آجر سفید و طوسی بتنی با 25درصد تخفیف
لوله پولیکا و پروپیلن با 30درصد تخفیف
سنگ عباس آباد با 30درصد تخفیف
جستجو

واش بتن چیست؟ بررسی جامع این محصول کاربردی!

منظور از واش بتن چیست؟ واش بتن یا washed concrete نوعی از بتن به شمار می‌رود که با سنگدانه‌های مختلفی تزئین شده است.
فهرست مطالب

انتخاب کف‌پوش مناسب برای فضاهای مختلف، به خصوص در محیط باز، یکی از دغدغه‌های طراحان و پیمانکاران محسوب می‌شود. کف‌پوش باید علاوه بر زیبایی از استحکام خوبی نیز برخوردار باشد تا در طی زمان دچار شکستگی نشود.

در طی چند سال گذشته استفاده از بتن در ترکیب با سنگدانه‌های مختلف به عنوان کف‌پوش، محبوبیت زیادی پیدا کرده است. اما دلایل استفاده از این ترکیب چیست و در چه شرایطی می‌توان از آن استفاده کرد؟ در این مطلب از مجله مصالح ساختمانی مانامستر همراه ما باشید تا به این سوال پاسخ بدهیم که واش بتن چیست؟

موزاییک واش بتن 40*40 سفید سبز W412

برای خرید انواع موزاییک واش بتن

از مانامستر کلیک کنید

منظور از واش بتن چیست؟

واش بتن یا washed concrete نوعی از بتن به شمار می‌رود که با سنگدانه‌های مختلفی تزئین شده است. این سنگدانه‌ها در رنگ‌ها و اندازه‌های گوناگون، بسته به سلیقه فرد و فضای دکوراسیون انتخاب می‌شوند. می‌توان از انواع سنگ‌های خرد شده با رنگ‌ها و اندازه‌های مختلف برای ساخت واش بتن استفاده کرد.

این بتن‌های دکوراتیو برای زیباسازی محوطه به کار می‌روند. در بازار آن‌ها را به نام‌های موزاییک شسته یا سنگ برجسته نیز می‌شناسند. در واقع هر چقدر میزان شسته شدن یا ساب خوردن سطح بتن بیشتر باشد، این سنگدانه‌ها نمای بهتری از خود نشان می‌دهند.

بیشتر بخوانید: آموزش نصب موزاییک واش بتن، 5 گام برای نصب

انواع واش بتن

حالا که می‌دانیم منظور از موزاییک واش بتن چیست، باید با انواع مختلف آن آشنا شویم. واش بتن را می‌توان با توجه به ویژگی‌هایی که دارد به انواع گوناگونی دسته‌بندی کرد. اندازه سنگدانه‌ها و ابعاد موزاییک‌ها از مهم‌ترین روش‌های دسته‌بندی این واش بتن‌ها هستند. در ادامه این دو دسته‌بندی را به خوبی بررسی می‌کنیم.

انواع واش بتن

انواع بتن بر اساس سنگدانه

اندازه سنگدانه‌های مورد استفاده در واش بتن می‌تواند تاثیر زیادی بر نمای کار داشته باشد. به طور کلی واش بتن را بر اساس اندازه سنگدانه به دو مدل آنتیک و معمولی طبقه‌بندی می‌کنند.

واش بتن آنتیک

انواع موزاییک های واش بتن آنتیک در بافت خود دارای سنگریزه‌های معدنی با ابعاد کوچک هستند. در این مدل تراکم بالای سنگدانه‌ها سبب منسجم شدن بافت و افزایش استحکام آن می‌شود. از سوی دیگر نمای ظاهری این واش بتن‌ها بسیار شیک و چشم‌نواز است. برای تولید این متریال، در مرحله آخر تولید، محصول با فرچه‌های فلزی شسته و سطح آن صیقل داده می‌شود.

واش بتن معمولی

در واش بتن‌‌های معمولی از سنگ‌های درشت‌تر با اشکال ناهمگن استفاده می‌شود که بر روی سطح خود ناهمواری‌های بیشتری دارند. صیقلی کردن سطح این واش بتن‌ها با دستگاه ساب صورت می‌گیرد. به همین دلیل آن را با نام بتن ساب خورده نیز می‌شناسند.

