آجر سفید و طوسی بتنی با 25درصد تخفیف
لوله پولیکا و پروپیلن با 30درصد تخفیف
سنگ عباس آباد با 30درصد تخفیف
پرچم ایران
جستجو

چسباندن کاشی روی کاشی | 0 تا 100 مراحل اجرا + بهترین چسب نصب کاشی روی کاشی 1403

عکس شاخص
یکی از مهمترین اقدامات برای تغییر دکوراسیون منزل بخصوص آشپزخانه، سرویس بهداشتی یا حمام تعویض کاشی و سرامیک است اما با این حال کندن کاشی های قدیمی پروسه سخت و زمان بری است که امروزه با روش های جدید می توانید بدون کندن کاشی های قدیمی با چسباندن کاشی روی کاشی بدون از دست دادن زمان و هیچگونه خرج اضافی دکوراسیون منزل خود را به صورت کلی تغییر دهید.

فهرست مطالب

اگر به دنبال ایجاد تغییرات در آشپزخانه، سرویس بهداشتی یا حمام هستید اما کندن کاشی های قدیمی برای شما سخت و دشوار است این مطلب مخصوص شماست که می تواند شما را از یک پروسه سخت نجات دهد، پس با ما همراه باشید.

یکی از مهمترین اقدامات برای تغییر دکوراسیون منزل بخصوص آشپزخانه، سرویس بهداشتی یا حمام تعویض کاشی و سرامیک است.

اما با این حال کندن کاشی های قدیمی پروسه سخت و زمان بری است که امروزه با روش های جدید می‌توانید بدون کندن کاشی‌های قدیمی با چسباندن کاشی روی کاشی بدون از دست دادن زمان و هیچ‌گونه خرج اضافی دکوراسیون منزل خود را به صورت کلی تغییر دهید.

کندن کاشی های قدیمی پروسه سخت و زمان بری است

دقت کنید به صورت کلی برای تعویض کاشی دیوار یا سرامیک کف بهتر است از روش های اصولی استفاده کنید، به این معنا که کاشی های قدیمی را برداشته و به جای آن کاشی های جدید را جایگذاری کنید که در مجله مانامستر با روش های اصولی برای نصب کاشی و سرامیک کف به صورت کامل آشنا می شوید.

اما در هر صورت بنا به دلایلی ممکن است قصد کندن کاشی یا سرامیک ‌های قدیمی را نداشته باشید، تنها کافیست با ما همراه باشید و طبق روش‌های ادامه مطلب عمل کنید.

آیا چسباندن کاشی بدون حذف کاشی قدیمی ممکن است؟

با توجه به اینکه دیوار منزل شرایطی متفاوت نسبت به کف دارد بنابراین در اغلب موارد نصب کاشی و سرامیک بر روی دیوار سخت‌تر و زمان‌بر‌تر نسبت به سرامیک کف است. همانطور که پیش تر نیز اشاره شد یکی از مشکلات اصلی هنگام بازسازی منزل، کندن کاشی های قدیمی است.

آیا چسباندن کاشی بدون حذف کاشی قدیمی ممکن است؟

با توجه به اینکه مراحل ذکر شده هزینه و زمان به همراه دارد برخی افراد به دنبال روش های ساده تری هستند که بتوانند کاشی های دیوار را تعویض کنند و این سوال پیش می آید که آیا چسباندن کاشی بدون کندن کاشی های قدیمی امکان پذیر است یا خیر؟

در پاسخ به این سوال می توان گفت بله در صورتی که شرایط برای چسباندن کاشی روی کاشی دیوار قدیمی مهیا باشد می توانید به راحتی چسباندن کاشی روی کاشی کف دستشویی یا دیوار را انجام دهید. اما چگونه؟ چه مراحلی دارد و چه مواد و چسبی برای این کار لازم است؟

