یکی از محصولات صادراتی به عراق که سود مناسب و خوبی برای بازرگانان ایرانی به همراه دارد، صادرات کاشی به عراق است. با توجه به بازسازی های مختلف در این کشور حاصل از جنگ های قبلی خرید کاشی و سرامیک در این کشور بسیار پرتقاضا می باشد.
اگر به دنبال صادرات کاشی و سرامیک به عراق هستید، باید اطلاعات مختلفی مانند داده های صادرات کاشی و سرامیک، خریداران و واردکنندگان کاشی و سرامیک در عراق، روش های صادرات کاشی و سرامیک، عوارض و مالیات های قابل اعمال بر صادرات کاشی و سرامیک از ایران به عراق و نحوه صادرات به عراق را بدانید.
برای راهنمایی شما در خصوص صادرات کاشی و سرامیک به عراق در این مطلب از مجله مانامستر در خصوص نحوه صادرات کاشی و سرامیک به کشور عراق اطلاعات لازم گردآوری شده است.
- بیشتر بخوانید: درباره صادرات کاشی و سرامیک
بازار صادرات کاشی و سرامیک به عراق
بررسی بازار عراق نشان می دهد که که تقاضا برای کاشی و سرامیک در این کشور همچنان ادامه دارد. به ویژه در سال های اخیر به دلیل بازسازی مناطق مختلف این بازار رونق یافته است. عراق یکی از قدیمی ترین تولیدکنندگان محصولات سرامیکی است،
اما دولت عراق به این صنعت توجهی نکرده است و بنابراین واردات و صادرات کاشی و سرامیک به عراق بسیار خوب خواهد بود. کمبود واضحی در تولید مواد کاشی و سرامیکی برای پاسخگویی به سه نوع افزایش تقاضا برای صادرات کاشی و سرامیک حمام و سرویس بهداشتی و کاشی دیوار و سرامیک کف در این کشور وجود دارد.
جایگاه ایران در صادرات کاشی و سرامیک به عراق
طبق گفته های رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور، 73 درصد از صادرات کاشی و سرامیک ایران به کشور همسایه عراق می رود. در واقع می توان گفت یکی از پرسودترین کالا برای صادرات به عراق کاشی و سرامیک می باشد.
عراق از جمله بازارهای اصلی محصولات کاشی ساخت ایران است. صادرات کاشی و سرامیک به عراق از ایران همچنان در حال رشد می باشد. صنعت کاشی ایران از انرژی و مواد خام ارزان و فراوان همراه با تخصص بومی که ریشه در تاریخ دارد، برخوردار است.
راهنمای صادرات کاشی و سرامیک به عراق
برای صادرات کاشی و سرامیک به عراق باید مراحل خاصی را مرحله به مرحله دنبال کرد. در زیر مراحل گام به گام صادرات به عراق آورده شده است.
در صورت نیاز به صادرات کالا یا خدمات به عراق به مجوز صادرات واردات نیاز است که می توان آن را در صورت نیاز از اداره دولتی مربوطه دریافت کرد.
هر شخص حقوقی که در اداره مالیات عراق ثبت نام کرده باشد، می تواند با انجام الزامات لازم توسط دولت عراق، تجارت مناسب و تجارت بین المللی را آغاز کند. برای مقاصد تجاری، تجارت ثبت شده با مجوز مربوط (در صورت نیاز) مطابق با تجارت و ثبت نام در دفتر تجارت و ثبت شرکت کشور برای صادرات و واردات کالا از عراق و به داخل کشور الزامی است.
اداره گمرک عراق گمرک رسمی است که زیر نظر وزارت دارایی کار می کند. اجرای کلیه احکام صادره از سوی وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی مربوطه کشور که تجارت غیرقانونی را کنترل می کنند و تسهیل کننده تجارت واقعی می باشند به عهده آنها می باشد.
همانطور که گفتیم، واردات کالا به عراق در هر زمان که لازم باشد، نیازمند سه دسته رویه است. رویههای ثبت یکباره برای فعالیت بهعنوان واردکننده در عراق، مجوز واردات خاص برای واردات کالا به عراق در صورت وجود، و گواهینامه مشخص از سازمانهای دولتی مربوطه عراق مربوط به هر واردات در صورت لزوم.
- بیشتر بخوانید: صادرات کاشی و سرامیک به روسیه
شرایط صادرات کاشی و سرامیک به عراق
برای ارسال کاشی و سرامیک به عراق شرایطی باید رعایت شود که این شرایط به صورت زیر می باشند:
- محصولات ارسالی باید دارای برچسب های حاوی نوشته های لاتین و عربی باشند.
- قبل از هرگونه اقدام به صادرات کاشی و سرامیک به کشور عراق باید توافق نامه هایی بین عراق و ایران منعقد گردد.
- در نهایت باید وضعیت کالاها از نظر بهداشتی و استاندارد بودن آن ها بررسی گردد.
