کاشی و سرامیک از پرمصرفترین مصالح ساختمانی جدید در پروژههای ساختمانی به شمار میروند. فرآیند کاشیکاری به مهارت و تخصص بالایی احتیاج دارد. این روند با توجه به نوع کاشی، اندازه و طراحی آن صورت میگیرد. مانند سایر فنون، کاشیکاری نیز به ابزارهای مخصوص خود نیاز دارد.
در طی سالهای اخیر ابزارهای این حوزه دچار تغییرات چشمگیری شدهاند. به طور کلی امروزه میتوانیم انواع ابزارهای کاشی کاری را به دو دسته مدرن و سنتی تقسیمبندی کنیم که در کنار یکدیگر استفاده میشوند.
آشنایی با این تجهیزات میتواند فرآیند نصب کاشی در یک پروژه ساختمانی را تسهیل کند. در این مطلب همراه ما باشید تا جدیدترین ابزار کاشی کاری را معرفی کنیم و کاربرد هر یک را شرح دهیم.
مشاهده انواع ابزار کاشی کاری در مانامستر
جدیدترین ابزار کاشی کاری
همانطور که گفته شد، خرید ابزار کاشی کاری مرحله مهمی در اجرای پروژههای ساختمانی است. بدون داشتن ابزار مورد نیاز کاشی کاری، نمیتوانیم شرایط مناسب برای اجرای پروژه را فراهم کنیم.
در حقیقت داشتن مهارت و تجربه به تنهایی نمیتواند نتیجه مطلوبی را رقم بزند. تجهیزات مناسب، فرآیند نصب کاشی و همتراز ساختن آنها را تسهیل خواهد کرد. در این بخش برخی از مهمترین و جدیدترین ابزار کاشی کاری را بررسی میکنیم.
- سیستم همتراکننده کاشی
میتوان سیستم همترازکننده را اولین و مهمترین ابزار جدید کاشی کاری بدانیم. همتراز نبودن پنلها و ورود هوا بین چسب و کاشی، مشکلات بزرگی را به وجود میآورد. این اختلال هم از نظر ظاهری و هم از نظر کاربردی میتواند آزاردهنده و ناخوشایند باشد.
به طور کلی میتوان سیستم همترازکننده را شامل گوه، کلیپس و انبر دانست. در ادامه ابزار های جدید کاشی کاری را بررسی کرده و نحوه استفاده از آنها را توضیح میدهیم. جهت اطلاع از قیمت همتراز کاشی و خرید آن، میتوانید به صفحه مربوط به هر محصول در سایت مانامستر مراجعه کنید.
گوه همترازکننده کاشی و سرامیک
همانی وطر که اشاره شد، یکی از بزرگترین چالشها در فرآیند نصب کاشی، همتراز ساختن آنها است. در حقیقت وجود اختلاف سطح بین کاشیها علاوه بر برهم زدن زیبایی ظاهری، ایمنی فضا را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
گوه یا همترازکننده یکی از کاربردیترین ابزارها برای نصب کاشی و سرامیک در یک راستای مشخص است. این محصول معمولا از پلاستیک پروپیلن ساخته میشود. انتخاب گوه مناسب بر روی تراز بودن نتیجه نهایی فضا تاثیر دارد.
-
گوه قرمز همتراز کاشی و سرامیک434,500 ﷼
-
گوه مشکی همتراز کاشی و سرامیک319,000 ﷼
کلیپس همترازکننده کاشی
کلیپس همتراز یکی دیگر ابزارهایی است که در طی روند نصب کاشیها به کار گرفته میشوند. این کلیپسها در کنار گوه و برای همترازسازی محیط استفاده میشوند و هنگام نصب کاشیها، در میان پنلها قرار میگیرند. با قرار گرفتن گوه و محکم کردن آنها، هوای موجود بین کاشی و چسب به طور کلی خارج میشود. در نتیجه پنلها به شکل همتراز در یک سطح یکنواخت قرار میگیرند.
در انتهای کار با استفاده از ضربات چکش، کلیپس و گوه از پنلها جدا میشوند. به این ترتیب خطاهای انسانی در هنگام نصب کاشیها به حداقل میرسد و سطحی عاری از نقاط پوک خواهیم داشت. قیمت کلیپس و گوه کاشی و سرامیک بسیار مناسب است و میتوان این ابزارهای را برای مدت طولانی استفاده کرد.
-
کلیپس همتراز کاشی و سرامیک شفاف418,000 ﷼
-
کلیپس همتراز کاشی و سرامیک رنگ سفید281,600 ﷼
2. دستگاه برش کاشی و سرامیک
یکی از ابزارهای ابتدایی و پراستفاده در فرآیند نصب کاشی و سرامیک، کاشیبر دستی و برقی است. از این دستگاه برای برش دقیق کاشیها در اندازههای مشخص استفاده میشود.
این قطعات برشخورده در قسمتهای کنار یا کنج محیط پروژه به کار گرفته میشود و کل سطح کف را پوشش خواهند داد. میتوانیم این دستگاهها را بر اساس وزن، ابعاد، توان موتور و جنس تیغه به انواع مختلفی تقسیمبندی کنیم. با این حال بهترین راه برای طبقهبندی انواع دستگاههای کاشیبر، تقسیم کردن آنها به دو مدل دستی و برقی است.
