ما در این مقاله می خواهیم شما را با تفاوت کاشی و سرامیک، انواع کاشی و سرامیک از نظر:
- طرح
- لعاب
- جنس بدنه
- سایز
- کاربرد
و… آشنا کنیم. با راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک ما از انتخاب تا خرید کاشی و سرامیک خود همراه باشید. کاشی، به هر واحد تقريبا كوچك و نازك با شكلی هندسی كه در تعداد زياد جهت پوشش سطوح مورد استفاده قرار میگيرد. کاشی معمولا به شکل مربع یا مستطیل است و ضخامت آن چیزی در حدود چند میلی متر است.
یک طرف کاشی، سمت سفالی و استخوان بندی آن است و طرف دیگر یا روی کاشی که لعاب دارد، دارای سطح صیقلی است. جنس لعاب روی کاشی از شیشه، اکسیدهای فلزی و معدنی است. از کاشی عموماً برای پوشش سقف ها، کف و دیوارهای فضاهای مختلف ساختمان استفاده می شود.
تفاوت کاشی و سرامیک شامل چه مواردی می شود؟
واژه های کاشی وسرامیک در زبان فارسی معمولا با هم استفاده می شوند. برخی فکر می کنند که این دو از نظر جنس با هم تفاوت دارند اما این طور نیست. کاشی همان محصول کلی است که انواع جنس ها، رنگ ها، سایزها و کاربردها را دارد. اما سرامیک نوعی از پوشش است که روی کاشی قرار می گیرد. یعنی اگر کاشی دارای لعاب سرامیکی باشد، سرامیک نام خواهد داشت.
در ادامه ی راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک به تمامی دسته بندی های کاشی می پردازیم:
- دسته بندی از نظر طرح
- دسته بندی از نظر سایز
- دسته بندی از نظر لعاب
- دسته بندی از نظر جنس بدنه
- دسته بندی از نظر رنگ
- دسته بندی از نظر فضای کاربرد
- دسته بندی از نظر قاب بندی
- دسته بندی از نظر قیمت
- دسته بندی از نظر برندهای مختلف
- دسته بندی از نظر درجه بندی
1. دسته بندی از نظر انواع طرح کاشی
یکی از مواردی که در راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک به آن می پردازیم انواع طرح کاشی است که زیر آورده شده است:
طرح چوب و پارکت
سرامیک طرح پارکت علاوه بر زیبایی، مقاومت و استحکام بالایی نیز دارد. بنابراین می توانید در حیاط خود نیز از این سرامیک های طرح چوب استفاده کنید و نگران خیس شدن آن ها زیر باران و شستشو نباشید. همچنین کاشی طرح پارکت، نسبت به چوب کم هزینه تر است. از این رو با استفاده از آن می توان با صرف هزینه کم، طراحی بسیار زیبایی برای کف پوش ها انجام داد.
کاشی طرح چوب و کاشی طرح پارکت را می توان برای طراحی کف فضاهای اداری و دکوراسیون داخلی منازل به کار برد. از آن جایی که این سرامیک ها بسیار شبیه به چوب می باشند، گزینه مناسب برای افرادی است که به طرح چوب علاقه دارند.
طرح موزاییک
موزاییک صنعت و هنری است که به دوران یونان و روم باستان باز میگردد. از این طرح برای تزئین مقبرهها و قصرها استفاده میشد. امروزه برای کاشی طرح موزائیک کاربردهای فراوانی وجود دارد. برای مثال به عنوان دیوارپوش حمام، دستشویی، آشپزخانه، کف حیاط و دیواره باغچه از این کاشی موزاییکی استفاده می شود.
طرح سنگ
کاشی طرح سنگ شباهت زیادی به سنگ مرمر و دیگر انواع سنگ دارد و اغلب اوقات با سنگ های طبیعی اشتباه گرفته می شود. از کاشی سرامیک طرح سنگ مخصوصا طرح سنگ مرمر، در بخش های مختلف خانه از جمله پذیرایی، اتاق خواب، آشپزخانه و حیاط به کار میرود.
بیشتر بخوانید: مقایسه جامع تفاوت سنگ و سرامیک: از ظاهر و ویژگیها تا قیمت و نگهداری
طرح آجر
کاشی طرح آجر یکی از مصالح محبوب ساختمانی برای استفاده در نما، حیاط، پارکینگ و حتی فضای داخلی منزل به حساب میآید. کاشی طرح آجر را می توان هم برای داخل ساختمان و هم برای نمای بیرونی ساختمان مورد استفاده قرار داد.
دیوار آجری برای تمامی سبکهای دکوراسیون داخلی بلا مانع بوده و تنها نیاز به کمی خلاقیت و آگاهی در مورد چیدمان و ترکیب دکوراسیون داخلی دارد.
طرح بتن و سیمان
کاشی طرح بتن و سیمان، تداعی کننده ی سبک مدرن و مینیمال است که امروزه در جهان بسیار طرفدار دارد. از کاشی طرح بتن و سیمان می توان به عنوان یکی از برترین جایگزین ها برای سیمان و بتن اکسپوز در طراحی داخلی نام برد. از کاشی بتنی و کاشی سیمانی می توان هم برای کف و هم برای بدنه در هر فضایی استفاده نمود که دلیل آن ارزانتر بودن و راحتی نظافت آن است.
طرح کاغذ دیواری
بسیاری از کافه ها، رستوران ها، مکان ها و محافل بسیار لوکس امروزه به راحتی و با آغوشی باز از کاشی و سرامیک طرح کاغذ دیواری در دیوارهای محل کسب خود استفاده می کنند بدون اینکه کوچک ترین دلخوری از کیفیت و زیبایی و یا کمترین نگرانی از دوام و ماندگاری آن ها داشته باشند.
همچنین برای دیوار اتاقها در خانه و یا حتی تزئین قسمتی از هال، پذیرایی و اتاق نشیمن می توان از کاشی طرح کاغذ دیواری استفاده کرد.
طرح شطرنجی
کاشی طرح شطرنجی یک الگوی شبکه ای است که دو رنگ متفاوت دارد که به صورت مساوی پخش شده اند. نصب سرامیک شطرنجی بسیار آسان است. زیرا با جهت افقی و تنها دو رنگ طرف هستید. پس از الگوی تک رنگ، الگوی شطرنجی آسان ترین الگوی کاشی دیوار است.