چسباندن کاشی روی کاشی دیوار قدیمی

چسباندن کاشی روی کاشی چه مزایایی دارد؟

چسباندن کاشی جدید روی کاشی‌های قدیمی، دارای مزایای مختلفی است که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صرفه‌جویی در زمان و هزینه: چسباندن کاشی جدید بر روی کاشی‌های قدیمی معمولاً زمان کمتری نیاز دارد و همچنین هزینه کمتری نسبت به کنده‌کاری و از بین بردن کاشی‌های قدیمی دارد.
  • ایجاد سطح یکنواخت: با چسباندن کاشی جدید بر روی کاشی‌های قدیمی، می‌توان سطح یکنواخت‌تری ایجاد کرد و نقاط ناهموار یا ترک‌های موجود در کاشی‌های قدیمی را پنهان کرد.
  • کاهش زحمت و هدر رفت مواد اولیه: از بین بردن کاشی‌های قدیمی ممکن است نیاز به کارهای مختلفی مانند کنده‌کاری و استخراج کاشی‌ها داشته باشد که باعث هدررفت مواد اولیه و زحمت اضافی می شود. با چسباندن کاشی جدید بر روی کاشی‌های قدیمی از این هدررفت و زحمت جلوگیری می شود.

با توجه به اینکه چسباندن کاشی روی کاشی دارای مزایای بسیار زیادی است اما برخی از معایب چسباندن کاشی روی کاشی یا معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک را نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

خرید انواع کاشی در درجه بندی های مختلف

برای خرید انواع کاشی و سرامیک در مانامستر

1.کم شدن متراژ و افزایش ارتفاع سطح مورد نظر

اولین ایرادی که هنگام چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی ایجاد می شود ، کاهش متراژ و ارتفاع است که ممکن است در برخی از منازل سبب انسداد مسیر کابینت‌ها، درب‌ها و سایر اجزا شود.

با توجه به افزوده شدن ضخامت کاشی، در مواردی افراد ناچار هستند برای بسته شدن درب‌ ها آن ‌ها را کوتاه کنند که در نهایت این عمل سبب از بین رفتن زیبایی درب ‌ها خواهد شد.

2.افزایش وزن نهایی سازه

در مواردی که نیاز به چسباندن کاشی روی کاشی است، در نتیجه سازه را به تحمل وزنی بیشتر از قبل واداشته ایم که اگر سازه اصلی استحکام لازم را نداشته باشد، در نهایت این عمل سبب سقوط و به وقوع پیوستن خطرات ناشی از آن می شود.

عدم نصب کاشی ‌های جدید به‌شکل کامل

3. عدم نصب کامل کاشی های جدید

یکی دیگر از معایبی که ممکن است در نصب کاشی جدید روی کاشی قدیمی رخ دهد، عدم نصب کاشی ‌های جدید به‌شکل کامل است.

اگر این عمل توسط افراد غیرماهر انجام شود و کاشی ‌های جدید به‌‌ خوبی به کاشی‌ های قدیمی متصل نشوند، نفوذپذیری آن ‌ها افزایش یافته و این امر باعث نشت آب از درزهای کاشی ‌ها خواهد شد و با فرسایش سطح زیرین کاشی، کاشی های بالایی جدا شده یا لق می زنند یا در بهترین حالت سبب کپک ‌زدن و فاسد شدن کاشی‌ و سرامیک ‌های جدید خواهد شد.

چه محدودیت ‌هایی در نصب کاشی روی کاشی وجود دارد؟

یکی از مهمترین سوال ها در رابطه با محدودیت هایی است که در روش چسباندن کاشی روی کاشی وجود دارد و در چه شرایطی نمی توانیم از این روش برای نصب کاشی استفاده کنیم؟

لازم به ذکر است که در هیچ محیطی محدودیتی برای نصب کاشی بر روی کاشی وجود ندارد و به صورت کلی در هر محیطی از جمله آشپزخانه، حمام، سرویس بهداشتی و… می توانید از این روش استفاده کنید.

