برای اینکه بدانیم تفاوت سرامیک پرسلان و فول بادی چیست باید در درجه اول این دو نوع سرامیک را به طور کامل بشناسیم. این نوع سرامیک ها از جدیدترین نمونههای تولید شده در دنیا می باشد و شایان ذکر است که سرامیکهای فول بادی جزء آخرین تکنولوژیهای تولید کاشی و سرامیک است. برای درک تفاوت سرامیک پرسلان و فول بادی با مجله مانامستر همراه باشید.
آشنایی با ویژگیها، مزایا و معایب سرامیک پرسلان
سرامیک پرسلان از خاک رس و سیلیس فلدسپات یا گرانیت تشکیل می شود. این نوع سرامیک مدت بیشتری در کوره میماند و در دمای بالاتری قرار میگیرد، به همین دلیل استحکام آن بالاتر میرود. سرامیک های پرسلان در دو نوع لعابدار و پولیشی به بازار عرضه میشود که نوع پولیشی دارای انعکاس نور بهتر و قیمت بالاتری است.
مزایای سرامیک های پرسلان
- دوام بالا: ضخامت بالا، وجود منافذ هوای کمتر و در نتیجه چگالی بالاتر موجب حفظ دوام بالای سرامیک پرسلانی در طی استفاده طولانیمدت از آن می شود.
- مقاومت در برابر یخ زدگی و سرما: سرامیک پرسلان دارای بافت ضخیم و چگالتر به نسبت سایر انواع کاشیها است در برابر جذب سرما و رطوبت مقاوم بوده و دچار فرسودگی نخواهد شد.
- شست و شوی راحت تر: جذب آب حداقلی پرسلان آن را به گزینه های مناسب برای کاشی کف محیطهای مرطوب مثل سرویسهای بهداشتی، آشپزخانهها و گلخانهها تبدیل کرده است.
- مناسب مکان های پر رفت و آمد: پرسلان به دلیل استحکام بالا برای جاهایی که رفت و آمد زیاد صورت میگیرد مناسب است، مثل ساختمان های تجاری.
- زیبایی ظاهری: سرامیک پرسلان نسبت به سرامیک معمولی از تنوع طرح و رنگ زیادی برخوردار است که رنگ استخوانی آن به دلیل شفافیت و زیبایی خاص، محبوبیت بیشتری دارد.
معایب سرامیک های پرسلان:
- وزن سنگین پرسلان: ضخامت و چگالی بالای سرامیک پرسلانی موجب وزن بالای آن شده و برای ساختمانهایی که مقاومت و بارپذیری کمی دارند مناسب نیست.
- نصب سخت: به علت استحکام بالای پرسلان، ایجاد برش و چیدمان آن دشوار است و نصاب ماهر میخواهد.
- قیمت نصب بالا: به دلیل سختی نصب، قطعاً هزینه نصب پرسلان هم بالاتر از سایر سرامیکها است.
- تعمیر دشوار: نصب دشوار پرسلان، تعمیر آن را نیز بعد از مدتی سخت میکند.
آشنایی با ویژگیها، مزایا و معایب سرامیک فول بادی
سرامیک فول بادی دسته دیگری از سرامیکهای پرسلانی محسوب میشود که دارای کیفیت بالاتری به نسبت سرامیکهای پرسلانی معمولی است. اکثر سرامیکهای فول بادی به صورت وارداتی است و بیشتر واردات از طریق کشور چین و هند و در پارهای از موارد از کشورهای ایتالیا و اسپانیا انجام میشود.
سایزهای تولید این نوع سرامیک بیشتر سرامیک سایز 80*80، 100*100، 80*120 است. تولید داخلی این نوع کاشی توسط شرکت هایی از قبیل شرکت کاشی مهسرام و شرکت کاشی شمس انجام میپذیرد.
- بیشتر بخوانید: نحوه نصب کاشی کف
مزایای سرامیکهای فول بادی
- جذب آب کم: سرامیکهای فول بادی به نسبت پرسلانی به طور نسبی یک چهارم آب را جذب میکنند.
- یک رنگ بودن بدنه و سطح سرامیک فول بادی: در صورت بروز ضربه و هرگونه آسیبی ظاهر سرامیک فول بادی خراب نمیشود و مانند سرامیکهای معمولی و پرسلانی ساده دورنگ به چشم نمیآید.
- مناسب مکانهای پر رفت و آمد و مرطوب: پاساژها، مراکز تجاری، مساجد، متروها، ترمینالها، مناطق با رطوبت بالا و سرد، مناطق شرجی
معایب سرامیک های فول بادی
- نصب سخت به علت جذب آب پایین: اگر بخواهیم سرامیک پرسلان و فول بادی را در بدنه استفاده کنیم حتماً باید آن را اسکوپ کنیم، زیرا به علت جذب آب پایین احتمال کنده شدن بسیار بالا میرود.
- قیمت بالا: سرامیک فول بادی لوکستر از سرامیک پرسلان است. تولید آن کمتر و قیمت بالاتری دارند.
بررسی تفاوت سرامیک پرسلان و فول بادی
حالا که با ویژگیهای هر دو سرامیک آشنا شدید، تفاوت سرامیک پرسلان و فول بادی را بررسی میکنیم:
- استحکام بالاتر فول بادی به نسبت سرامیک پرسلانی
- تفاوت سرامیک پرسلان و فول بادی در ضد لک بودن، ضد سایش، ضد اسید نیز هست.
- سرامیک فول بادی به دلیل مقاومت فشاری بالا ضد خش است.
- تفاوت سرامیک پرسلان و فول بادی در جذب آب هم هست. فول بادی زیر 1 درصد جذب آب دارد.
- سایز فول بادی از پرسلان دقیقتر است.
- یک رنگ بودن بدنه و سطح سرامیک فول بادی
نتیجه گیری
در مجموع اگر بخواهیم تفاوت سرامیک پرسلان و فول بادی را نتیجهگیری کنیم به این نتیجه میرسیم که اگر محیط استفاده ما به نحوی دارای رفت و آمد بیشتر و رطوبت بالاتری است استفاده از سرامیک فول بادی به جای سرامیک پرسلانی توصیه میشود. اگر جنبه لوکس بودن هم برای شما مهم است استفاده از این سرامیک به شما توصیه میگردد.
میتوانید خرید کاشی و سرامیک پرسلان خود را از تولید و پخش مصالح ساختمانی مانامستر بخواهید.