طرح گل دار
کاشی های گل دار و کاشی های طرح دار برای دیوار پشت سینک ظرفشویی و پشت اجاق گاز مناسب هستند. می توانید برای بقیه قسمت های دیوار آشپزخانه از کاشی های با طرح ساده استفاده کنید. کاشی گل دار دو نوع دارد. در نوع کلاسیک، هر قطعه از کاشی زمینه گل دار جداگانه دارد ولی در نوع دوم، قطعات کاشی به مانند پازل یک طرح کلی گل دار را به نمایش در میآورند.
طرح شیشه ای
امروزه استفاده از کاشی های شیشه ای برای پوشش دیوارهای اصلی بسیار رایج شده است. شما می توانید کاشی سرامیک شیشه ای را در هر مکانی استفاده کنید و فضای مدرن تری ایجاد کنید. انعکاس نور در این نوع کاشی نمای زیبایی به دیوارهای شما خواهد بخشید. سرامیک های طرح شیشه، رنگ بندی های متنوعی دارند.
طرح سه بعدی
جدیدترین نسل کاشی و سرامیک که جلوه ای بینظیر و شیک را ایجاد میکند، کاشی و سرامیک سه بعدی است. سرامیک های سه بعدی به دلیل جذابیت و زیبایی که دارند در طراحی دکوراسیون داخلی منزل جایگاه ویژه ای پیدا کرده اند و از آن ها به عنوان دیوارپوش و کفپوش استفاده می شود. کاشی های سه بعدی طرح های متنوعی دارند که بیشتر الهام گرفته از طبیعت هستند.
معمولا این نوع کاشی های سه بعدی را می توان به عنوان دیوارپوش در تمام نقاط خانه استفاده کرد اما هنگامی که از آنها به عنوان کف پوش استفاده میشود زیبایی دو چندانی پیدا میکنند.
طرح راه راه یا کرکره ای
کاشی سرامیک کرکره ای یا راه راه کاربرد وسیعی دارد. می توان از آن برای دیوارهای مراکز تجاری، فروشگاه ها، هتل ها، لابی، سالن اجتماعات، آشپزخانه، سرویس بهداشتی، پارکینگ و راهرو استفاده کرد.
طرح موج دار
سرامیک موج دار یکی از طرح های ساده و خاصی از سرامیک ها است که با دارا بودن طرح دکوری و رنگ بندی ملایم، برای انواع فضاها مثل سالن پذیرایی، رستوران، سرویس بهداشتی، حمام، بین کابینت و … استفاده میشود. کاشی موج دار برای دیوار سرویس بهداشتی طرفداران زیادی دارد.
2. انواع سایز کاشی
ابتدا می خواهیم کاشی مربعی و کاشی مستطیلی را مقایسه کنیم. این سوال که کاشی مربعی بهتر است یا کاشی مستطیلی به فضایی که کاشی در آن نصب می شود بستگی دارد. کاشی مربعی باعث ایجاد یکنواختی در فضا می شود. کاشی مستطیلی فضا را بزرگتر از چیزی که هست نشان می دهد.
اگر کاشی های مستطیلی به صورت متقاطع گذاشته شوند برای راهرو های طویل و باریک مناسب هستند. زیرا آنها را پهن تر و کوتاه تر نشان می دهند. برای راهرو های کوتاه می توان کاشی های مستطیلی را به صورت طولی نصب کرد تا چشم را به خود همراه کنند و فضا را طویل تر جلوه بدهند.
کاشی ریز و مینیاتوری
این محصول در بازار با نام های مختلفی همچون سرامیک مینیاتوری، سرامیک استخری، سرامیک ریز و کاشی بین کابینتی نیز شناخته می شود. از کاشی مینیاتوری به علت مقاومت سایشی بالا می توان در کف استخر استفاده کرد.
کاشی سایز 60*30
کاشی 60در 30 می تواند به تنهایی یا به همراه سایز کاشی 60*60، روی دیوار مورد استفاده قرار گیرد.
کاشی سایز 90*30
کاشی 90*30 ساده و گلدار برای دیوار سرویس های بهداشتی و آشپزخانه مناسب است. کاشی سایز 90*30 طرح چوب برای کف مناسب است که جایگزین مناسبی برای پارکت هست.
کاشی سایز 60*60
کف ساخته شده از کاشی 60*60 به علت لبه های اصلاح شده این نوع کاشی، ظاهری یکپارچه و زیبا دارد.
کاشی سایز 120*60
کاشی 120*60، فضا را بزرگتر نشان داده و ظاهری کلاسیک به آن می دهد که هم برای کف هم برای دیوار می توان از آن استفاده کرد. در کل، هر چه ابعاد کاشی بزرگ تر باشد، فضا را بزرگ تر نشان می دهد.
کاشی سایز 80*80
کف ساخته شده کاشی 80*80 ، می تواند هر فضایی را مدرن کند. تمام کاشی های 80*80 دارای لبه های اصلاح شده هستند و می توان با اتصالات بسیار ریز آنها را به هم متصل کرد و سطحی یکپارچه و با ظرافت ایجاد کرد.
کاشی سایز 120*20
از کاشی 120*20 ، برای دیوار و کف استفاده می شود. کاشی های طرح دار و ساده برای دیوار و کاشی های طرح چوب برای کف مورد استفاده قرار می گیرند.
کاشی سایز 100*40
از کاشی 100*40 برای دیوار راهرو و راه پله استفاده می شود.
کاشی سایز 105*35
از کاشی 105*35 برای راهرو، راه پله، دیوار هال و سالن ها استفاده می شود.
کاشی سایز 50*50
از کاشی 50*50 در کف ساختمان استفاده می شود.
کاشی سایز 120*40
کاشی 120*40 برای راهرو، راه پله، دیوار هال و سالن ها مناسب است.
کاشی دکوراتیو یا کاشی بردر
کاشی سرامیک دکوراتیو، کاشی باریک نوار مانندی است که از آن به عنوان حاشیه کاشی کاری استفاده میشود. این کاشی نواری در انواع سایزها تولید می شود. طول این کاشی باریک از 20 تا 90 سانتی متر متغیر است که بیشتر به صورت 60 سانتی متری تولید میشود.
