازم منزل خواهد شد. اما برای جلوگیری از خیس شدن سرامیک کف چه اقداماتی لازم است انجام شود؟
- بیشتر بخوانید: هر آنچه که باید در مورد ابعاد استاندارد کاشی بدانید!
دو راهکار پیشنهادی وجود دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- در نظر داشته باشید این مشکل در واحد هایی از ساختمان که بر روی پارکینگ هستند بیشتر مشاهده شده که برای مقابله با آن می توان تغییراتی را در کف پوش ایجاد کرد.
به طور مثال استفاده از فوم های مخصوص به عنوان عایق حرارتی سبب زیرسازی و مانع از تعریق و خیس شدن سرامیک ها خواهد شد، که لازم است سطح سرامیکی را به صورت کامل جدا کرده و از مصالحی استفاده کرد که عایق حرارتی باشد.
2- همانطور که پیش تر اشاره شد این مشکل اغلب در واحدهای روی پارکینگ بوجود می آید، از این رو اگر روش اول پاسخگو نبود(احتمال آن بسیار پایین است) و یا به دلایل مختلف امکان اجرای آن وجود ندارد می تواند سقف پارکینگ را عایق کرد که ممکن است نسبت به روش اول هزینه بر و سخت تر باشد.
تعمیر لقی موزاییک کف چگونه است؟
علاوه بر لق شدن سرامیک کف که بحث مقاله ما بود و مراحل تعمیر و گرفتن لقی سرامیک کف بصورت کامل توضیح داده شد اما در برخی از محیطهایی مانند پارکینگها، حیاط منزل یا ساختمانهای مختلف که ممکن است وسایل نقلیه سنگینی بر روی آن تردد داشته باشد گاهی با لق شدن موزاییک کف نیز مواجه خواهیم شد که تعمیر لقی موزاییک نیز دقیقاً مشابه با لق گیری سرامیک انجام خواهد شد و با مراجعه به بخش چگونه سرامیک لق شده را تعمیر کنیم با انجام سه گام ذکر شده می توان لقی موزاییک را نیز برطرف کرد.
چگونه از لق شدن سرامیک کف و کاشی پیشگیری کنیم؟
سرامیک ها در مکان ها و ساختمان های مختلف یکی از پوشش های دارای استحکام بالا به شمار می آیند اما با توجه به آنکه سرامیک کف همواره در معرض رطوبت، سایش، رفت و آمدهای مکرر و غیره است از این رو اگر از ملات بی کیفیت و نامرغوب برای بندکشی آن ها استفاده شود احتمال لق شدگی آن افزایش می یابد.
ملاتی مانند دوغاب که در گذشته برای بندکشی و بستن درزهای بین سرامیک و کاشی استفاده فراوانی از آن می شده است، امروزه قدرت و استحکام بالایی در برابر عوامل مختلف ندارد و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی با لق شدن، ترک و… مواجه خواهیم شد،
از این رو با استفاده از پودر بندکشی، چسب های تولید شده با فناوری جدید و آب بندهای مختلف می توان تا حد زیادی از لق شدن سرامیک و کاشی پیشگیری کنیم، زیرا دوام و ماندگاری این مواد در برابر دوغاب های سابق بسیار بیشتر است.
بیشتر بخوانید: علت ترک خوردن سرامیک کف و 4 راهکار برای پیشگیری از آن
کلام آخر
لق شدن سرامیک کف یکی از مشکلات رایج در ساختمان های متفاوت است که اغلب افراد این موضوع را نادیده گرفته و در نهایت موجب از بین رفتن کامل سرامیک می شود. در صورتی که اگر در زمان مناسب لق گیری سرامیک ها را انجام دهیم خسارت کمتر و پرداخت هزینه کمتری را متحمل خواهیم شد.
من فکر میکنم در شهر یزد که صبح هوا گرم و آفتابی و شب سرد هست بیشتر منجر به خرابی میشه
دوست عزیز در صورتی که از کاشی و سرامیک پرسلان استفاده نمایید به علت مقاومت بالایی که نسبت به کاشی و سرامیک های معمولی دارد حتی با تعییرات دمایی و رطوبت آسیبی نمی بیند.
اینکه ضخامت ملات باید خوب باشه به کسی که کاشی رو نصب میکنه بستگی داره ولی من به عنوان صاحب خانه چطور باید متوجه بشم که اینکار بدرستی انجام بشه؟
ابتدا پیشنهاد می کنیم قبل از عقد قرار داد با کاشی کار چند نمونه کار های کار شده را بازدید کنید تا کیفیت کاشی کاری را از نزدیک ببینید.
من لینک نحوه نصب کاشی کف هم مطالعه کردم و برای شروع کار این موارد خیلی بدردم میخوره.ممنون
ممنون از حسن توحه شما! در صورتی که این مقاله از مجله مانامستر برای شما مفید بود برای دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید.
استفاده از کاشی های درجه پایی تر هم میتونه دلیل لق شدن بشه؟
بله امکانش هست!
میشه راهنمایی بفرمایید که هرچندوقت یکبار باید بندکشی مجدد برای کاشی های حمام داشته باشیم؟
دوست عزیز زمانی شما باید نسبت به بندکشی مجدد کاشی و سرامیک اقدام کنید که یا کاملا بند کشی خراب شده باشد و یا تغییر رنگ داده باشد.
من تازه مشغول به کار نصب کاشی شدم و این مطالب خیلی بهم کمک کرد. خواستم تشکر کنم.
ممنون از حسن توجه شما در مجله مانامستر!
منزل یکی از آشنایان دقیقا به دلیل عدم رعایت مطالب تعداد زیادی از کاشی ها لق شده بود و مجبور شدن بعد از مدت زمان کوتاهی مجدد کل ساختمان را بازسازی بکنند
ممنون از به اشتراک گذاری تجربه تون در مجله مانامستر
ممنون از حسن توجه شما در مجله مانامستر