البته در صورتی که سطح زیرین و کاشی های قدیمی دچار شکستگی های زیادی باشد؛ بهتر است کاشی زیرین را تعویض کرده و در نهایت کاشی و مصالح جدید بر روی دیوار نصب شود.

برخی از محدودیت های نصب کاشی روی کاشی به شرح زیر است:

  • سطح کاشی قدیمی حتما باید صاف و بدون هیچ گونه ارتفاع یا ناهمواری باشد. در غیر این صورت، نصب کاشی جدید با مشکلاتی همراه است.
  • کاشی قدیمی باید محکم و بدون هیچ گونه شکستگی باشد. زیرا اگر کاشی قدیمی شکسته شده باشد، نصب کاشی جدید نیز با مشکل روبرو می شود.
  • ضخامت کاشی قدیمی و جدید با یکدیگر همخوانی داشته باشد. زیرا در صورتی که کاشی جدید ضخامت بیشتری نسبت به کاشی قدیمی داشته باشد، نصب کاشی جدید با مشکل روبرو خواهد شد.
  • در صورتی که سازه تحمل بار اضافی نداشته باشد، نصب کاشی جدید بر روی کاشی قدیمی سبب افزایش بار وزنی زیربنای ساختمان شده و احتمال سقوط نیز افزایش می یابد که لازم است در این رابطه با مهندس معمار یا متخصص از مجموعه تولید و پخش مصالح ساختمانی مانامستر مشورت کنید.
  • در صورتی که کاشی قدیمی که در حمام، آشپزخانه یا منطقه دیگری با دمای مشخصی نصب شده است، برای نصب کاشی جدید نیز باید اطمینان حاصل شود که با دمای بالا سازگار است.
  • در صورت نصب کاشی جدید بر روی کاشی قدیمی در مناطقی که دارای رطوبت بالایی است، توصیه می شود از چسب کاشی و سرامیک مناسبی استفاده شود که تحمل رطوبت داشته باشد. همچنین فضای بین کاشی‌ نیز با مواد ضدآبی همچون سیلیکون پر شود تا از نفوذ آب به سطح زیرین کاشی ها جلوگیری شود.
صاف بودن سطح کاشی های قدیمی

نحوه چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی

چسباندن کاشی روی کاشی از جمله کارهایی است که حتما باید با دقت زیادی انجام شود تا در نهایت نتیجه دلخواه از آن بدست آید و بتواند زیبایی فضای مورد نظر را به خوبی تامین کند. بنابراین نحوه چسباندن کاشی روی کاشی به شرح زیر است.

گام اول

در گام اول از نصب کاشی روی کاشی آماده سازی ابزار و ملات مورد نیاز است. ابزارهای لازم را می توان به مواردی همچون کاشی دیوار، سرامیک کف، پودر بندکشی، ملات و… اشاره کرد که در صورت کامل نبودن مواد و لوازم نمی توان این عملیات را به درستی انجام داد.

آماده سازی سطح زیرین

گام دوم

گام دوم از نصب کاشی جدید روی کاشی قدیمی، آماده سازی سطح زیرین می باشد. ابتدا لازم است مطمئن شوید که سطح مورد نظر لغزنده نبوده و سطحی صاف و بدون ترک خوردگی فراهم است.

توجه کنید اگر درز یا شکافی بین کاشی های قبلی روی سطح مورد نظر به وجود آماده حتما با سیمان، بتن یا هر مواد و مصالح دیگری درزها پوشانده شود تا در نهایت سطح صاف و یکدستی فراهم شود.

سپس با استفاده از جوهر نمک تمام آلودگی های از قبل باقی مانده بر روی سطح را کاملا تمیز کنید. این مرحله از این جهت دارای اهمیت است که در صورت باقی ماندن آلودگی یا هرگونه گرد و غبار بر روی سطح، ارتباط بین کاشی جدید و سطح قدیمی سست می شود و در نهایت چسبندگی لازم ایجاد نمی شود.