3. جداکننده کاشیها
جداکننده یا اسپیسر (Spacer) یکی دیگر از جدیدترین ابزار کاشی کاری است. این متریال در ابعاد و اشکال مختلفی تولید میشود و با هدف رعایت فواصل منظم بین کاشیها مورد استفاده قرار میگیرد.
از رایجترین انواع اسپیسرها میتوان به مدل پلاس یا صلیبی شکل اشاره کرد. بکارگیری این ابزار جداکننده سبب میشود که کاشیها بر روی ملات زیرین سر نخورند و فاصله را با کاشی مجاور حفظ کنند. به طور کلی این جداکنندهها از متریال باکیفیت و بادوام ساخته شده و برای مدت طولانی قابل استفاده هستند.
4. مکنده یا وکیوم
مکنده که با نامهای دیگر مثل قاپک یا وکیوم نیز شناخته میشود، گزینه دیگری در لیست ابزار لازم برای کاشی کاری است. این وسیله برای جابهجا کردن کاشیها و سرامیکهایی با مساحت متوسط تا بزرگ کاربرد دارد.
به کمک این ابزار میتوانیم کاشیهای با وزن بین 10 تا 50 کیلوگرم را حرکت بدهیم. مکنده با اینجا خلا و مکش، به سطح کاشیها متصل میشود. به این ترتیب میتوانیم به راحتی پنل را جابهجا و در محل مناسب فیکس کنیم. با استفاده از این ابزار، احتمال شکستن و ترک خوردن کاشیها و سرامیکها کاهش پیدا میکند.
5.چکش پلاستیکی
یکی از ابزاری که برای محکم کردن کاشیها بر روی ملات یا چسب به کار گرفته میشود، چکش پلاستیکی است. کاشیکار پس از قرار دادن پنلها بر روی ملات، با ضربات متعدد آنها را بر سر جای خود محکم میکند. این چکش سبک است و هیچ آسیبی به کاشی یا سرامیکها نمیزند.
6.چکش ویبره
چکش ویبره یکی دیگر از ابزارهای مهم و جدید در فرآیند کاشیکاری است. این ابزار کاشی کاری حرفه ای به شکل همزمان میتواند نقش مکنده و چکش را ایفا کند. البته بدیهی است که قیمت این ابزار بیشتر از قاپک معمولی بوده و برای استفاده حرفهای طراحی شده. این ابزار هیچ نوع خط و خشی بر روی کاشی یا سرامیک ایجاد نمیکند.
7.میکسر ملات
هنوز در بسیاری از پروژهها از ملات به عنوان لایه چسباننده کاشی به سطح زیرین استفاده میشود. هر چه کیفیت ملاتی که درست میکنیم بیشتر و بافت آن یکدستتر باشد، بستر مناسبتری برای چسباندن کاشی فراهم میشود. میکسر برقی یا دریل همزن از جدیدترین ابزارهای مناسب برای مخلوط کردن ملات هستند.
8.چسب کاشی
از دیگر ابزارهای جدیدی که توسط افراد حرفهای استفاده میشود، میتوانیم به چسب کاشی اشاره کنیم. امروزه این چسبها جایگزین ملات ماسه و سیمان شدهاند. قدرت چسبانندگی بالا، روش استفاده آسان و مقاومت چسب کاشی در برابر رطوبت، سبب بکارگیری بیشتر آن در انواع پروژههای ساختمانی شده است. از سوی دیگر استفاده از این چسب صرفه اقتصادی بیشتری دارد و سبب کاهش هزینهها میشود.
-
چسب کاشی و سرامیک سفید پرسلان کد M113,740,000 ﷼
-
چسب کاشی و سرامیک سفید کف و دیوار کد M103,140,000 ﷼
-
چسب کاشی و سرامیک سفید اسلب کد M122,038,300 ﷼
9. لنت زانو
لنت زانو گزینهای دیگر در لیست جدیدترین ابزار کاشی کاری محسوب میشود که برای راحتی کاشیکار طراحی شده است. این لنتها نقش محافظت از بدن و زانوی نصاب کاشی را ایفا میکنند. با استفاده از این ابزار میزان فشار وارد شده به بدن کاشیکار در هنگام چمباتمه زدن کاهش پیدا میکند.
10.تراز کاشی
تراز یکی دیگر از وسایل حرفهای و ابزار زنی کاشی کاری است. بلافاصله بعد از جایگذاری اولین کاشی یا سرامیک، باید آن را تراز کنیم. به این ترتیب میتوانیم از کج نبودن سطح پروژه اطمینان حاصل کنیم. تراز حبابی یکی از انواع تراز است که در کاشیکاری دیوار کاربرد دارد. امروزه علاوه بر انواع سنتی تراز، مدل لیزری آن در بازار وجود دارد که دقت کار را به شکل چشمگیری افزایش میدهد.