پهنای کاشی حاشیه از 1 سانتی متر تا 10 و حتی 15 سانتی متر متفاوت هستند و با توجه به طرح زمینه کاشی اصلی انتخاب میشود. برش این نوارها به صورت فابریک است و به طور کل به صورت عددی فروخته میشود.
کاشی بزرگ اسلب
سرامیک اسلب یا سرامیک سایز بزرگ مساحت بیشتری را نسبت به سایر سرامیکها و کاشیها پوشش میدهد و این باعث یکپارچگی بیشتر در ظاهر فضا می شود. این یکپارچگی به معنی تعداد درز کمتر و در عین حال نظافت آسان تر است. بنابراین از کاشی اسلب برای دیوار و یکپارچگی دیوارها استفاده می کنند.
3. انواع کاشی از نظر لعاب
در ادامه راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک انواع کاشی از نظر لعاب مورد بررسی قرار می گیرد:
لعاب پولیش و لعاب نانو پولیش
سطوح کاشی های پرسلانی زبر هستند اما اگر سطح آنها را صیقل بدهند، سطحی شفاف مانند شیشه پیدا میکنند که به آن کاشی پولیشی گفته می شود. برای پر کردن منافذ ریزی که به هنگام صیقل دادن کاشی ایجاد می شود از پوشش های نانو استفاده می شود که به آن لعاب نانو پولیش می گویند. از معایب کاشی سرامیک پولیشی میوان به لغزنده بودن آن اشاره کرد.
لعاب براق
کاشی براق فضاهای کوچک را بزرگتر و فضاهای تاریک را روشن تر جلوه میدهد و نظافت آن راحت تر است. از طرف دیگر، کاشی های براق سطح لغزنده ای دارند و کثیفی را بیشتر نشان می دهند.
لعاب نیمه براق
مصرف کاشی های با لعاب نیمه براق بسیار بالاتر از براق است. چرا که عیوب سطح را کمتر نشان می دهند و در عین حال براقیت نسبی هم دارند.
لعاب کدر یا لعاب اپک
با وجود اینکه کاشی های کدر سطح درخشانی دارند اما نور قادر به عبور از این لعاب ها نیست. بنابراین نور از سطح لعاب منعکس شده و بدنه کاشی از زیر لعاب دیده نمی شود.
لعاب مات
کاشیهای با لعاب مات چسبندگی سطح بالایی دارند و نگهداری آنها راحتتر است. اما لکههای روی کاشی مات سخت تمیز می شود و فضا را به همان اندازه که هست نشان میدهد.
- بیشتر بخوانید : “سرامیک مات یا براق؟“
لعاب شوگر
وقتی روی لعاب کاشی، دانه های ریزی مثل شکر وجود داشته باشد، به آن کاشی شوگردار گفته می شود. می توان از سرامیک های شوگردار برای دیوار و کف استفاده کرد.
4. انواع جنس بدنه کاشی
در ادامه مطلب راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک به بررسی انواع جنس بدنه کاشی می پردازیم:
کاشی خاک سفید و کاشی خاک قرمز
خاکی که برای پخت کاشی استفاده می شوند سفید یا قرمز است. در کشور ما برای تولید کاشی بیشتر از کاشی خاک قرمز استفاده می شود ولی از لحاظ کیفی فرقی با کاشی خاک سفید ندارد. معمولا کاشی خاک سفید به علت روشن بودن محبوبیت بیشتری دارد.
کاشی پرسلان
کاشی سرامیک پرسلان از خاک رس و سیلیس فلدسپات یا گرانیت تشکیل می شود. تفاوت آن با کاشی های دیگر در مقاومت و استحکام بالا است. زیرا مدت زمان بیشتری در کوره می ماند. از مزایای کاشی پرسلان می توان به مقاومت در برابر سرما، دوام و شستشوی راحت اشاره کرد.
کاشی فول بادی
کاشی فول بادی جزو آخرین تکنولوژی های تولید کاشی در ایران است. این کاشی نسبت به پرسلان دارای جذب آب کمتر(یک چهارم پرسلان)، مقاومت بالاتر، ضد لک، ضد خش و هم چنین قیمت بیشتر است. سرامیک فول بادی برای مکان های پر رفت و آمد و با رطوبت بالا بسیار مناسب است.
- بیشتر بخوانید: تفاوت سرامیک پرسلان و سرامیک فول بادی
5. انواع کاربرد کاشی
امروزه یکی از مصالح پرکاربرد در ساختمان کاشی و سرامیک است که با تنوع بالا از نظر ظاهری و خواص مختلفی که دارند توانسته اند جای خود را در قسمت های مختلف یک ساختمان مانند سرویس بهداشتی و حمام، آشپزخانه، حیاط، پارکینگ، نمای ساختمان، گلخانه و سایر قسمت ها باز کنند و به آنها جلوه های نو و جذاب ببخشند.
در ادامه راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک به توضیح انواع کاشی از نظر فضای کاربرد می پردازیم:
کاشی سرویس بهداشتی و حمام
اگر رنگ کاشی سرویس بهداشتی روشن باشد نور را منعکس می کند و این باعث می شود برای فضاهای کوچک بدون پنجره بهترین گزینه باشند. از نظر بهداشتی نیز بهترین رنگ برای کاشی حمام و دستشویی رنگ های روشن هستند. زیرا کثیفی را زودتر نشان می دهند. اگر سایز کاشی دستشویی و حمام باشد، فضا را باز تر جلوه می دهد.
برای انتخاب کاشی سرامیک حمام، سراغ رنگ های روشن یا گرم مانند کرم، شیری، شکلاتی روشن یا نسکافه ای بروید تا به این ترتیب میزان سردی و رطوبت این فضا را که بی شک بر ساختار اسکلتی بدن تاثیر می گذارد، به حداقل برسانید. انتخاب کاشی با رنگ گرم، علاوه بر خنثی کردن میزان سردی انرژی حمام به بزرگ تر دیده شدن فضای حمام تان نیز کمک می کند.
- بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کاشی و سرامیک سرویس بهداشتی
کاشی استخری
کاشی استخری در دو نوع سرامیکی و شیشه ای هستند. سرامیک پرسلان و مینیاتوری برای استخرهای شنا کاربرد بیشتری دارند. کاشی های ریز قابلیت نصب در لبه های گرد استخر را دارند. تفاوت کاشی استخری و کاشی معمولی در میزان جذب آب و مقاومت در برابر یخ زدگی است.
کاشی سرامیک هال و پذیرایی
انتخاب و خرید کاشی کف پذیرایی و کاشی دیوار پذیرایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به عنوان مثال دکوراسیون پذیرایی سفید یکی از بهترین ایدهها برای داشتن فضایی شاد است. رنگ تیره فضای شما را کوچک تر و رنگ روشن فضا را بزرگ تر نشان میدهد. درست است که مدل ضد آب و با دوام سرامیک پذیرایی کمی هزینه بیشتری دارد، اما در دراز مدت قطعا به نفع شما خواهد بود.
در راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک هال و پذیرایی، اگر هال و پذیرایی کوچکی دارید، بهترین کار استفاده از سرامیک سایز بزرگ یا همان سرامیک اسلب است تا فضای شما را بزرگ تر نشان دهد. برای کف پذیرایی می توانید از سرامیک طرح پارکت یا طرح سنگ استفاده کنید.
کاشی آشپزخانه
چیدمان درست سرامیک آشپزخانه و انتخاب درست طرح و رنگ کاشی ها تاثیر بسیار زیادی در زیبایی خانه و آشپزخانه دارد. رنگ و طرح کاشی آشپزخانه باید با سایر وسایل موجود در آشپزخانه هماهنگ باشد. برای مثال اگر کاشی دیوار آشپزخانه و کاشی بین کابینتی با کابینت ها هماهنگ نباشد باعث شلوغی آشپزخانه و کاهش زیبایی آن میشود.
کاشی پارکینگ و انباری
یکی از نکات مهم در راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک این است که کاشی پارکینگ و کاشی انباری باید از استحکام بالایی برخوردار باشند. مساحت پارکینگ و انباری بر روی انتخاب طرح، رنگ و سایز سرامیک مناسب برای دیوار و کف آن تاثیر دارد.
در ضمن باید هماهنگی سرامیک پارکینگ، سرامیک حیاط و سرامیک انباری را با یکدیگر و همچنین فضای داخلی خانه در نظر بگیرید. استفاده از سرامیک سایز بزرگ برای پارکینگ کوچک مناسب نیست. برای پارکینگهای کوچک کاشی های روشن و ساده بهتر هستند.
کاشی سرامیک حیاط
در راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک، سرامیک حیاط در انواع مدل های طرح سنگ و چوب، سه بعدی و ساده تولید می شود. با توجه به اینکه سرامیک حیاط به دلیل گرد و خاک، بارش باران و … زودتر کثیف می شود، از این رو بهتر است رنگ آن ها را از بین رنگ های تیره انتخاب نمایید تا کثیفی آنها کمتر به نظر برسد.
کاشی سرامیک راه پله
برای راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک از انواع کاشی راه پله می توان به طرح چوب، شیشه و سرامیک اشاره کرد. بهتر است طرح سرامیک راه پله را از بین طرح های شلوغ انتخاب نکنید. زیرا باعث می شوند فضای پله ها نامطلوب به نظر برسند.
کاشی سرامیک بالکن
با توجه به گل کاری و ایجاد فضای سبز در تراس و بالکن، سرامیک بالکن علاوه بر مقاومت بالا در برابر عوامل جوی و رطوبت، باید بتواند جلوه و زیبایی خاصی به فضای تراس شما ببخشد. سرامیک بالکن باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- قابل شستشو باشد.
- نسبت به تغییرات آب و هوایی مقاوم باشد.
- تابش نور خورشید باعث تغییر رنگ و شکل آن نشود.
سرامیک تراس برای آنهایی که قصد نصب گاز و آشپزی در آن را دارند، بسیار مناسبتر است. اما برای آنهایی که میخواهند در بالکن گل پرورش دهند و یا فضایی دنج برای نشستن در آن جا طراحی کنند بدون شک ترمو وود یا همان کفپوش چوبی بالکن، یک گزینهی عالی خواهد بود.
کاشی بین کابینتی
در راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک، کاشی بین کابینتی از مواردی است که برای زیبایی دکوراسیون داخلی و پوشش فضاهای خالی بین کابینت بکار میرود. استفاده از کاشی که بتواند بازتاب نور داشته باشد باعث دل باز شدن فضا می شود. همچنین سرامیک بین کابینت باید با محیط آشپزخانه بیشترین هماهنگی را داشته باشد.
سرامیک بین کابینتی با کیفیت باید ویژگی های زیر را داشته باشد:
- مقاوم در برابر حرارت
- مقاوم در برابر ضربه
- مقاوم در برابر شستشو
- هماهنگی رنگ و اندازه آن با فضای آشپزخانه
کاشی کف
به عنوان راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک باید گفت که از محبوب ترین انواع کاشی کف می توان به طرح پارکت، طرح سنگ و سه بعدی اشاره کرد. سرامیک کف طرح پارکت، جایگزین مناسبی برای چوب است. سرامیک کف با طرح سنگ در کنار مزایای استفاده از متریال سرامیک، جلوهای از طبیعت را هم به فضا هدیه می دهد.
سرامیک هایی با طرح های سه بعدی نیز در بازار موجود هستند که انتخاب مناسبی برای کفپوش هستند. انواع کفپوش سرامیکی با طیف رنگ قهوهای جزو مواردی است که به راحتی با هر دکوراسیونی هماهنگ میشوند. کاشی کف رنگ کرم بعد از رنگ قهوهای، پرطرفدارترین رنگ است که می توان برای کف پذیرایی خانه های کوچک از آن ها استفاده کرد.
- بیشتر بخوانید: انواع چیدمان کاشی و سرامیک کف
کاشی سرامیک سالن و لابی
دوام و پایداری یکی از اصول انتخاب کاشی کف برای ورودی ساختمان است. برای سرامیک لابی و سرامیک سالن، سرامیک اسلب یکی از پرکاربردترین و محبوبترین انتخاب ها برای تزئین و پوشش بخش های مختلف به ویژه کف و دیوار است.