بهترین کانال صادرات به عراق
با توجه به همسایگی عراق با کشورمان و وجود پایانه های مرزی مختلف بین ایران و عراق همچون مرز مهران، بهترین راه صادرات کاشی و سرامیک به عراق مرزهای زمینی است. از دیگر مرز های مهم بین ایران و عراق می توان موارد زیر را نام برد:
- گمرک باشماق در مریوان
- گمرک پرویزخان در قصرشیرین
- گمرک مهران در ایلام
- گمرک اروندکنار
- گمرک تمرچین در پیرانشهر
- گمرک بازرگانی
- گمرک خسروی در قصرشیرین
- گمرک شلمچه
مدارک لازم برای صادرات به عراق
مدارک مورد نیاز برای صادرات محصولات کاشی و سرامیک به عراق عبارتند از:
فاکتور فروش (به زبان انگلیسی و عربی)
در فاکتور فروش می بایست نام شخص یا شرکت تولیدکننده، نام شخص یا شرکت صادرکننده، نام واردکننده یا خریدار ( شخص عراقی ) نام و سمت مدیرعامل یا شخص امضاکننده ، نوع و مقدار کالا و قیمت آن ذکر شود. ضمنا اطلاعات آدرسی ذکر شده در فاکتور تجاری و گواهی مبدا می بایست یکسان باشد. همچنین کلیه ارقام و اعداد مدارک مورد نیاز برای صادرات به عراق بایستی به انگلیسی و مهمور به مهر شرکت و یا شخص صادرکننده باشد.
گواهی مبدا (به زبان عربی و انگلیسی)
در گواهی مبدا نیز می بایست آدرس تولیدکننده، آدرس صادرکننده و آدرس خریدار یا واردکننده به طور کامل قید شود. همچنین نام پایانه مرزی جهت عبور کالا نیز باید ذکر گردد. لازم به ذکر است که یکسان بودن اطلاعات کالا در فاکتور فروش و گواهی مبدا نیز لازم و اجباری است.
- گواهی بهداشت از سازمان نظارت بر سلامت برای محصولات غذایی
- لیست اظهار کالا (شامل نام و مقدار کالا و اطلاعات کوتاهی در مورد کالا)
- اخذ استاندارد رضایت مشتری
- اخذ استاندارد های ایزو (در صورت امکان)
- تهیه برچسب های کالا به زبان انگلیسی و عربی
- گزارش تست، نمونه برداری و بازرسی کالا
- اخذ استاندارد محیط زیست
- تائیدیه ساخت کالا از سازمان استاندارد
مزیت ایران در صادرات عراق
همانطور که قبلا هم اشاره شد نزدیکی و هم مرز بودن ایران با عراق و وجود مرزهای مختلف مزیتی برای صادرات کاشی و سرامیک به عراق است. از طرف دیگر نیاز به تامین کالاهای ساختمانی همچون کاشی و سرامیک با توجه به چهار دهه درگیری و جنگ و عدم وجود زمینه های تولیدی مناسب و با کیفیت فرصت صادرات را در این سرزمین برای بسیاری از کشور ها همچون ایران باز نموده است.
پرطرفدارترین طرح های کاشی و سرامیک در عراق
از جمله طرح های پرطرفدار در عراق در زمینه کاشی و سرامیک می توان به کاشی کاشی طرح چوب، سنگ طبیعی یا سنگ مرمر اشاره کرد. به ویژه طرح های دارای بافت چوب طبیعی بسیار پر تقاضاست.از نظر رنگ نیز رنگهای ملایم و خنثی و رنگهای مات مایل به خاکستری و (مخصوصا) مشکی بسیار محبوب هستند.
موانع صادرات به عراق
یکی از اصلی ترین موانع پیش رو برای یک شرکت صادرات به عراق یافتن مشتری و بازار پر سود است. زیرا با وجود رقبای فراوان از چین و ترکیه یافتن مشتری کمی دشوار شده است.
تعرفه و هزینه ارسال کاشی و سرامیک به عراق
هزینه و تعرفه صادرات کاشی و سرامیک به عراق به عوامل مختلفی بستگی خواهد داشت. بزرگترین هزینه مربوطه در این راستا هزینه های مربوط به بازاریابی در عراق است. برای مثال یکی از راه های بازاریابی حضور در هیئت های تجاری عراق برای گفتگو با اتحادیه بازرگانان، اتاقهای بازرگانی و اتاق صنایع می باشد.
به طور کلی می توان گفت تعرفه و هزینه ارسال کاشی و سرامیک به عراق به موارد زیر وابسته است:
- پیدا کردن مشتری، تبلیغات و بازاریابی
- بیمه کالاهای صادراتی
- بسته بندی محصولات بر اساس قوانین کشور عراق
- هزینه های ترخیص کالا از گمرک
- تامین محصولات بر اساس سفارش مشتری
- حمل و نقل کالا
مشاوره و دریافت خدمات صادرات کاشی وسرامیک به عراق
در بازرگانی مصالح ساختمانی مانامستر، صادرات به سراسر جهان از جمله صادرات کاشی و سرامیک به آذربایجان، صادرات کاشی و سرامیک به روسیه، صادرات کاشی به ترکیه و عراق با تمرکز اصلی بر بازارهای خاص خاورمیانه انجام می شود. از زمان آغاز به کار و دریافت مجوز صادرات خود، ما در حال گسترش و ارائه بهترین محصولات در سطح جهانی هستیم.