انواع واش بتن بر اساس ابعاد موزاییک

واش بتن در ابعاد و اشکال مختلفی مثل مستطیل، مربع و شش ضلعی تولید می‌شوند. معمولا ابعاد موزاییک واش بتن 50 در 50، بیشترین محبوبیت را در بازار دارد. با این حال می‌توان ابعاد 4040، 4060، 3070 و 3060 را از مهم‌ترین انواع موزاییک‌های واش بتن دانست.

بیشتر بخوانید: برای کف حیاط سرامیک بهتر است یا موزاییک؟

مزایای استفاده از موزاییک واش بتن چیست؟

به نظر شما مزایای استفاده از واش بتن چیست؟ جهت استفاده از هر متریالی در ساختمان‌سازی، باید ویژگی‌های مثبت آن را در نظر بگیریم. با توجه به این که کف‌پوش‌ هر فضا به شکل دائمی مورد استفاده قرار می‌گیرد، انتخاب آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به همین دلیل در این بخش قصد داریم برخی از مهم‌ترین مزایای واش بتن را بررسی کنیم:

استفاده از موزاییک واش بتن
  • طول عمر بالا: مواد تشکیل‌دهنده و شیوه ساخت این کف‌پوش سبب شده است که نسبت به سایر متریال‌ها از طول عمر بیشتری برخوردار باشد.
  • زیبایی ظاهری: استفاده از سنگدانه‌های متنوع با الگوهای مختلف در ساخت واش بتن سبب زیبایی این موزاییکها شده است. در نتیجه بکارگیری آن‌ها در هر محیطی می‌تواند نمای شیکی به فضا ببخشد.
  • هزینه نسبتا پایین: بتن و سنگدانه‌ها هر دو از هزینه نسبتا کمی برخوردار هستند. در نتیجه با احتساب هزینه تولید، می‌توان این موزائیک‌ها را در دسته متریال‌های نسبتا ارزان محسوب کرد.
  • تنوع بالا: به میزان تنوع سنگدانه‌ها، می‌توانیم موزاییک واش بتن جدید تولید کنیم! از سوی دیگر نوع اجرا و الگوهای پیچیده روی این موزاییک‌ها سبب منحصر به فرد شدن هر یک از آن‌ها می‌شود.
  • اجرای آسان: در اکثر پروژه‌ها واش بتن به شکل از پیش ساخته شده مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل اجرای آن کار آسانی بوده و با سرعت زیادی صورت می‌گیرد.
  • مقاومت بالا: استفاده از بتن در مواد اولیه موزاییک واش بتن سبب شده است که این متریال در برابر عواملی مثل تردد زیاد، بارش شدید یا حتی زلزله مقاومت خود را حفظ کند.
  • نگهداری آسان: با بکارگیری این متریال نیازی به نگهداری دائمی از آن ندارید! تنها کافی است که به شکل دوره‌ای درزگیری و اصول تمیزکاری روتین را به جا بیاورید تا موزاییک‌ها مثل روز اول بدرخشند.

معایب موزاییک واش بتن چیست؟

همانطور که می‌دانید هیچ کدام از متریال‌های ساختمانی بدون ایراد نیستند. دانستن این معایب سبب می‌شود که بتوانیم بهترین متریال را انتخاب کنیم و برای حل این مشکلات به دنبال راه چاره بگردیم. در ادامه برخی از مهم‌ترین معایب موزاییک واش بتن را بیان می‌کنیم.

  • مقاومت کم در برابر اختلاف دما
  • احتمال شکستن یا لب‌پر شدن در هنگام اجرای پروژه
  • نیاز به نصب تخصصی توسط نیروی ماهر
  • شرایط تعمیر سخت
  • وزن بالای متریال
نیاز به متخصص برای نصب واش بتن

کاربردهای واش بتن چیست؟

تا این قسمت از مقاله با انواع موزاییک واش بتن و ویژگی‌های آن آشنا شدیم. حال زمان آن رسیده است که از خود بپرسیم اصلا کاربرد واش بتن چیست؟ همانطور که پیش‌تر توضیح دادیم، با توجه به مشخصات موزاییک واش بتن، این متریال بیشتر در فضاهای باز مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال امکان بکارگیری آن در فضاهای سرپوشیده نیز وجود دارد. در ادامه چند مورد از کاربردهای موزاییک واش بتن آورده شده است:

  • زیرسازی چمن‌های استادیوم فوتبال
  • استفاده از واش بتن برای نمای پشت‌بام و روف گاردن
  • پوشاندن تمام مسیرهای عبوری خودرو
  • بکارگیری این متریال در کف کارخانه‌ها، مجتمع‌های تجاری و تفریحی
  • استفاده از واش بتن حیاطی به عنوان سنگفرش حیاط و اطراف باغچه‌ها
  • مسیرهای پیاده‌روی در پارک‌ها

تکنیک و روش‌های تولید واش بتن چیست؟

با وجود این که واش بتن از ترکیب سیمان، آب، سنگدانه‌ و افزودنی‌های جانبی تولید می‌شود، ممکن است در روند تولید آن از روش‌های مختلفی استفاده شود. به طور کلی مهم‌ترین روش‌های تولید واش بتن شامل پرسی، درجا، ویبره و آنتیک می‌شوند. در ادامه هر یک از این تکنیک‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

روش‌های تولید واش بتن

تولید واش بتن به روش پرسی

در این روش ابتدا مواد اولیه را با آب مخلوط کردن و 50 درصد قالب را با آن پر می‌کنند. سپس ظرفیت باقی‌مانده قالب را با مخلوط سیمان، ماسه و کمی آب تکمیل می‌کنند. با اعمال حداقل فشار 300 تن، این مخلوط متراکم می‌شود. هر چه قدرت و شدت فشار بیشتر باشد، محصول نهایی از مقاومت بیشتری برخوردار خواهد بود.

پس از گذشت این مرحله، مخلوط را از قالب خارج کرده و به مدت 24 ساعت در اتاق بخار نگهداری می‌کنند. در نهایت با اجرای مراحل شستشو و ساب خوردن، محصول آماده فروش است. با توجه به مقاومت بالای این متریال نسبت به سایر انواع آن، این مدل از قیمت بیشتری نیز برخوردار است.

تولید واش بتن با تکنیک درجا

فکر می‌کنید منظور از تکنیک درجا در تولید واش بتن چیست؟ همانطور که از اسم این روش مشخص است، تمامی مراحل و خط تولید موزاییک واش بتن در محل پروژه صورت می‌گیرند. در ابتدا با استفاده از لایه‌ای از سیمان، زیرسازی مناسب صورت می‌گیرد. سپس سنگدانه‌ها را بر روی این سطح ریخته و به همراه سایر ملات، آن را با فشار پرس می‌کنند. این روش تنها در مناطقی با آب و هوای معتدل و دمای بین 5 تا 30 درجه صورت می‌گیرد.

بدیهی است که اجرای این روش تولید موزاییک واش بتن بسیار سخت است و به امکانات زیادی نیاز دارد. به همین دلیل اکثر پیمانکاران ترجیح می‌دهند که از متریال آماده استفاده کنند. از طرف دیگر این تکنیک فقط برای پروژه‌هایی با مساحت کم کاربرد دارد. چرا که در پروژه‌های بزرگ‌تر، استفاده از موزاییک‌های واش بتن پیش‌ساخته، صرفه اقتصادی بیشتری دارد.

استفاده از روش ویبره‌ای برای ساخت واش بتن

در تولید موزاییک واش بتن به روش ویبره‌ای، از میکسر برای مخلوط کردن سیمان، آب و سنگدانه استفاده می‌شود. سپس ماده به دست ‌آمده درون قالب‌های پلاستیکی ریخته می‌شود و روی میز ویبره قرار می‌گیرد تا حباب‌های هوا از بین برود. این مسئله سبب افزایش تراکم ماده و در نتیجه بالا رفتن میزان استحکام آن خواهد شد. در نهایت این ماده را از قالب خارج می‌کنند و با بررسی کیفیت نهایی، به فروش می‌گذارند.

تولید واش بتن با روش آنتیک

می‌توان این روش را جدیدترین تکنیک ساخت واش بتن دانست که در آن انتخاب مواد اولیه بیش از هر چیزی اهمیت دارد. در این روش مواد اولیه را به علاوه پیگمنت رنگی و سایر افزودنی‌ها ترکیب می‌کنند و در قالب‌های مخصوص می‌ریزند.