روش ساخت منحصر به فرد، اندازه بزرگ و یکپارچه، استحکام بالا و همچنین تنوع طرح و رنگ بالای سرامیک اسلب باعث شده است قابلیت استفاده در منازل و لابی هتل ها را داشته باشد.
کاشی دیوار
در راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک برای انتخاب کاشی دیوار باید به چند نکته توجه داشته باشید:
- سرامیکها ممکن است سطحی براق یا مات داشته باشند. سرامیک های مات دارای سطحی ملایم تر و در بسیاری از موارد خوشایندتر هستند.
- برای سرامیک دیوار فضاهایی که هوای مرطوب دارند، مثل حمام، سرامیک براق مناسب است.
- سعی کنید برای کاشی دیوار آشپزخانه از کاشی مات و یا دارای برجستگیهای زبر و خشن استفاده نکنید. چرا که میتواند بستر مناسبی جهت جذب چربی، لکه و آلودگی باشد. از طرفی تمیز کردن سرامیک براق به مراتب راحت تر از نوع مات آن است.
- مطابق اصول طراحی داخلی، کاشی های رنگ روشن فضا را بزرگتر و کاشی های رنگ تیره فضا را گرم تر نشان میدهند. اما در نهایت، بهترین رنگ، رنگی است که شما دوست دارید و احساس خوشایندی به شما میدهد.
در حال حاضر محبوبترین و جدیدترین سرامیکهای دیواری از نوع ریز و مینیاتوری هستند. با نصب آن ها بین کابینت ها یا بالای سینک ظرفشویی، می توان جلوه ای مدرن به آشپزخانه بخشید. اگر کاشی دیواری را بزرگ انتخاب کنید، فضاهایی مانند حمام، سرویس بهداشتی کوچک و یا اتاق خواب را به طرز شگفت انگیزی بزرگ تر نشان می دهند.
سرامیک نما
یکی از مواردی که برای راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک باید بدانید این است که اولین مشخصه یک ساختمان نمای آن است. بنابراین در صورتی که انتخاب شما برای نما، کاشی و سرامیک است، انتخاب آن بسیار مهم است.
نمای سرامیکی نسبت به نمای سنگی دارای مزایایی مثل یکپارچکی رنگ و طرح، مقرون به صرفه بودن، سرعت بالا در اجرای سرامیک نما و مقاومت بیشتر در برابر ترک خوردگی است.
برای نمای ساختمانهای مناطق سردسیر و مرطوب، کاشی نما به علت عایق رطوبت بودن و مقاومت در برابر تغییر دما، بهترین گزینه است.
6. انواع قیمت کاشی
برای راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک قیمت انواع کاشی را میتوان در چهار گروه دسته بندی کرد:
- کاشی ارزان
- کاشی با قیمت متوسط
- کاشی گران
- کاشی لاکچری
قیمت کاشی به عوامل زیادی بستگی دارد:
- زیبایی ظاهر( طرح و مدل)
- مواد سازنده
- فرایند ساخت
- سختی نصب
- درجه یا گرید
قیمت سرامیک متراکم و با دانسیته زیاد بالاتر است. زیرا در دماهای بسیار زیاد (که دستیابی به آنها گران تر و زمان بر است) پخت می شود. هرچه بدنه خاک رس یک کاشی تراکم کمتری داشته باشد، متخلخل تر است و رطوبت را بیشتر جذب میکند. بنابراین قیمت آن پایین تر است.
اگر برای مکان هایی که رطوبت زیادی ندارند نیاز به نصب کاشی دارید، کاشی های با قیمت ارزان و متوسط برای شما مناسب هستند. اما برای مکان هایی مثل حمام که رطوبت زیادی دارند، بهتر است از سرامیک گران مثل پرسلان استفاده کنید که مقاومت بالا و جذب رطوبت پایینی دارد.
7. انواع رنگ کاشی
یکی دیگر از مواردی که باید در راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک مد نظر داشته باشید رنگ کاشی می باشد در ادامه چند نمونه رنگ محبوب گفته شده است:
کاشی سفید
برای کف خانه هایی با سبک دکوراسیون مدرن، سرامیک سفید بهترین انتخاب است. رایج ترین مکانی که می توان از کاشی سفید استفاده کرد، دیوار بین کابینتی است. کاشی سفید براق یکی از بهترین انواع کاشی هایی است که تمیز کردن آن بسیار آسان است.
رنگ سفید رنگی شاد و روشن است و از آن جایی که استفاده از آن باعث ایجاد یکنواختی می شود، بهتر است در کنار آن از رنگ های دیگر نیز استفاده کنید، مثل سرامیک سفید طلایی، سرامیک سفید رگه دار یا سرامیک سفید نقره ای.
کاشی نیلی (کاشی آبی نفتی)
به عنوان راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک باید گفت که طیف رنگ نیلی اغلب در کوراسیون به کار نمی رود. هنگام انتخاب کاشی با رنگ های تیره، اکثر افراد مشکی را انتخاب می کنند. سیاه رنگی شیک و کلاسیک است و با بسیاری از سبک ها هماهنگ می شود. اما ممکن است برای برخی افراد خیلی تیره و تاریک به نظر بیاید.
در این شرایط می توان رنگ آبی نفتی را جایگزینی مناسب دانست. این رنگ آبی، تیره است اما نه به مقدار زیاد. همه چیز این رنگ به اندازه ای است که به دکوراسیون شما جذابیت خاصی بدهد بدون اینکه آن را غمگین نشان دهد.
کاشی آبی
به عنوان یک راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک، کاشی آبی استرس و نگرانی را از بین می برد و به فضا آرامش می بخشد. استفاده از سرامیک آبی رنگ در طیف های ملایم و روشن برای فضاهای استراحت مثل اتاق خواب مناسب است. ترکیب سرامیک آبی و سفید یا آبی و قهوه ای یک ترکیب کلاسیک می آفریند که همیشه زیبا است.