11.پودر بندکشی
طبق اموزش کاشی کاری صفر تا صد آخرین مرحله از فرآیند نصب کاشی، بندکشی سطح با هدف پوشاندن درز بین پنلها است. به این ترتیب میتوان از نفوذ رطوبت، مواد شوینده و انواع آلودگی به سطح زیرین کاشیها جلوگیری کرد. در نتیجه این کار به ملات زیر کاشیها آسیب کمتری وارد شده و سطوح کاشیکاریشده طول عمر بیشتری خواهند داشت.
امروزه پودر بندکشی آماده جایگزین ملات سیمان سفید شده است. این ماده در گذر زمان تغییر رنگ نمیدهد و مقاومت بالایی در برابر انواع مواد شوینده و تغییر دما دارد. همین امر سبب میشود که طول عمر سطح کاشیکاری شده افزایش پیدا کرده و زیبایی خود را حفظ کند.
-
پودر بندکشی رنگی4,000,000 ﷼
-
پودر بندکشی سفید2,640,000 ﷼
سایر ابزارهای مناسب کاشیکاری
حالا که با ابزار آلات جدید کاشی کاری آشنا شدیم، باید برخی از ابزارآلات سنتی و کاربردی را نیز بررسی کنیم. بسیاری از ابزارهایی که اکنون در فرآیند نصب کاشی استفاده میشوند، از زمان قدیم به کار گرفته میشدند و ممکن است در طراحی یا جنس آنها تغییراتی را شاهد باشیم. در این بخش برخی از انواع ابزارهای سنتی در کاشیکاری که در کاشی کاری به سبک نوین نیز کاربرد دارند را معرفی کنیم.
12.مداد مخصوص کاشیکاری
مداد مخصوص کاشیکاری از انواع ابزارهای ضروری است که کاربرد آن علامتگذاری بر روی سطوح سرامیک و کاشیها است. با استفاده از این ابزار میتوانیم خطوط برش و نقاط مورد نظر بر روی سطح کاشیها را علامت بزنیم. این وسیله جزئی از ابزارهای ساده و ضروری برای اجرای روند کاشیکاری به شمار میرود.
13.سطل پلاستیکی
در صورتی که بخواهیم کاشیکاری را طبق گذشته و با ملات انجام دهیم، به سطلی برای مخلوط کردن آن نیاز داریم. سطل پلاستیکی بهترین انتخاب برای نگهداری ملات و جابهجا کردن آن است. البته باید به این مسئله توجه کنیم که سطل مورد استفاده کاملا تمیز باشد تا دوغاب را خراب نکند.
14.ماله کاشیکاری
یکی دیگر از ابزارهای کاربردی در فرآیند کاشیکاری با ملات، ماله است. به کمک این ابزار میتوانیم ملات را به شکل یکنواخت بر روی سطح پخش کنیم. این مسئله سبب میشود که کاشی کاملا محکم بر روی سطح زیرین خود بچسبد و به راحتی جدا نشود.
15.اسفنج کاشیکاری
پس از عملیات بندکشی، سطح کاشیها مملو از دوغاب، چسب، ماده بندکشی یا مواد دیگر است. با استفاده از اسفنج کاشیکاری میتوانیم این سطوح را کاملا تمیز کنیم. هر چه تراکم اسفنج بیشتر باشد، مناسبتر بوده و کارکرد بهتری خواهد داشت.
خرید بهترین ابزارآلات کاشیکاری
تا این قسمت از مقاله با جدیدترین ابزار کاشی کاری و ویژگیهای هر یک آشنا شدیم. بدیهی است که بکارگیری این ابزارها در پروژههای ساختمانی میتواند سرعت و کیفیت کار را افزایش دهد و کار کاشی کاران را تسهیل کند. اما چطور باید بهترین ابزار برای کاشی کاری را شناسایی و آنها را خریداری کنیم؟
شرکت تولید و پخش مصالح ساختمانی مانامستر یکی از برترین مجموعهها در زمینه عرضه کالاهای مرغوب مربوط به حوزه ساختمانسازی و صادرکننده آن است. این مجموعه تمامی محصولات خود را با ضمانت کیفیت و اصالت به خریداران عرضه میکند و در عین حال قیمت بسیار مناسبی دارد.
شما میتوانید در هر نقطهای از ایران، تمامی مصالح مورد نیاز برای اجرای پروژههای ساختمانی را از مانامستر خریداری کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و سفارش کالا، با پشتیبانی سایت در ارتباط باشید.
اعطای نمایندگی کلینیک ساختمانی مانامستر
کلام آخر
کاشیکاری و نصب سرامیک همواره یکی از مهمترین بخشهای اجرای پروژههای ساختمانی است. در این روند از ابزارآلات مختلفی استفاده میشود که هر کدام دارای ویژگیها و کارکرد منحصر به فردی هستند.
استفاده از این ابزارها سبب افزایش سرعت اجرای پروژه، سهولت نصب و زیبایی سطوح اجرا شده میشود. در این مطلب جدیدترین ابزار کاشی کاری، از گوه تا پودر بندکشی را معرفی کردیم و با کارکرد آنها آشنا شدیم. شما میتوانید بهترین و جدیدترین ابزارهای مخصوص کاشیکاری را از سایت مانامستر خریداری کنید.