نمونه ای از انواع موزاییک واش بتن در رنگ و اشکال مختلف

در مرحله بعدی از سیستمی به نام وکیوم، برای از بین بردن حباب‌های هوا استفاده می‌کنند. سپس نوبت آخرین مرحله می‌رسد که در آن حدود 19 بار موزاییک‌ها را ساب می‌زنند تا سطح آن‌ها به شکل کامل صیقلی و یکدست شود. متاسفانه در حال حاضر دستگاه تولید موزاییک واش بتن به روش آنتیک در ایران موجود نیست.

شیوه اجرای واش بتن

احتمالا حالا از خود می‌پرسید که شیوه اجرای واش بتن چیست؟ جهت اجرای موزاییک شسته در محل پروژه، ابتدا باید سطح زیر کار به خوبی مسطح شود. سپس با استفاده از ملات سیمان محیط کف پوشانده شده و موزاییک‌های واش بتن بر روی آن قرار می‌گیرند.

اجرای موزاییک‌ها باید به شکل دقیق و منظم صورت بگیرد؛ در غیر این صورت نمای نهایی پروژه چندان دلچسب نخواهد بود. برای مثال یک تکنیک خیلی مهم در چیدن موزاییک‌ها رعایت فاصله 1 تا 5 سانتی‌متری میان آن‌ها است. در آخر کار سطح موزاییک‌ها را با استفاده از واتر جت و ساب پرداخت می‌کنند تا زیبایی نهایی خود را به دست بیاورد.

شیوه اجرای موزاییک واش بتن چیست

نکات خرید واش بتن با کیفیت

تمام ویژگی‌های مثبت واش بتن با توجه به کیفیت آن تعیین می‌شود. در واقع اگر محصولی مناسب و باکیفیت انتخاب نکنید، هیچ تضمینی برای مقاومت و طول عمر آن وجود ندارد. انتخاب یک فروشنده معتبر می‌تواند راه خوبی برای خرید موزاییک باکیفیت باشد.

شرکت مانامستر یکی از بزرگترین مراکز تولید، پخش و صادرات مصالح ساختمانی درجه یک در ایران است. این شرکت در طول فعالیت خود توانسته با ارائه محصولات و خدمات بی‌نظیر، رضایت مشتریان را به خوبی جلب کند. در واقع شرکت تولید و پخش مصالح ساختمانی مانامستر محصولات را با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت در اختیار شما قرار می‌دهد. می‌توانید جهت خرید هر نوع متریال ساختمانی، از کارشناسان ماهر این مجموعه مشاوره بگیرید.

کلام آخر

واش بتن چیست؟ این اولین سوالی است که با دیدن نام متریال مورد استفاده در طراحی فضا به ذهن ما می‌رسد. امروزه بتن پای خود را از حوزه استحکام سازه‌ها فراتر گذاشته و در ساخت متریال مختلف به کار می‌رود. در سال‌های اخیر کف‌پوش واش بتن و استفاده از آن در فضاهای باز، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

در این مطلب شما را با واش بتن، انواع، ویژگی‌ها و روش تولید آن آشنا کردیم. سپس به کاربرد این متریال و نحوه اجرای آن در پروژه پرداختیم. اگر قصد خرید موزاییک واش بتن با قیمت مناسب را دارید، می‌توانید با کارشناسان مانامستر در ارتباط باشید.

0 0 رای ها
امتیاز بدهید
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

جدیدترین مقالات مانامستر

انتخاب سرامیک مناسب برای کف حیاط از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که علاوه بر زیبایی، باید مقاومت و دوام کافی در برابر تغییرات آب‌وهوایی و سایش داشته باشد.
کاشی و سرامیک بعد از قیر و نفت، دومین کالای صادراتی ایران به پاکستان محسوب می ‌شود که در این مقاله از مجله مانامستر به آن پرداخته ایم
بلوک هبلکس یکی از مصالح نوین و کاربردی در صنعت ساخت و ساز است که کاربردهای گسترده‌ای دارد. کیفیت بالا و کارایی این محصول سبب شده است که بسیاری از کارفرمایان این متریال را برای اجرای پروژه‌های ساختمانی خود به کار بگیرند.

تماس با ماناتایل

یکی از روش های زیر را برای ارتباط با ماناتایل انتخاب کنید.