امروزه استفاده از بلوکهای سبک در ساختمانسازی به شکل چشمگیری رو به افزایش است؛ چرا که این بلوکها نقش پررنگی در سبکسازی ساختمان و بالا رفتن سرعت اجرا دارند. بلوک هبلکس یکی از جدیدترین انواع بلوک سبک محسوب میشود که روند تولید آن به کمک بروزترین تکنولوژی در دنیا صورت میگیرد.
اجرای نما جهت زیباسازی دیوارهای هبلکس کاری دشوار است. زیرا جهت بر هم نخوردن ایمنی سازه، این فرایند باید مطابق اصول سختگیرانه ایمنی صورت بگیرد. در این مطلب از مجله مصالح ساختمانی مانامستر به شکل کامل شرایط اجرای نما روی هبلکس را بررسی خواهیم کرد.
بلوک هبلکس چیست؟
بلوک هبلکس یک نوع بلوک سبک ساختمانی است که مواد اولیه آن شامل شن، سیمان، آب و هوا میشود. به دلیل خاصیت ضد آتشسوزی، عایق بودن در برابر صدا و گرما، وزن سبک و سرعت بالای ساخت، این بلوکها محبوبیت زیادی پیدا کردهاند. با خرید بلوک هبلکس میتوان از این مصالح در ساخت دیوار و سقف سازه استفاده کرد.
- بیشتر بخوانید: بست رادیکالی هبلکس؛ اتصالی محکم برای دیوارهای سبک
مزایای اجرای نما روی هبلکس
طراحی نما روی هبلکس دارای مزایای بیشماری است که در این میان به چند مورد کلیدی از آنها اشاره میکنیم:
- صرفهجویی در هزینهها
- مقاومت بالای بلوک هبلکس در برابر سوانح مختلف
- سطوح صاف بلوکهای هبلکس
- دوام زیاد و طول عمر بالای بلوک هبلکس
انواع متریال برای اجرای نما روی هبلکس
در پایان ساخت دیوار هبلکس، روی سطح آن حفراتی به وجود میآید که ممکن است ظاهر خوشایندی نداشته باشد. به همین دلیل افراد تمایل دارند با استفاده از مواد مختلف نمای دیوار را طراحی کنند.
بر خلاف تصور برخی از افراد، اجرای نما روی هبلکس هیچ منعی ندارد و تنها باید از اصول ایمنی پیروی شود. البته این چسبندگی نسبت به نوع ماده ملات و پوشش مورد استفاده متغیر است.
- بیشتر بخوانید: مقایسه چسب هبلکس و ملات ماسه و سیمان؟ کدام بهتر است؟
اجرای نمای سنگی بر روی هبلکس
برای اجرای نمای سنگی بر روی دیوار هبلکس هیچ محدودیتی وجود ندارد و حتی اجرای سنگ بر روی این بلوکها راحتتر از مصالح قدیمی است. جهت اجرای نمای سنگی باید از چسب هبلکس یا همان ملات هبلکس استفاده شود.
اگر به جای این ملات هبلکس از ملات ماسه و سیمان استفاده شود، احتمال ریزش نما پس از گذشت زمان وجود دارد.
- بیشتر بخوانید: انواع سنگ نما در ساختمان| ویژگیها+ عکس نمای ساختمان+ نمونه های پرکاربرد 1403
کاشیکاری بر روی هبلکس
نصب کاشی بر روی بلوک هبلکس علاوه بر ایجاد زیبایی باعث دو چندان شدن مقاومت و استحکام این سازه میشود. نکته مهم در اجرای کاشی بر روی یک دیوار هبلکسی، استفاده از کاشی درجه یک و درزگیری صحیح فضای بین کاشیها است.
اجرای گچ بر روی هبلکس
اجرای گچ بر روی دیوار هبلکسی کار راحتتری نسبت به اجرای نماهای سنگین است. در این روش تمیز بودن سطح زیرین گچ اهمیت بسیار زیادی دارد. آب موجود در داخل ملات گچ به راحتی جذب بلوکهای هبلکس میشود. برای اجرای گچ روی هبلکس معمولا سه لایه از گچ مورد استفاده قرار میگیرد.
لایه اول شن و خاک جهت استحکام، لایه دوم برای یکدست شدن سطوح و لایه سوم ملات نرم جهت زیبایی نما.
- بیشتر بخوانید: برای سقف سفال بهتر است یا یونولیت یا بلوک هبلکس؟
اجرای نما روی هبلکس
اگر به هر دلیلی در حین اجرای نما روی هبلکس، نیاز به استفاده از سیمان وجود داشته باشد، میتوان به راحتی از ملات سیمان استفاده کرد. جذب آب ملات سیمانی توسط بلوک هبلکس باعث میشود که ملات به راحتی از روی بلوکها جدا نشود. البته شرط استفاده از ملات سیمان یکپارچگی دوغاب با بلوک به صورت کامل است.