گام سوم

گام سوم جهت نصب کاشی جدید روی کاشی های قدیمی، آماده کردن ملات مورد نیاز است. برای این مرحله می توانید از ملات سنتی و روش های قدیمی یا چسباندن کاشی روی کاشی با چسب بعنوان یک محصول نوین استفاده کنید و انتخاب نوع ملات متناسب با محیط، سطح مورد نظر و مواردی از این قبیل انتخاب می‌شود که در ادامه نیز این مساله بررسی می‌شود.

گام سوم

گام چهارم

گام چهارم نصب و چسباندن کاشی جدید روی کاشی قدیمی است. پس از انتخاب ملات نوبت به نصب کاشی‌ بر روی سطح است که ابتدا پشت کاشی را با مقدار مناسبی از چسب کاشی بپوشانید و پس از هموار کردن سطح کاشی را با دقت بچسبانید.

یکی از مهمترین ویژگی های نصب کاشی با استفاده از چسب، فراهم شدن بستر متراکم و غیرقابل نفوذ است که بر روی سطح کاشی قدیمی ایجاد می شود. پس از قرار دادن کاشی جدید بر روی سطح قدیمی حتما تا چند ساعت صبر کنید تا چسب به خوبی خشک شود و بهتر است طی این زمان به سطح فشار نیاورید.

هرگونه فشار در این مدت سبب لق شدن و جابجایی کاشی و سرامیک می شود و در نهایت سبب از بین رفتن زیبایی و استحکام سطح خواهد شد.

برای چسبندگی بهتر کاشی های جدید با سطح قبلی می توانید از یک چکش پلاستیکی استفاده کنید و با ضربات آرام به سطح کاشی در نهایت کاشی را به خوبی در محل قرارگیری آن ثابت کنید.

گام چهارم

گام پنجم

گام آخر نوبت به بندکشی می رسد امــا آنچه در این مرحله اهمیت دارد، حداقل 24 ساعت از زمان چسباندن و خشک شدن ملات یا چسب در سطح زیرین گذشته باشد. در این مرحله نیز می توانید برای بندکشی از پودر بندکشی یا خمیر بندکشی های آماده استفاده کنید و تمامی درزهای بین کاشی یا سرامیک را به خوبی بپوشانید.

پس از پوشاندن تمامی درزها با استفاده از یک دستمال لطیف و مرطوب ملات اضافی که بر روی کاشی مانده است را از بین ببرید تا زیبایی کاشی و سرامیک را تحت تاثیر قرار ندهد.

گام پنجم

نکات مهم برای نصب کاشی روی کاشی قدیمی

  • ابتدا کاشی ‌های لق را دقیقا بررسی کنید و هرگونه عیب و نقص را شناسایی کرده و رفع کنید تا نصب کاشی جدید روی سطح صاف و بی‌عیب و نقص انجام شود.
  • در طراحی و نصب کاشی ‌ها، مقدار بالا آمدن سطوح و افزایش قطر دیوارها را در نظر بگیرید تا پس از نصب کاشی ‌ها، سطح کاشی‌ها با دیگر سطوح مناسب تراز شود.
  • برای چسباندن کاشی‌ ها روی کاشی ‌های قدیمی و بتن ‌های پلیمری، از بهترین و با کیفیت‌ترین چسب موجود استفاده کنید تا بتوانید ماندگاری و ثبات کاشی ‌ها را تضمین کنید.
  • در اتصال کاشی ‌ها به زمین و دیوارها اطمینان حاصل کنید که به صورت صحیح و کاملا محکم انجام شود تا جلوی جدا شدن یا حتی کنده شدن کاشی‌ ها را بگیرید.
  • توصیه می شود کاشی ‌ها را روی سنگ‌ های طبیعی نصب نکنید، زیرا ممکن است با گذر زمان ناهمواری ‌ها و شکاف ‌ها در سنگ ‌ها به کاشی ‌ها انتقال پیدا کند و باعث ایجاد نقاط ضعف شود.
  • در طراحی نصب کاشی ‌ها، بندکشی را فراموش نکنید تا لبه‌ ها و کناره‌ های کاشی‌ ها به درستی و با دقت تراز شوند و جلوی احتمال برخورد و تکان خوردن کاشی ‌ها با هم را بگیرید.
عدم نصب کاشی ‌ها را روی سنگ‌ های طبیعی