همچنین در گروه بازرگانی مانامستر، هدف اصلی کمک به یک کسب و کار برای راه اندازی و ایجاد شبکه مشتریان خود و ایجاد درآمد اضافی از طریق کاهش عوارض مرتبط با آن و یا اخذ نمایندگی کاشی و سرامیک است. برای دریافت خدمات صادرات کاشی به عراق و شرایط صادرات به عراق از طریق راه های ارتباطی موجود با ما در تماس باشید.
در نهایت با در اشتراک گزاشتن نظرات و تجربه های خود در خصوص صادرات کاشی و سرامیک به دیگر افراد در این زمینه کمک نمایید.
منبع: howtoexportimport
سلام.مقاله خیلی خوبی بود. من مقاله صادرات کاشی و سرامیک به روسیه هم مطالعه کردم.با بودن این مقالات بررسی و انتخاب بهتر خواهد بود.ممنون
سلام ممنون از حسن توجه شما. می توانید مقاله صادرات کاشی و سرامیک به روسیه را در لینک زیر مطالعه بفرمایید
در مقاله خوندم که رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور میگن با وجود تحریم های ظالمانه، کاشی و سرامیک ایران به 52 کشور جهان صادر میشود.این افتخار بزرگی هست.
ممنون از به اشتراک گذاری نظرتون در مجله مانامستر
سلام. باتوجه به اینکه قبلا ایران باعراق در جنگ بودند آیا صادرات به این کشور بامشکل مواجه نمیشه؟
رابطه ایران و عراق در چند دهه اخیر فراز و نشیب های زیادی به خود دیده، اما می توان ادعا کرد در حال حاضر بهترین روابط سیاسی، تجاری، اقتصادی و فرهنگی را یکدیگر دارند. برای اثبات این ادعا تنها کافی است بدانیم که بیشترین میزان صادرات کشورمان به همسایه غربی است. این مساله نشان از مزیت بلای سود صادرات به عراق را دارد .بنابراین صادرات کاشی و سرامیک به عراق نیز کاملا به صرفه و سود دهی زیادی دارد.
ممنون از مطالب خیلی خوبی که در اختیار گذاشتید.
ممنون از حسن نظر شما.درصورتی که این مقاله برای شما مفید بود برای دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید.
در کل باتوجه به مطالب ارائه شده چه کالاهایی برای صادرات به عراق مناسب هستند؟
کالاهایی برای صادرات به عراق مناسب هستند که بیشترین نیاز بازار برای آنها وجود دارد. بنابراین بازرگانان حتما باید با قواعد تحقیق بازار مقصد آشنا باشند و یا برای این کار مشاوره دریافت کنند. اگر نیاز به مشاوره صادرات به عراق دارید، میتوانید با کلیک بر روی لینک زیر در صفحه مشاوره رایگان ما درخواست ثبت کنید.
امکانش هست راهنمایی کنید از کجا میتوان به بسته بندی محصولات بر اساس قوانین کشور عراق دسترسی پیدا کرد؟
دوست عریز برای اطلاعات بیشتر در این زمینه با کارشناسان مانامستر در ارتباط باشید.
ممنون از مقاله خوبتون. من در مطلبی خوندم که آمریکا و کره جنوبی هم از رقبای ایران در صادرات کاشی هستند
ممنون از به اشتراک گذاری نظرتون در مجله مانامستر
سلام. مطالب خیلی خوبی بود. درضمن من در جایی خواندم که در صادرات به عراق نوشتن کاتالوگها به زبان عربی از اهمیت زیادی برخوردار است.
ممنون از به اشتراک گذاری نظرتون!
سلام.مطالب خیلی خوبی بود. مرز شیخ صله(کرمانشاه) و مرز حاج عمران(کردستان) هم ازجمله مرزهای ایران و عراق برای صادرات هست
ممنون از به اشتراک گذاری نظرتون
مطالب به صورت خیلی کامل و جامع بیان شده خیلی ممنون
در صورتیکه این مقاله برای شما مفید بود برای دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید
سلام.آیا واردات کاشی هم به ایران انجام میشه؟
بله! از کشور های ایتالیا، اسپانیا و…نیز کاشی و سرامیک به ایران وارد می شود.
ممنون از مقاله خوبتون مخصوصا راهنمایی در خصوص بازاریابی و حضور در هیئت های تجاری عراق خیلی خوب بود.
برای مشاوره بیشتر در زمینه صادرات کاشی به عراق می تونید با کارشناسان ما در مانامستر در ارتباط باشید!
راهنمایی خیلی خوبی بود من طرح های پرطرفدار در عراق را استفاده کردم در کار و برام خیلی کارایی داشت.سپاس
در صورتی که این مقاله از مجله مانامستر برای شما مفید بود برای دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید.
برای مشاوره بیشتر در این زمینه با کارشناسان ما در بخش صادرات در ارتباط باشید! یا با شماره تماس 03591002540