نحوه اجرای نما بر روی بلوک هبلکس
نحوه اجرای سنگ نما روی هبلکس شامل مراحل متعددی میشود. اجرای کامل این مراحل باعث میشود که وضعیت ایمنی به طور کامل رعایت شود و احتمال ریزش نما کاهش بیابد. در ادامه مراحل نصب نما بر روی هبلکس را بیان میکنیم:
آمادهسازی سطح هبلکس
پیش از شروع اجرای نما روی هبلکس باید از تمیز بودن سطح بلوکها مطمئن شویم. اگر دیوار هبلکسی دارای ترک یا هرگونه خرابی است باید آن را به وسیله مواد مشخصی ترمیم کرد. در کل باید سطح صاف و مناسبی را برای نصب پوشش هبلکس آماده کرد.
پس از اتمام ترمیم و تمیزکاری سطح هبلکس، پیشنهاد میشود برای جلوگیری از ورود رطوبت، از محصولات ضد آب مخصوص استفاده شود تا مقاومت و دوام سازه افزایش بیابد.
اجرای لایه پایه بر روی سطح بلوک
قبل از اجرای گچ یا هر نوع پوشش نما، میتوان یک لایه برای صافی و استحکام بیشتر نما استفاده کرد. در صورتی که اجرای نما به طور مستقیم بر روی بلوکها انجام شود، این لایه نما در برابر زلزله آسیبپذیر خواهد بود. این لایه باید از جنس ملات مخصوص هبلکس باشد و به هیچ عنوان نباید ملات معمولی سیمان و آب مورد استفاده قرار بگیرد.
اجرای نما روی هبلکس
پس از این که سطح بلوک به طور کامل آماده شد باید با استفاده از ملات مخصوص، کار چسباندن نما آغاز میشود. نمای مورد نظر که میتواند از جنس سنگ، آجر، سرامیک، پلاستیک یا چوب و سایر مصالح ساختمانی باشد، باید توسط ملات مخصوص و مهرههای خاص به بلوکها متصل شود.
پوششدهی نمای بلوک هبلکس
بعد از اجرای نما روی هبلکس باید از یکنواخت بودن سطح اطمینان کسب شود. میتوان از تیغههای مخصوص برای صاف کردن سطح نما استفاده کرد. همچنین میتوان مواد مختلف را برای حفظ و نگهداری نما به شکل ایمن به کار برد.
اجرای نما روی هبلکس به کمک رابیتس
رابیتس نوعی توری فلزی مشبک است ک برای سه بعدی کردن سقف از آن استفاده میشود. در سقفهای کاذبی که با بلوک هبلکس ساخته میشوند میتوان با استفاده از روش دفنی، میلگرد را در سقف جایگذاری کرد.
سپس باید رابیتس را به آن میلگرد جوش داد و عملیات اجرای نما را آغاز کرد. نکته مهم در استفاده از رابیتس، نصب آن توسط فرد بسیار ماهر و باتجربه است.
هزینه اجرای نما روی بلوک هبلکس
اجرای نما روی دیوار هبلکس به روشهای گوناگونی انجام میشود و به همین دلیل هزینه انجام این کار در بازه قیمتی گستردهای قرار میگیرد. از سوی دیگر به دلیل نوسانات بازار، نمیتوان قیمت دقیقی را به عنوان هزینه اجرای نما روی هبلکس اعلام کرد.
اندازه سازه، میزان بلوک هبلکس مصرفی، جنس نمای مورد استفاده از مهمترین موارد تاثیرگذار بر روی هزینه اجرای نما روی هبلکس هستند. از سوی دیگر مواردی مثل حمل و نقل بلوکها، حقوق کارکنان و هزینه ملات بر روی قیمت نهایی تاثیر میگذارند.
اگر شما هم قصد خرید انواع بلوک ساختمانی و اجرای نما بر روی سازه متشکل از بلوک هبلکس را دارید، میتوانید به شکل رایگان با مشاوران ما در تیم مانامستر در ارتباط باشید. کارشناسان ماهر در تیم مشاوره مانامستر شما را در صفر تا صد مسیر تکمیل سازه همراهی میکنند.
کلام آخر
با توجه به رشد محبوبیت بلوک هبلکس میان مهندسان معمار، امروزه استفاده از این بلوکها بیشتر به چشم میخورد. با توجه به ظاهر ساده این بلوکها، طراحی نما بر روی آنها جزو دغدغههای اصلی بسیاری از افراد محسوب میشود.
در این مطلب به بررسی امکان اجرای نما روی هبلکس، انواع نماهای مناسب و روش نصب این پوششها پرداختیم. شما میتوانید به کمک کارشناسان تیم مانامستر، مسیر ساخت و طراحی سازه خود را ترسیم کنید. تیم تخصصی تولید و پخش مصالح ساختمانی مانامستر، با سالها تجربه در این حوزه، رضایت مشتریان محترم را در استان یزد به دست آورده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و بررسی قیمت مصالح میتوانید با ما در تماس باشید.