کاشی آبی مناسب ترین رنگ برای سرویس های بهداشتی محسوب می شود. معمولا بهتر است در سرویس های بهداشتی از طیفی از آبی مثل آبی آکواریوم، آبی فیروزه ای و یا سبزآبی استفاده کنید چون فضا را بازتر جلوه می دهند.
کاشی فیروزه ای
رنگ آبی فیروزه ای طرفداران خاص خود را دارد. یک راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک این است که اگر کاشی رنگ سفید را با کاشی فیروزه ای در دکوراسیون حمام خود ترکیب کنید، فضایی دلپذیر به آن میبخشد. سرامیک آبی فیروزه ای با رنگ چوب هم ترکیب زیبایی ایجاد می کند. بنابراین می توانید از کاشی فیروزه ای در بین کابینت های چوبی نیز استفاده کنید. بیشترین کاربرد این رنگ در کاشی های استخری و کاشی حوض های خانگی است.
کاشی بژ
کاشی رنگ بژ مناسب دیوارها، سقف و کف است. امروزه متداول ترین ترکیب های رنگی برای رنگ بژ رنگ های خاکستری، سفید، فیروزه ای، قهوه ای، آبی و صورتی هستند. اگر دوست دارید ترکیب شادتری داشته باشید سرامیک رنگ بژ را همراه با نارنجی، بنفش و یا سبز زمردی استفاده کنید.
کاشی سبز
در راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک رنگ سبز در دکوراسیون القا کننده آرامش و تعادل در فضا است. استفاده از کاشی سبز رنگ در مکان هایی مانند اتاق های کوچک، آشپزخانه ها، حمام و دستشویی باعث ایجاد فضایی روشن و فرح بخش می شود.
در صورتی که علاقمند به سبک کلاسیک هستید بهترین انتخاب برای شما استفاده از کاشی سبز زیتونی است. این رنگ در کنار رنگ های قهوه ای و طلایی ترکیب زیبا و مجللی را ایجاد می کند. شما می توانید بر اساس سبک مورد نظر خود در بخش های مختلف منزل از سرامیک سبز روشن، سرامیک سبز یشمی و یا سرامیک سبزآبی استفاده کنید.
کاشی طلایی
رنگ طلایی لوكس ترین رنگ دنیاست. جالب است بدانید کاشی طلایی تنها رنگی است که با تمام رنگها از سفید تا سیاه جذاب به نظر میرسد. در استفاده از سرامیک طلایی آشپزخانه یا سرویس بهداشتی، به میزان نور خانه خود دقت کنید. زیرا کاشی طلایی رنگ در برخورد با نور میتواند باعث آزار چشم و ناخوشایند شدن فضای شما شود.
کاشی طلایی – مشكی طلایی – آبی طلایی – سفید برای دكوراسیون پذیرایی و بین کابینتی مناسب هستند.
کاشی خاکستری
در راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک شما می توانید دکوراسیون منزل خود را با رنگ طوسی زیبا کنید. اگر از سرامیک طوسی برای کف استفاده کنید و هم چنین قصد هم نداشته باشید تا روی آن فرش پهن کنید، خیالتان راحت است که کثیفی ها و آلودگی ها به همین راحتی خودشان را نشان نمی دهند.
سرامیک خاکستری رنگی بی نظیر است اما با توجه به تاریک و بسته شدن فضا، باید در انتخاب نوع رنگ خاکستری دقت لازم را داشته باشید.
یکی از مزیت های کاشی طوسی مانند کاشی سفید در این است که می تواند ترکیب رنگ های متنوع و زیبایی را با سایر رنگ ها خلق کند. طیف رنگ های زرد، نارنجی و صورتی از جمله همین ترکیب رنگ ها هستند. وسایل چوبی قهوه ای نیز سبک جذابی را با خاکستری به وجود می آورند. کاشی خاکستری در انواع رنگ های مات، روشن، تیره، طرح پارکت و طرح چوب موجود است.
کاشی نقره ای
اگر به کاشی براق علاقه مند هستید، کاشی نقره ای می تواند انتخاب مناسبی باشد. سرامیک نقره ای را می توان با رنگ سفید ترکیب کرد.
کاشی کرم
رنگ کرم به دلیل خنثی بودن می تواند به عنوان رنگ اصلی در همه فضاها استفاده شود. در سرویس های بهداشتی نیز میتوانید در مقابل کاشی کرم، از سرامیک های متنوع و طرح دار (شطرنجی، راهراه و…) و دو رنگ سفید و مشکی بهره بگیرید و از حوله های با رنگ های گرم (نارنجی و قرمز) استفاده کنید.
بعد از طیف رنگهای قهوه ای، سرامیک کرم پرطرفدارترین رنگ است. همچنین روشن بودن این کاشی ها باعث می شود تا نور را بهتر منعکس کنند و در بزرگ تر جلوه دادن فضاهای کوچک تاثیر گذار باشند. می توانید از کاشی کرم قهوه ای یا کاشی کرم طلایی در آشپزخانه یا سرویس بهداشتی استفاده کنید. همچنین سرامیک رنگ کرم بستری را برای جلوه گری دیگر رنگ ها، مانند رنگ مبلمان یا لوازم و وسایل دکوری فراهم می کند.
سرامیک نخودی رنگ دارای زردی بیشتری به نسبت رنگ کرم است و همین امر باعث تمایز بین این دو می شود. سرامیک نخودی بیشتر برای خانه هایی با سبک دکوراسیونی کلاسیک مورد استفاده قرار می گیرد و بسیار خوب با این سبک ست می شود.
کاشی یاسی
رنگ یاسی از نظر علم روان شناختی نشان از وقار، اصالت و عزتنفس داشته و درعینحال با ظاهری سلطنتی می تواند محیطی آرامشبخش ایجاد کند. مخصوصاً اگر نور اتاق کم باشد. کاشی های روشن مثل کاشی یاسی به علت بازتاب نور بیشتر می توانند ضعف نوری در محیط را جبران کنند.
کاشی مشکی
کاشی مشکی در دکوراسیون خانه بسیار چشم گیر است. سرامیک مشکی، حضوری پر رنگ در فضای داخلی و همچنین دکوراسیون داخلی خانه شما خواهد داشت. اما اگر فکر می کنید کف یک دست سیاه زیاد برایتان جذاب نیست، می توانید آن را با دیگر رنگ ها مانند سفید،طلایی و یا هر رنگ دیگری که فکر می کنید زیبا است، ترکیب کنید.