بهترین چسب برای چسباندن کاشی روی کاشی

کاشی ها را با چسب بر روی سطوح گچ، آجر یا بر روی کاشی دیگر می چسبانند. چسب های کاشی کاری مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد و بیشتر برای کاشی های حمام، دستشویی، آشپزخانه استفاده می شود. چسب کاشی پودری و چسب کاشی خمیری انواع چسب کاشی کاری است.

چسب کاشی پودری را با آب ترکیب می کنند ولی چسب کاشی خمیری نیاز به ترکیب با آب ندارد و به صورت آماده است. بهترین چسب برای چسباندن کاشی روی کاشی، چسب های کاشی کاری هستند که دارای انواع مختلف پودری و خمیری می باشند.

چسب کاشی و سرامیک - مانامستر

برای خرید چسب کاشی و سرامیک از مانامستر

چسب کاشی خمیری

چسب های خمیری یکی از انواع چسب ها در بازار است که به صورت آماده و خمیری شکل در ظرف های مخصوصی قرار دارد و نیاز به هیچگونه ترکیباتی ندارد و قابل استفاده مستقیم است. این چسب پس از نصب کاشی تا 72 ساعت خشک نمی شود و کاشی ها قابل جابه جایی است.

از مزایای این نوع چسب می‌توان به سهولت استفاده از آن، مقاومت در برابر دما و فشار و چسبندگی بالا اشاره کرد.
چسب کاشی خمیری یکی از انواع چسب های کاشی کاری است که به صورت آماده و خمیری در ظرف های مخصوصی عرضه می‌شود و بدون نیاز به هیچگونه ترکیباتی می‌تواند مستقیماً مورد استفاده قرار گیرد.

از ویژگی‌های این چسب می توان به این نکته اشاره کرد که بعد از نصب کاشی‌ها، تا 72 ساعت خشک نمی‌شود که به نصب دقیق‌تر و جابه‌جایی آسان‌تر کاشی‌ها کمک می‌کند. همچنین مزایای این نوع چسب سهولت استفاده، مقاومت در برابر دما و فشار، و چسبندگی بالا است.

چسب کاشی پودری

چسب کاشی پودری

این نوع چسب به صورت پودر در بازار است و لازم است که با آب یا رزین ترکیب شود و به کمک همزن های مخصوص ترکیب و آماده شود. از نظر کیفیت این دو نمونه تفاوتی با هم ندارند، فقط چسب پودری نیاز به آماده کردن دارد.

به دلیل جنس و ترکیبی که دارد، در برابر رطوبت مقاوم است و حتی باعث آب بندی سطوح هم می‌شود، در برابر حرارت و تغییرات دما و فشار بسیار مقاوم است. این نوع چسب برای برقراری ارتباط قوی بین کاشی‌ها و سطوح مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جنس و ترکیب آن باعث مقاومت در برابر رطوبت و حتی ایجاد آب‌بندی در سطوح می‌شود. همچنین، در برابر تغییرات دما و فشار نیز بسیار مقاوم است.

چسب کاشی پرسلان

یکی دیگر از چسب های کاربردی برای نصب کاشی روی کاشی چسب پرسلان است که اغلب برای چسباندن سرامیک های پرسلان استفاده می شود، زیرا سرامیک پرسلان دارای مقاومت بالاتری در مقایسه با انواع کاشی معمولی است و با توجه به مواد اولیه استفاده شده در ساخت این نوع سرامیک، نسبت به سایر سرامیک‌ها جذب آب کمتری دارد و احتمال چسبیدن آن با چسب های معمولی پایین است.