کاشی قهوه ای
کاشی قهوه ای یکی از متداول ترین رنگ ها برای سرامیک کف است که شامل طیف های مختلف از جمله شکلاتی، گردویی، قهوه ای سوخته و قهوه ای روشن است. سرامیک قهوه ای جزو آن دسته از رنگ ها است که معمولا با هر دکوراسیونی ست می شود و دلیل محبوبیت و استفاده متداول از آن هم همین است.
کاشی صورتی
کاشی صورتی از آن دسته رنگ هایی است که می تواند انتخاب فوق العاده ای برای سرویس بهداشتی و به خصوص حمام باشد.
می توانید تمام دیوارها یا فقط یک دیوار را با سرامیک صورتی پوشانده یا اینکه از سرامیک صورتی برای کف و سقف نیز استفاده کنید. می توانید در کنار سایه های پر رنگ و کم رنگ صورتی از رنگ های تیره تر مثل مشکی، طوسی، خاکستری و یا قهوه ای نیز استفاده کنید. استفاده از رنگ تیره لا به لای توناژ صورتی به فضا عمق و جذابیت بیشتری می دهد.
8. کارخانه ها و برندهای تولید کننده کاشی
در ادامه راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک به معرفی کارخانه هایی میپردازیم که مرکز پخش عمده کاشی و سرامیک ماناتایل که از زیر برند های مانامستر است و با اکثر آن ها همکاری دارد :
کاشی صدرا سرام
کارخانه کاشی صدرا سرام میبد از سال 1388 وارد فاز تاسیس شد و با همت جمعی از افراد متخصص و علاقمند به صنعت کاشی و سرامیک در زمینی به وسعت 150 هزار متر مربع در شهر تاریخی میبد راه اندازی شد. فاز یک کارخانه کاشی صدرا سرام با مشارکت بانک صنعت و معدن در ابتدای سال 1390 با زیر بنای 30 هزار متر مربع در سه خط تولید به بهره برداری رسید که میزان تولید سالانه آن به 5 میلیون متر مربع سرامیک کف می رسد.
کاشی سرامیک آلپر
هلدینگ “رزسرام مانا” از سال 1385 تاکنون فعالیت خود را به عنوان شرکت بازرگانی تخصصی در زمینه طراحی، تولید، توزیع و اجرای انواع کاشی و سرامیک آغاز نموده و همچنین توانسته است با بهرهگیری از آخرین طراحی روز دنیا و استفاده از بهترین مواد اولیه و به کارگیری دانش فنی متخصصان، تولیدات برند خود را در کارخانجات خوشنامی همچون سعدی، الوند، پارس، سرامآرا، نوینسرام و … تولید کرده و تحت نام های تجاری “بوم سرامیک”، “آلپر”، “ادلر” و “آرانیا” روانه بازار نماید.
کاشی پارمیدا
شرکت سرامیک نسوز پارمیدا با داشتن کادر تخصصی مجرب در صنایع سرامیک و ریخته گری با هدف تامین مواد اولیه صنایع نسوز و ریخته گری بویژه ریخته گری دقیق در سال ۱۳۸۴ تاسیس گردید. این شرکت فعالیت های خود را در بخش های تامین مواد اولیه، ارائه مشاوره فنی و مهندسی و ساخت ماشین آلات صنعت ریخته گری دقیق متمرکز کرده است.
کاشی پردیس
شرکت کاشی و سرامیک پردیس یزد در محل کیلومتر 30 جاده یزد-تهران، ابتدای جاده حاجی آباد در زمینی به مساحت 10 هکتار در سال 1387 تاسیس و در سال 1392 به بهره برداری رسید. کلیه ماشین آلات شرکت، ساخت شرکت SITI B.T ایتالیا هستند. این شرکت در حال حاضر با تولید روزانه 10000 مترمربع کاشی در حال فعالیت است.
کاشی خاتم اردکان
شرکت صنایع کاشی خاتم اردکان توليد كننده انواع سرامیک کف در سايزهاي مختلف در سال 1384با هدف بهبود و ارتقاء سطح كيفيت صنعت سراميك كشور در زميني به مساحت 122000متر مربع به بهره برداري رسيد. اين شركت با توليد ساليانه 3000000 متر مربع كاشي لعاب دار زمينه اشتغال 150نفر را در سه شيفت كاري فراهم آورده است.
کاشی مسعود
شركت كاشی مسعود ايران در سال 1362 تاسيس و پس از تكميل ساختمان و تجهيز ماشين آلات در سال 1380، به توليد انواع كاشی های كف و دیوار در اندازه های متفاوت اقدام نموده است.
شرکت کاشی مسعود با هدف توليد كاشی كف و دیوار در انواع سايزها، فعاليت خود را با همراهی و هم فكری كاركنان متخصص و مجرب شروع و در حال توليد محصولاتی با كيفيت مطلوب و مناسب در سه شيفت متمايز از هم ادامه ميدهد.
شركت كاشی مسعود ايران سيستم مديريت خود را مطابق با الزامات استانداردهای ISO 9001و ISO 14001 ، ISO 10002 و OHSAS 18001 پايه گذاری، اجرا و نگهداری نموده و به طور مستمر آن را بهبود می بخشد.
کاشی مهسرام
شرکت کاشی الماس کویر یزد (سهامی خاص) با نام تجاری کاشی مهسرام در سال 1376 در شهرک صنعتی هرفته مهریز جهت تولید انواع کاشی گرانیتی (فلفل نمکی، سلوبل سالت، وین و …) فعالیت خود را آغاز نمود.
سرامیک مهسرام با استفاده از بهترین مواد خام و پرسنل مجرب و کارآزموده، ارائه دهنده محصولاتی با بهترین طرح و کیفیت است. شرکت کاشی الماس کویر یزد علاوه بر دارا بودن نشان استاندارد ملی ایران برای کلیه محصولات، در زمینه سیستم های مدیریت شغلی، زیست محیطی و تضمین کیفیت دارای گواهینامه های بین المللی ISO از معتبرترین شرکت های اروپایی است.
کاشی مهرداد سرام
شرکت کاشی مهرداد سرام ایساتیس در شهرستان مهریز واقع است که در زمینه تولید انواع کاشی های ساختمانی پرسلانی فعالیت میکند.
این شرکت با ظرفیت تولید ۴ میلیون و ۴۵۰ هزار مترمربع در سال برای ۱۵۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است. این واحد علاوه بر سرمایه گذاری ۱۰۸ میلیارد ریالی، بیش از سه میلیون و ۱۴۴ میلیون یورو سرمایهگذاری ارزی داشته است. این واحد در زمینی به وسعت ۱۴ هکتار با سرمایه گذاری ۷۰۰ میلیارد ریال و اشتغال زایی ۱۵۰ نفر ایجاد شده است.
کاشی سعدی
کارخانه کاشی و سرامیک سعدی در سال ۱۳۳۹ هجری شمسی در تهران و در زمینی به مساحت ۴۰ هکتار در شهر ری فعالیت خود را آغاز کرد. این کارخانه در زمره قدیمی ترین کارخانه های کاشی در ایران است که با تولید کاشی دیوار و کف در بازار حضور مستمر داشته است.
در طول سالیان متمادی متناسب با نیاز مشتریان، برندهای مختلفی از این کارخانه به بازار عرضه شده که با نام های سعدی، بوستان، پارسیان، بهارستان و اروند شهرت یافته اند. تولید کاشی های ضد اسید برای نخستین بار در کشور و چاپ طرح های جدید با استفاده از تکنولوژیHD بر روی کاشی از جمله افتخارات این کارخانه در توسعه صنعت کاشی و سرامیک در ایران است.
دریافت استانداردهای بین المللیISO9001:2008 ،ISO14001:2004 ،OHSAS 18001:2007 و استاندارد ملی محصولISIRI 25 و استاندارد ملی مدیریت انرژی (EPT) به همراه دریافت تندیس طلایی رعایت حقوق مصرف کننده، لوح برتر تعالی سازمانی EFQM و لوح تقدیر جشنواره ملی بهره وری باعث شده است تا محصولات این کارخانه نه تنها در سراسر ایران بلکه در کشورهای مختلف منطقه به شایستگی بدرخشد.
شرکت کارخانجات کاشی و سرامیک سعدی در حال حاضر با ظرفیت تولید ۴ میلیون متر مربع کاشی کف در سال، به عنوان با سابقه ترین کارخانه کاشی فعال در بازار ایران در شناخته شده است.
- بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد بهترین کاشی و سرامیک
کاشی الوند
شرکت صنایع کاشی وسرامیک الوند واقع در تهران طی دو دهه فعالیت در زمینه طراحی و تولید محصولات سرامیکی، هم اکنون با استفاده از پیشرفته ترین تکنولوژی روز جهانی کاشی های دیوار، سرامیک های کف و محصولات پرسلانی را به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می نماید.
این شرکت با بهره گیری از نیروهای کارآمد و مجرب خود، توانایی تولید سالانه بالغ بر دوازده میلیون متر مربع انواع محصول در سه کارخانه را دارا می باشد و تاکنون محصولات تولیدی را تحت گواهینامه های کیفی ذیل تولید نموده است:
- لوح طلایی استاندارد از موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران.
- گواهینامه استاندارد مدیریت کیفیت مبتنی بر ایزو 9002.
- تندیس طلایی تعهد به کیفیت از مدیریت کیفیت فراگیر ژنو.
- تندیس طلایی کیفیت از کشور فرانسه.
- گواهینامه استاندارد کیفی EN159 اروپا.
- گواهینامه استاندارد مدیریت کیفیت مبتنی2000 ISO 9001.
- همکار و مورد تائید موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی در کنترل کیفیت محصولات تولیدی صنایع کاشی و سرامیک کشور.
- اخذ گواهينامه فني از مركز تحقيقات ساختمان و مسكن مبني بر صدور مجوز جايگزيني محصولات پرسلاني الوند به جاي سنگ طبيعي در نماي ساختمان ها.
9. دسته بندی کاشی از لحاظ سطح
در نهایت آخرین مورد در راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک دسته بندی کاشی از لحاظ سطح است که شامل موارد زیر می باشد:
- کاشی صاف : اگر سطح لعاب روی کاشی صاف و بدون برجستگی باشد، به آن کاشی صاف گفته می شود.
- کاشی برجسته : اگر سطح روی کاشی با استفاده از لعاب برجسته شده باشد به آن کاشی برجسته گفته می شود.
- کاشی پانچ : اگر سطح کاشی با پرس شدن و فشار برجسته شده باشد، به آن کاشی پانچ گفته می شود.
نتیجه گیری راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک
در این مقاله به موارد مهمی در رابطه با انتخاب کاشی و سرامیک پرداخته شد. تفاوت بین کاشی و سرامیک، انواع طرح کاشی، سایزهای مختلف، لعاب، جنس بدنه، کاربردها، قیمت ها، رنگ ها، کارخانه ها و برندهای تولید کننده، و دسته بندی های مختلف کاشی از لحاظ سطح همگی جنبه هایی هستند که باید در هنگام انتخاب کاشی و سرامیک برای فضای مورد نظرتان در نظر بگیرید.
در راهنمای انتخاب کاشی و سرامیک مهم است که بدانید هر یک از این عوامل به نوبه خود می تواند تاثیر بزرگی بر روی نتیجه نهایی داشته باشد. از طرح و رنگ کاشی که بر روی زیبایی و حس فضا تاثیر می گذارد، تا انواع لعاب و جنس بدنه که بر روی مقاومت و عمر کاشی اثر می گذارد. همچنین قیمت کاشی نیز می تواند ملاک مهمی برای تصمیم گیری باشد.
در نهایت، انتخاب کاشی و سرامیک مناسب برای فضای خود نیاز به تحقیق و بررسی دقیق دارد. امیدواریم که این مقاله از مجله مانامستر به شما کمک کرده باشد تا بهترین تصمیم را برای انتخاب و خرید کاشی و سرامیک مناسب بگیرید.