برای خرید انواع چسب کاشی و سرامیک یا خرید انواع مواد شیمیایی ساختمان می توانید با کارشناسان مجموعه تولید و پخش مصالح ساختمانی مانامستر تماس بگیرید تا شما را برای خرید بهتر راهنمایی کنند.

نصب کاشی روی کاشی یکی از روش های سریع و کاربردی

کلام آخر

در این مقاله تلاش شد تا به صورت کامل به بررسی مراحل، شرایط و محدودیت های چسباندن کاشی روی کاشی بپردازیم و آنچه از این مطلب بدست آوردیم نصب کاشی روی کاشی یکی از روش های سریع و کاربردی برای تغییر دکوراسیون است که می توانید در کوتاه ترین زمان ممکن با حداقل هزینه ها انجام شود.

منبع: tileclub، toppstiles

سوالات متداول

چسباندن کاشی روی کاشی چه مزیتی دارد؟

یکی از روش های نصب کاشی جدید برای تغییر دکوراسیون منزل است که بدون کندن کاشی های قدیمی به نصب کاشی های جدید می پردازیم و در زمان و هزینه ها نیز صرفه جویی می شود.

معایب چسباندن کاشی روی کاشی چیست؟

کم شدن متراژ و افزایش ارتفاع سطح مورد نظر، افزایش وزن نهایی سازه و عدم نصب کامل کاشی های جدید از جمله معایب نصب کاشی روی کاشی است که در موارد مختلف با توجه به محیط و شرایط بوجود می آید.

5 3 رای ها
امتیاز بدهید
اشتراک در
اطلاع از
6 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سعید اکبری
امتیاز بدهید :
     

سلام. خواستم ازتون تشکر کنم مقاله خیلی خوبی بود من شروع کار هستم و کمک خیلی خوبی برام بود مطالبتون

نسترن امیدی
پاسخ به  سعید اکبری

دوست عزیز ممنون از حسن توجه شما! در صورتی که این مقاله از مجله نساجیت برای شما مفید بود برای دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید!

افشار
امتیاز بدهید :
     

با تجربه کم و بیشی که از قبل برای نصب کاشی داشتم و مطالعه این مقاله تونستم خودم کاشی های دستشویی را روی کاشی نصب کنم و نتیجه خوبی داد.

نسترن امیدی
پاسخ به  افشار

دوست عزیز ممنون از حسن توجه شما! در صورتی که این مقاله از مجله مانامستر برای شما مفید بود برای دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید!

حسن زاده
امتیاز بدهید :
     

سلام می خواستم بدونم مانامستر چسب خمیری هم داره؟

نسترن امیدی
پاسخ به  حسن زاده

دوست عزیز برای خرید چسب کاشی خمیری می توانید با کارشناسان ما در بخش فروش در ارتباط باشید!

برترین گروه های محصولی مانامستر

جدیدترین مقالات مانامستر

در این مطلب از مجله مانامستر توضیح می‌دهیم که سنگ گرانیت چیست؛ سپس به بررسی ویژگی‌های مختلف این سنگ و کاربرد آن می‌پردازیم.
مجله مصالح ساختمانی مانامستر در این مقاله پس از معرفی اینکه سنگ بازالت چیست، شما را با مزایا، معایب و کاربردهای متفاوت آن آشنا می‌سازد.
بیسکویت کاشی، در واقع بدنه‌ی اولیه و پخته‌شده‌ی کاشی، پیش از لعاب و رنگ نهایی است که نقشی اساسی در زیبایی و کیفیت نهایی کاشی ایفا می‌کند.

تماس با ماناتایل

یکی از روش های زیر را برای ارتباط با ماناتایل انتخاب کنید.